sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Hanukkah!Itse kutsun tätä juhlaa juutalaisten Jouluksi.
Hanukkah on kahdeksanpäiväinen juhla jolloin muistellaan ihmettä, kun tilkka öljyä riittikin kahdeksan päivän ajan.

Meillä on ollut tapana juhlistaa tätä anoppilassa, niin kuin muitakin juutalaisia juhlia.
Lapset saavat lahjoja ja yleensä me aikuisetkin saamme jotain pientä, välillä tuntuu, että anoppi tuntee mut paremmin kuin tuo oma mies, siltä saa aina kaikkia ihanuuksia! :)  Hanukkahiin kuuluu myös olennaisena osana hyrrät, älkää kysykö, en tiedä miksi. Perinteisessä dreidelissä, hyrrässä, on neljä kirjainta jotka symboloivat sanoja ja ne muodostavat lauseen "Suuri Ihme Oli Täällä".

Tuumasta toimeen ja piparista vääntämään hyrrää! Ei se helppoa ole, sen sanon! Ensimmäinen hyrrä meni pipariksi! HAHAHAH! Olipahan hyvä vitsi! Ei vaan oikeesti, se meni pilalle ja mä raivostuin ihan hulluna. Annoin palojen seistä kaksi päivää ja kävin väkisin tunkemassa niitä yhteen, ei mennyt ja luovutin taas. Sitten pistin koko komeuden palasiksi ja aloitin ihan alusta. Sieltä piirroksista. Piirsin uudet "muotit" ja miehen kanssa suunniteltiin parempi game plan. Alkuun vaikutti lupaavalta mut loppua kohden alko taas kinnata. Eipä voi mitään, väkisin vaan homma toimimaan ja pikeeriä lusikkakaupalla niin eiköhän se siitä. Tuotos näyttää ehkä enemmänkin lapsen tekemältä, mutta sainpahan tehtyä, monen vuoden suunnittelun jälkeen! Piparihyrrä! Huh hei ja en tee enää ikinä moista! Ei vaan oo piparijutut mun alaa, vaikka kivaa se onkin, aina siihen asti kun homma ei suju ja tuotos näyttää varjolta siihen verrattuna mitä päässäni näin.

Hanukkah, the Jewish Christmas.
It's an eight day holiday when you remember the miracle, just a tiny drop of oil lasted amazingly for eight days!

Usually we celebrate Hanukkah at my mother-in-laws place, like every other Jewish holiday. Kids get some presents and we folks too. Sometimes I think that my MIL knows me better than my husband, she knows what to buy, every time!

Dreidels are an important part of Hanukkah and in a traditional dreidel there are letters that stand for four words "Great Miracle Was Here!"

So, this year I wanted to make a dreidel. From gingerbread. Oh my! It wasn't easy. I think that gingerbread dough hates me! But, I won! Wippee!


 Lisäksi annoin itsepaistellun saaristolaisleivän, näistä ihanuuksista lisää ensi viikolla! :)

2 kommenttia:

  1. Kui siistiä et jaksat vääntää tällaisia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään haasteista ;) Ja anoppi ilahtui, tosi paljon! :)

      Poista