torstai 22. marraskuuta 2012

Mocca Cupcakes

Kokeelliset reseptit on jänniä ja riskialttiita, varsinkin, jos ne kokeet suorittaa vasta siinä vaiheessa, kun vieraat on jo matkalla. Monesti testailen kyllä reseptit etukäteen, että tiedän, onko ne hyviä, mutta joskus on kiva mennä riskillä, joskus sitä yllättyy positiivisesti. Joskus ei! 

Tällä kertaa kannatti! Vaikken kahvia juo, mä silti tykkään sen mausta, leivonnaisissa. Vahvakaan kahvin maku ei mua pelota ja jos kaverina on suklaata, miten se edes voisi olla pahaa?






I like to try new things. Usually I try them when I'm expecting guests, that's sometimes very risky. From time to time I get surprised how well something works!


This time it worked! I do not drink coffee, but I like the taste of it. In sweets. With chocolate, how could it be bad?
 


OHJE


200g margariinia tai voita, hyvin pehmeää
3dl sokeria
3 munaa
5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
½-1½dl maitoa
3rkl kaakaojauhetta
200g suklaata, puolet tummaa ja puolet maitosuklaata
2 rkl pikakahvijauhetta


Jos et ole kerennyt pehmittää rasvaa huoneenlämmössä, vatkaa se täydellä teholla sähkövatkaimella, tähän menee muutama minuutti.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot keskenään.
Sekoita kaikki vuorotellen vaahtoon.


Paista 190 asteessa 10-15 minuuttia.




RECIPE


200g butter, softened
3dl sugar
3 eggs
5dl all purpose flours
1,5 ts baking powder
½-1½dl milk
3 tbs cocoa powder
200g chocolate, half dark, half milk chocolate
2 tbs instant coffee


If you don't have the time to soften the butter, you can beat it with an electric mixer, it takes a few minutes.
Beat the eggs and the sugar in to a foam.
Combine all the dry ingredients together.
Mix all together.


Bake in 190 degrees 10-15min.


Parin tunnin sisällä tulossa päivitys Caramel Cupcakeista, joten olehan kuulolla jos kiinnostaa moisiin ohje! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti