tiistai 20. marraskuuta 2012

Juustokiekurat

Nämä herkulliset kiekurat alkaa olla jo vakkarikamaa! Makuja voi vaihdella vaikka miten. Nämä kelpaa kaikille, maistuu ihan super ihanalle, näyttää kivalta ja on aika helppo tehdä.
Pohjana on voitaikina, täytteenä eri juustoja ja jotain yrttistä. Toimii kyllä ihan pelkällä juustollakin, mutta nyt oli yrttisiä kiekuroita tarjolla.

Kerralla kannattaa tehdä isompi satsi, näitä voi pakastaa ja lämmitellä sitten tarjolle tarpeen tullen.
Tällä satsilla teet kyllä ihan sairaan monta pellillistä kiekuroita.

I make these delicious swirls almost every time we have some kind of occasion! You can change the flavors as you like. Everybody likes these, I guarantee and these are so easy to make.
Puff pastry filled with cheese and something herbal. Of course these work just with cheese, no problem.

I recommend making a large batch of these and freezing them. When you get surprise guests, you will have something good in storage, just warm them up in a microwave or in the oven before serving.


  
OHJE
500g voita
9dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2,5dl kylmää vettä

Nypi voi ja jauhot kulhossa.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Jos taikina on tosi pehmentynyt, laita hetkeksi asettumaan jääkaappiin.
Kun taikina on kiinteää, kaulitse hyvin jauhotetulla pöydällä noin sentin paksuiseksi.
Taita kolmeen osaan ,kaulitse, käännä ja taittele taas kolmeen osaan.
Toista tätä muutaman kerran, taikinasta tulee lehtevämpi näin.
Nosta taas hetkeksi levähtämään jääkaappiin.
10-15 min riittää oikein hyvin, kerkeät täytteen ainekset valmistelemaan tässä välissä.

RECIPE FOR CHEESE SWIRLS

500g butter
9dl all purpose flour
2ts baking powder
2,5dl cold water

Pick the butter and the flours together.
Add water and mix quickly to a dough.
If the dough is very soft, put it in fridge to set for a while.
When it's firm and a bit stiff, roll it. Use flours, a lot.
Roll it to about 1cm thickness .
Fold over in to three pieces, turn over and fold again in to three pieces.
Do this a few times, it makes the dough more leafy.
Put back to fridge to set for 10-15 minutes.


  
TÄYTE

Juustoja reilulla kädellä, määrää en nyt osaa tarkalleen sanoa, mutta kyllä sitä reilusti yli puoli kiloa menee.
Salaattijuustoa, Emmentalia, Mozzarellaa, Edamia...
1prk vihreää pestoa
2 ruukkua yrttejä, itse laitoin näihin persiljaa ja ruohosipulia

Jaa taikina sitten 3-4 osaan ja kaulitse muutaman millin paksuiseksi levyksi.
Levitä levylle pestoa/pilkottuja yrttejä ja päälle juustoja. Yleensä laitan kahta eri juustoa per levy, esim "feta" ja edam.
Kieritä napakalle rullalle, liitoskohta alaspäin. Jos haluat sinetöidä liitoskohdan, käydä pari tippaa vettä.
Hiero vettä liitoskohtaan ja se pysyy aloillaan!
Nosta useammaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Myös yön yli toimii ihan loistavasti.
Leikkaa sitten noin 1cm paksuisia kiekkoja ja asettele sentin parin välein leivinpaperille pellille.
Voitele kananmunalla.

Paista 200 asteessa noin20min, kunnes kiekot ovat kauniin kullankeltaisia.




FILLING

Cheese, a lot! Over 500g, that's all I can say.
You can use any kind, feta, mozzarella, Edam...
1 can of green pesto
2 pots of herbs, I used parsley and chives

Divide the dough to 3-4 pieces and roll them in to 2-4mm sheets.
Spread the pesto or chopped herbs and then some (much) cheese.
I usually put 2 different cheese in one roll, like Feta and Edam.
Roll in to a stiff roll, seam facing down. If you want, you can use water to seal the seam.
Just a few drops works like a glue!
Put the rolls in fridge for several hours to set. You can also keep these overnight in fridge.
Cut about 1 cm thick pucks and put them on to a baking sheet, covered with parchment paper.
Apply egg wash on to the pucks before baking.

Bake in 200 degrees for about 20 min or when the pucks are pretty and golden yellow.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti