Tällä arvuuttelin naamakirjassa, mitäköhän mahtaisi olla!
Ohje osottautuikin tosi hyväksi ja toimivaksi, jos vaan ohjeita seuraa, ei voi mennä pilalle! :)
Lisää vaahtokarkkijuttuja tulossa vuoden vaihteen jälkeen, nyt sitten tämä perusohje!
OHJE
3 rkl liivatejauhetta
1dl vettä
5dl sokeria
1½dl vaaleaa siirappia
1tl vaniljasokeria
4rkl vettä
KUORRUTUS
3rkl tomusokeria
3rkl maissijauhoja
Laita liivatejauhe ja vesi isoon kulhoon 10 minuutiksi.
Laita kattilaan sokeri, siirappi, vanilja ja vesi.
Keitä sekoittamatta, kunnes lämpötila on 117 astetta.
Tarkista, ettei mittarin anturi ole pohjassa, eikä liian lähellä sitä.
Kaada kuuma sokeriliuos varovasti liivatteen päälle ja sekoita varovasti.
Vatkaa sitten voimakkaasti sähkövatkaimella noin 7 minuuttia.
Halutessasi voit käyttää jotain aromia, itse laitoin vadelmauutetta mukaan vatkausvaiheessa.
Vaahto kolminkertaistuu, ainakin ja tarttuu muuten joka paikkaan!
Siivilöi noin puolet tomusokeri-maissijauhoseoksesta jonkun astian pohjalle.
Öljytyn lusikan tai lastan avulla kaada ja tasoittele vaahtokarkkimassa.
Siivolöi päälle vähän tomusokeri-maissijauhoseosta ja jätä huoneenlämpöön 4 tunniksi.
Öljytyllä veitsellä leikkaa paloja ja kierittele ne lopuissa jauheissa.
Säilytä kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.
Säilyy noin viikon.
Itse sanoisin, että parasta tämä on seuraavana ja sitäseuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti