sunnuntai 16. joulukuuta 2012

TaateliKakku



Hei kaikki tietää tän! Eikö vain? Lapsuudesta tuttu kauhistus tai ah niin ihana rakastus! ;)
Meillä taatelikakku on kuulunut aina jouluun. Ihan aina. Ja ihan aina mä olen siitä tykännyt. Nyt aikuisena vielä enemmän. 


Taateleista en tykkää pelkälteen. Ollenkaan. Yhtään. En ole ikinä tykännyt, enkä aio edes moiseen opetella. Ei kiitos. Mutta kakussa se on hyvää!
En voi sietää sitä hajua, mikä taateleista lähtee, kun niitä keittelee. Yhtään. Itse asiassa, se haju (kyllä haju, se ei ole tuoksu) saa mut voimaan pahoin. Siis oikeasti.
Mutta se tuoksu, joka lähtee paistuvasta taatelikakusta, kun se on melkein valmis. Ah! Se on ihan aivonystyröitä hivelevän ihana tuoksu. Oi nam!

Taatelikakku on helppo tehdä, sen maku paranee "vanhetessaan" ja siihen voi lisätä vaikka mitä sekaan, makua tuomaan ja twistiä antamaan.
Itse tein tällä kertaa miedosti karamellisen version ja maku on pehmeämpi kuin yleensä. Jouluksi teen sitten vähän enemmän karamellisen version ja yhden toisenkin, mutten kerro vielä, siitä aaton jälkeen lisää! :)

I'm sure everybody knows this cake! Right? A memory from childhood. You either hate this or you love this. I looooooove this! Always have, always will.
I do not like dates. Edible ones I mean ;) At all. I have never liked them and I'm not going to learn to like them. Never! But in a cake, they are yummee!

I can't stand the smell that comes from dates when you are boiling them but the smell that comes from a cake that is almost ready. Ah! That I like!

Date cake is very easy to make and it gets better as it gets older and you can put all kinds of stuff in it to give it a nice twist.

OHJE

1pkt taateleita
2,5dl vettä
200g voita
2 kananmunaa
3-6 rkl fariinisokeria
2dl sokeria
½dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Kiehauta vesi ja taatelit.
Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 min, kunnes taatelit muussaantuu.
Nosta pois levyltä ja lisää paloiteltu voi.
Sekoittele, kunnes voi on sulanut.

Lisää fariinisokeri ja vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia.
(tämä ei ole välttämätön, mutta antaa kivaa kuohkeutta kakulle ja taatelit mössääntyy paremmin)

Lisää sokeri, 

maito, 

jauhot 

ja munat viimeisenä, yksitellen. (älä tee niin kuin minä, olin tuhmeliini)


Voitele&jauhota 1½-2litran vuoka...

ja kaada taikina siihen.

Paista 175 asteessa alatasolla 45-60min.


RECIPE

1 pack of dates
2,5dl water
200g butter
2 eggs
3-6tbs brown sugar
2dl sugar
½dl milk
4,5dl all purpose flours
1ts baking soda
1ts baking powder
2ts vanilla sugar

Boil the water and dates.
Let simmer on low heat for about 5min until the dates get mushy.
Take off stove and add the diced butter.
Mix until the butter is melted.
Add the brown sugar and mix with an electric mixer for couple of minutes.
(you don't have to do that, but it makes the cake more fluffy.)
Add the sugar, milk, flours and eggs, one at a time.

Grease and flour the cake tin (1½-2liter) and pour the dough in it.

Bake in 175 degrees, at the low rack level, for 45-60min.

Hunnuta kakku tomusokerilla! Se näyttää söpöltä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti