sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Giant Muffins



...Monsteri muffarit. Nam!

Mulla on ollut jo pidemmän aikaa kaapissa jättimäisille muffareille tehty pelti. Niin intopiukeena sen ostin ja kaapin uumeniin se sitten jäi. Ihan hävettää! Otin nyt vihdoin itseäni niskasta kiinni ja aloin tutkia netin syövereitä ja blogeja ja muita sivuja, että millaset ohjeet olisi hyviä jättimäisessä muodossa. Ei saisi olla liian täyttävää, että pystyy syömään, eikä mitään höttöäkään. Ja pitäisi maistuakin hyvältä! Aikani tutkailin ja muutamasta ohjeesta sitten tein sen itselleni sopivan version. Olin aika skeptinen, koska määrällisesti taikinaa tulee aika vähän ja se tuntui siltä, että paistettuna on kovaa kuin kivet.

Mustikkaa

Banaania

 Toisin kävi. Muffarit kohoaa todella hyvin ja rakenne on kuohkea ja pehmeä. Ei liian makea ja pinnalta jopa vähän rapea. Siis ihan loistavia palleroita aloittamaan viikonloppuaamu!

I've had this giant muffin tin in my cupboard for like ages! I was so excited when I bought it and then I just forgot all about it! I'm ashamed! But now I've tested it, used it many times and ah, I loove it!
I made this recipe that is soft, a bit fluffy, not too sweet and so delicious!
These are the greatest thing to start your weekend's morning!

 
OHJE

5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2½tl leivinjauhetta
½tl suolaa
2 kananmunaa
2dl maitoa
1dl sulatettua voita tai margariinia
2,5dl marjoja tai 2 banaania muussattuna

Yhdistä kuivat aineet kulhossa.
Toisessa kul
hossa sekoita munat ja maito hyvin sekaisin ja lisää rasva.
Yhdistä ainekset, sekoita vähän ja heitä sekaan hedelmät/marjat.
Sekoita nopeasti sekaisin ja annostele noin puoliväliin paperia.
Paista 175 asteessa noin 35min



RECIPE

5dl sll purpose flours
2dl sugar
2½ts baking powder
½ts salt
2 eggs
2dl milk
1 dl melted butter
2,5dl berries or 2 bananas smashed

Combine all dry ingredients together.
In another bowl, whisk milk and eggs and add the butter.
Combine those and add your fruits/berries.
Mix quickly and fill in half the muffin  papers

Tein myös toisenlaisia muffareita. Näistä halusin terveellisempiä ja pienempiä.
Lapsia ajatellen nämä tein ja kyllähän nuo näytti kelpaavan!



OHJE

3,5dl vehnäjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita (myös muut käy)
2tl leivinjauhetta
1dl sokeria
2 kananmunaa
2dl maitoa
1dl sulatettua voita tai margariinia
1 banaani muusattuna

Toimi kuten ylemmässä reseptissä.



 KANELISOKERI KUORRUTE

1osa kanelia ja 4 osaa sokeria
Sekoita.

Ripottele raakojen muffareiden päälle pieni määrä kuorrutetta.
Paista 180 asteessa 20-25min.



I made other kind of muffins too! I wanted them to be a little healthier and smaller.
These were for my kids so... And oh! They loved them!

RECIPE

3,5dl all purpose flours
1,5dl oatmeal
2tl baking powder
1dl sugar
2 eggs
2dl milk
1dl melted butter
1 banana, smashed

Do as in the recipe above.

CINNAMONSUGAR "FROSTING"

1 part cinnamon and 4 part sugar.
Mix together

Sprinkle on to the uncooked muffins, just a little bit.
Bake in 180 degrees for 20-25min.



Innostuitko? Peltiä saa ostettua Confettista.
Sopivia papereita löytyy myös sieltä KLIK.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti