sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Piimälimppu

Kuten jo aiemmin mainitsin. Mä en osaa tehdä hyvää leipää. Kauhulla siis lähdin tätäkin reseptiä kokeilemaan, mutta kun se on "sekoita ja paista" meiningillä, uskalsin kuitenkin.


Alkuperäiseen ohjeeseen tuli vaikka mitä oheishöttöä jonka jätin nyt pois. Aatoksi ajattelin kyllä kokeilla "kaikilla mausteilla" tätä!
Hyvää on kyllä tälläin tylsänäkin, eipähän ole sattumia, jos niistä ei leivässä tykkää.


As I said earlier, I can't make bread. I was horrified to try this recipe, but it said mix and bake so I was brave enough to try.


Here it goes! I made this the super simple way, nothing extra.



OHJE

1 litra piimää
2dl siirappia
6dl vehnäjauhoja
2dl grahamjauhoja
2dl ruisjauhoja
2tl ruokadoodaa
2tl suolaa


Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää piimä ja siirappi.
Pyöräytä nopeasti sekaisin.
Kaada taikina vuokiin, noin 2/3.

Paista 175 asteessa, alatasolla noin 1,5h.

Oma leipä tummui vähän liikaa pinnasta, kun en muistanut laittaa foliota päälle, mutta älä sinä tee niin, vaan kun leipä alkaa näyttää kivan väriseltä, heitä folio päälle, ettei tummu liikaa.


Säilytä jääkaapissa.
Voi myös pakastaa.



RECIPE FOR BUTTERMILK LOAF

1 liter of buttermilk
2dl syrup
6dl all purpose flours
2dl graham flours
2dl rye flours
2ts baking soda
2ts salt


Mix the dry ingredients together.
Add the buttermilk and syrup.
Mix quickly and pour in to bread tins.


Bake in 175 degrees, on the low rack level of the oven for about 1,5hours.
Put a foil over the breads so they don't get as dark as mine did, 'cause I forgot to put on the foil.


Store in the fridge.
You can also freeze the bread.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti