Kerkesinpäs ennen joulua!
Tilanne näytti hetken tosi pahalta. Siis TOSI pahalta. Mutta voitin! Huh!
Yleensähän minä paistelen ensimmäiset tortut jo heti isänpäivän jälkeen, mutta ehei, ei tänä vuonna.
Taikinan tekeminen osottautui mukamas niin vaikeaksi ja työlääksi, että siirsin ja siirsin ja siirsin yhä uudestaan torttujen tekoa. Ja kun sitten vihdoin otin itseäni niskasta ja aloin tehdä, eihän se ollut homma eikä mikään! Mutta mä syytän tätä joka vuotista ennenjouluamasennusta. Kyllä! Aina kaksi tai kolme viikkoa ennen aattoa mä lössähdän ja ihmettelen vaan päivien kulumista saamatta mitään aikaiseksi. Sitten 4 tai 5 päivää ennen aattoa piristyn taas ja saan hoidettua kaiken kunnialla kotiin!
Se siitä tarinoinnista, te ette varmasti jaksa lukea moisia
turhuuksia. Hups!
OHJE
250g voita
250g maitorahkaa
1tl leivinjauhetta
4,5dl vehnäjauhoja
250g maitorahkaa
1tl leivinjauhetta
4,5dl vehnäjauhoja
Nypi voi ja jauhot keskenään.
Lisää rahka ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi jähmettymään.
Lisää rahka ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi jähmettymään.
Taikinan pintaan kannattaa laittaa joko kostea pyyhe tai kelmua, jotta se ei "kovetu".
Vaivaa taikinaa tosihyvin jauhotetulla pöydällä kunnes se
näyttää normaalilta taikinalta.
Kaulitse sitten levyksi ja taita kolmeen osaan, käännä ja kaulitse taas.
Toista niin monta kertaa kuin haluat. Tämä lehtevöittää taikinan.
Kaulitse sitten levyksi ja taita kolmeen osaan, käännä ja kaulitse taas.
Toista niin monta kertaa kuin haluat. Tämä lehtevöittää taikinan.
Leikkaa sitten 2-4 osaan ja kaulitse yksi osa kerrallaan ohueksi levyksi.
Leikkaa neliöitä tai mitä ikinä haluatkaan ja väkerrä torttuja.
Muista laittaa hilloa!
Voitele tortut ennen paistamista kananmunalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti