Voi mikä sanahirviö toi nimi onkaan. Niin vaikea saada
sopivaan muotoon tuo nimi, kun maussa on hieman suolaisuutta, valkosuklaa
maistuu todella selvästi, mutta maku olisi myös hyvin karamellinen ja tottakai,
fudgea tuo on!
Taivaallista! Ihanaa! Makeaa! Maistuvaa! Herkullista!
Törkeen hyvää!
Siis todella onnistunutta!
Siis todella onnistunutta!
Mä alotin jo heti kesän jälkeen ihanien namujen etsimisen
netistä. Metsästin reseptejä ja vertailin ja ihmettelin. Muutamia kirjottelin
ylös ja otin talteen, osan tallensin kirjanmerkkinä ja ihmettelin vähän lisää.
Niin paljon kaikkea ihanaa! Niin rajallisesti aikaa kokeilla niitä! Onneksi
jouluja tulee ja tulee, uudestaan ja uudestaan! Tässä nyt sitten yhdestä ja
toisesta ja kolmannesta ja varmaan neljännestäkin löytyneestä reseptistä se
versio, jonka kasasin ja jolla tein ja
onnistuin. Toisen satsin teen sunnuntaina! Oli tämä niiiiin ihanaa!
I had some
difficulties coming up with a name for these! There are so many things I want
to mention, a little bit of saltiness, the taste of white chocolate, but still
the taste is very caramelly and of course, this is fudge!
Super good! I
mean, really, super duper good!
OHJE
Vähintään 60 palaa
1 tölkki kondensoitua maitoa
2,5dl fariinisokeria
2rkl maissisiirappia
½dl vaaleaa siirappia
125g voita, paloiteltuna
180g valkosuklaata
1tl merisuolaa hiutaleina tai murskana
2,5dl fariinisokeria
2rkl maissisiirappia
½dl vaaleaa siirappia
125g voita, paloiteltuna
180g valkosuklaata
1tl merisuolaa hiutaleina tai murskana
Laita kaikki paitsi valkosuklaa ja suola kattilaan.
Keittele hiljalleen noin 10 min, kunnes sokeri on sulanut, ÄLÄ ANNA KIEHUA.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista 6-8 minuuttia kunnes seos paksuuntuu huomattavasti.
Ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele kunnes se on sulanut joukkoon.
Keittele hiljalleen noin 10 min, kunnes sokeri on sulanut, ÄLÄ ANNA KIEHUA.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista 6-8 minuuttia kunnes seos paksuuntuu huomattavasti.
Ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele kunnes se on sulanut joukkoon.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita levyksi.
Ripottele päälle suola ja anna jäähtyä huoneenlämmössä 30minuuttia.
Siirrä sitten jääkaappiin asettumaan vähintään 5 tunniksi.
Leikkaa paloiksi ja maistele!
HUOM! Jos kaapista ei satu maissisiirappia löytymään, korvaa
se vaalealla siirapilla!
RECIPE
Over 60
pieces
1can of
condensed milk
2,5dl brown sugar
2tbs corn syrup
½dl golden syrup
125g butter, cubed
180g white chocolate
1ts sea salt
2,5dl brown sugar
2tbs corn syrup
½dl golden syrup
125g butter, cubed
180g white chocolate
1ts sea salt
Put
everything but the chocolate and salt in to a pot.
Boil, without bubbles for about 10 minutes, until the sugar is melted.
Then heat up 'til it boils and let it boil 6-8minutes. It will get a lot thicker.
Take off of stove and add the chocolate. Mix until melted.
Boil, without bubbles for about 10 minutes, until the sugar is melted.
Then heat up 'til it boils and let it boil 6-8minutes. It will get a lot thicker.
Take off of stove and add the chocolate. Mix until melted.
Pour in to a tin, covered with baking sheet.
Sprinkle the salt all over and let it cool for about 30 min in room temperature.
Put in to the fridge to set for at least 5 hours.
Cut in
pieces and take a bite!
!!! If you
don't have corn syrup, you can replace it with golden syrup.
Heippa! Nää oli hyviä :)
VastaaPoistaKiva kuulla, että maistui! :)
Poista