lauantai 24. marraskuuta 2012

Pullapostaus

Kyllä huomaa, että on ruuhkaa. Paljon ihania juttuja, jotka haluan jakaa teille! Nyt on pullien aika, että saan tämän postauksen jo alta pois. Mä tykkäisin jakaa vain noita super ihanuuksia, että tavallisemmat jutut meinaa jäädä jalkoihin.

Nyt siis pullaa. Pullahan on hyvää ihan sellaisenaankin, mutta kikkailemalla siitä saa vieläkin parempaa! Jaan teille nyt kuusi erilaista tapaa maustaa pullasia.
Nauttikaa! :)

Boston

You can tell theres a traffic jam. ;) So many delicious things that I want to share for you! Now it is time to talk about buns! I will show and tell you six ways to spice up your buns.
Enjoy! :)


OHJE

½l maitoa
50g tuorehiivaa
2dl sokeria

(2 kananmunaa) vapaaehtoinen
1tl suolaa
1-2rkl kardemummaa
200g sulatettua margariinia tai voita
+14dl jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä

Lämmitä maito vähän kädenlämpöä lämpimämmäksi.
Liuota siihen hiiva.
Lisää sokeri, suola ja kardemumma.

(Sekoita munat yksitellen joukkoon ja) lisää vähän jauhoja.
Sekoita rasva sekaan.
Lisäile loput jauhot ja sekottele samalla.
Taikina on hyvää, kun se irtoaa aika kivasti sormista.
Nosta lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
Vaivaa jauhotetulla pöydällä ilmoja pihalle ja jaa taikina muutamaksi möykyksi.

Paisto pullasille 225 astetta 10-15min.
Pitkot ja muut isommat jutut kannattaa paistella 180 asteessa ainakin 20-25 min.



 RECIPE

½l milk
50g yeast

2dl sugar
2 eggs

1ts salt
1-2tbs cardamom
200g melted butter
+14dl all purpose flours

Warm up the milk.
Dissolve the yeast to the milk.
Add the sugar, salt and cardamom.
Mix the eggs in there, one at a time and a little bit of flours.
Add the rest of the flours until the dough isn't so sticky.
Put in a warm place to rise for about 30 min.

Bake the buns in 225 degrees 10 to 15 mins.
Bigger ones in 180 degrees at least 20-25mins.

KORVAPUUSTIT & KANELI-RUSINAPULLAT
 Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Levitä päälle voita, kanelia ja sokeria. Rusinoita jos haluat.
Kieritä rullalle, leikkaa kolmioita ja paina kolmion pää alas kahdella sormella. Näin saat kauniin muodon pullalle. Rusinapullat toimii mun mielestä parhaiten ihan vaan kiekkoina.


 CINNAMONROLLS & CINNAMON-RAISINBUNS
Roll the dough in to a thin sheet. Spread some butter, cinnamon and sugar. Raisins if you want. Roll it and cut in to triangles and press the peak down with two fingers. That's how you get some pretty buns.


 DALLASPULLA a la Lallu
Kaulitse ohueksi levyksi. Levitä ohuelti voita ja reilusti vaniljatahnaa.
Vaniljatahna ohje, vaniljakreemijauhetta 1 osa ja 2 osaa vettä, vatkaimella tahnaksi.
Kääri rullalle ja leikkaa parin sentin kiekkoja. Laita kiekot isoihin mataliin pullavuokiin.


 DALLASBUN a la Lallu
Roll the dough in to a thin sheet. Spread some butter and a loooooot of vanillacurd.
Vanillacurd: vanillacremepowder 1part and 2 part water, with electric mixer in to a curd.
Roll and cut about 2 cm pucks. Put the pucks in to a big and low bunpapers.


 TOFFEEPULLAT
Kaulitse ohueksi levyksi. Levitä päälle toffeetäyte ja kieritä rullalle.
Toffeetäyte: voita ja fariinisokeria 50/50.
Leikkaa 3-4cm paksuisia palasia ja laita ne kallelleen muffinssipaperiin (paperi kannattaa laittaa muffinssipeltiin, jottei pullat leviä joka suuntaan)




 TOFFEEBUNS
Roll the dough in to a thin sheet. Spread some toffee filling and roll.
Toffee filling: Butter and sticky brown sugar 50/50.
Cut some 3-4 cm pieces and put them in to a muffin paper that is placed in to a muffintin.


PB&J
Eli siis pähkinävoi ja hillo.
Kaulitse ohueksi levyksi, levitä pähkinävoi ohuelti ja mansikkahilloa vähän paksummin.
Kääräse rullalle ja leikkaa parin kolmen sentin paksuisia palasia, laita nämäkin kuten edelliset, muffinssipaperiin.


PB&J
As peanutbutter and jellyyyyy!!
Roll the dough in to a thin sheet, spread thinly some pb and little more strawberry jam.
Roll and cut some 2-3cm pieces and do as above. 



 MANSIKKAPITKO
Kaulitse noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä päälle voita ja mansikkahilloa.
Kääri löysälle rullalle ja laita voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan.
Anna kohota ja leikkaa saksilla viiltoja.


STRAWBERRYLOAF
Roll the dough in to a 1 cm thick sheet. Spread butter and strawberry jam on to it.
Roll in to a loose roll and put in to a, greased and covered with parchment paper, bread pan.

 
Kaikki pullat tulee kohottaa ennen paistamista, ainakin 10 minuuttia, jos ei enempää kerkeä.
Pullat tulee voidella kananmunalla, jotta ne saa kauniin värin.

Taikinasta saa helposti tehtyä kananmunattoman ja laktoosittoman. Jätä munat pois ja vaihda maito ja rasva laktoosittomiin. Toimii oikein hyvin niinkin. :)

Always let your buns rise at least 10 mins.
Add egg wash so you get some pretty pretty buns.

If needed, do not use eggs and change the milk and butter to some lactosefree stuff. It works fine that way.

Esikoinen leipoi itsensä kuvajaisen. :)
 

2 kommenttia:

  1. kiva blogi:) taidanpa seuraavaksi tehdä toffee pullia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Perjantaina onkin korvapuustipäivä! ;)

      Poista