lauantai 30. maaliskuuta 2013

Yummy Cake

Ugh! Kyllä voi olla vaikeaa keksiä kakulle sopiva nimi!
Chocolate cake with caramel filling and white chocolate frosting! Ehkä hieman liian pitkä, vai mitä luulette?
Suklaakakku karamelli täytteellä ja valkosuklaa kuorrutteella. Yhä liian pitkä.
Äh ja pöh!
Kakku on ihan taivaallisen ihanaa, parasta, mitä olen itse koskaan tehnyt, parasta, mitä olen itse koskaan syönyt! Mutta koska mä tykkään englanninkielisistä sanoista, yummy kuvaa kakkua aika kivasti! :)


Kakku on esikoiseni suunnittelema. Kertoi, mitä haluaa kakkuunsa ja minä sen toteutin.
Juttu on niin, että 29.3, kuusi vuotta sitten, ihastelin pientä paksutukkaista poikaa joka nukkui mun sylissä. Kuusi vuotta sitten musta tuli äiti ensimmäisen kerran.
Vietettiin aikuisten seurassa esikoisen synttäreitä, joille tämän kakun tein.
Lastenkutsut onkin sitten viikon päästä, kääk!


Pientä mietintää aiheutti, miten saisin kaikki esikoisen haluamat elementit toimimaan parhaiten. Oon tehnyt Bakerellan ohjeella aikaisemminkin suklaakakkupohjaa ja se on hyväksi ja toimivaksi havaittu.
Pienen pienillä muutoksilla tosin.

Valkosuklaakuorrute ottaa oman aikansa, se kannattaakin tehdä vaikka heti aamusta, jotta ei iltapäivästä tule hoppu!


1cup= 2,5dl

POHJA

1,5cup vehnäjauhoja
2/3cup kaakaojauhetta (esim fazerin silmäkaakao)
1,5cup sokeria
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
0,5cup öljyä (rypsi)
2tl vaniljasokeria (tai vaniljauutetta) mä laitoin 1tl vaniljasokeria ja ½tl vaniljajauhetta
3/4cup maitoa
100g tummaa suklaata sulatettuna
2/3cup kuumaa, ei ihan kiehuvaa, vettä

Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin.
Lisää kananmunat, öljy, maito ja suklaa.
Sekoita sähkövatkaimella kunnes kunnolla sekaisin.
Kaavi kaikki jauhot yms kulhon reunoista spatulalla.
Lisää kuuma vesi ja sekoita hyvin. Ei sähkövatkaimella, vaan spatulalla.
Taikinasta tulee todella vetistä, älä siis säikähdä, mikään ei mennyt pieleen.

Voitele ja jauhota 22cm kakkuvuoka (tai sen reunat, jos käytät reunavuokaa).
Käytä jauhotukseen kaakaojauhetta, niin sitä ei erota valmiista kakusta.
Kaada taikina vuokaan.

Paista 160 asteessa keskitasolla noin 45 minuuttia.
Kannattaa 30 minuutin jälkeen alkaa tarkkailemaan kakkua!
Kun coctailtikku tulee puhtaana ulos joka kohdasta, johon sen olet tökännyt, kakku on valmista.
Jos kakku alkaa tummua paiston aikana, laita leivinpaperi sen päälle.
Älä ylipaista kakkua, sen on tarkoitus jäädä kosteaksi, mutta ei valuvaksi.

Anna kakun jäähtyä 10-15 minuuttia vuoassaan ja ota sitten vuoka pois ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kääräise sitten kelmuun tai muovipussin sisään ja anna seistä yönyli huoneenlämmössä.

Leikkaa ruma lakki pois (itselläni semmoinen tuli) ja nautiskele ylijäämäpalat!
Leikkaa kakku sitten kolmeen osaan. 



CARAMEL TÄYTE

1 prk keitettyä kondensoitua maitoa
200g philadelphia tuorejuustoa (ai miksi? Koska se maistuu parhaalta)
2dl kermaa
2 liivatelehteä (tai jos haluat todella moussemaista, laita 4)
2rkl kuumaa vettä
Maun mukaan tomusokeria

Notkista kondensoitu maito kulhossa.
Toisessa kulhossa vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto hyvin sekaan.
Lisää kinuski ja tarkasta maku. Lisää tomusokeria, jos maku ei ole tarpeeksi makea.
Itse en lisännyt ollenkaan, kinuski on niin makeaa.
Liottele liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min.
Purista niistä ylimääräinen vesi, laita lasiin ja kaada päälle noin 2rkl kuumaa vettä.
Sekoita hyvin ja koko ajan täytettä sekoittaen kaada liivatelitku sekaan.

Laita yksi viipale kakkupohjaa kakkuvuoan sisään.
Kaada puolet täytteestä sen päälle ja tasoita.
Lisää toinen kakkuviipale ja lisää täytettä.
Nosta viimeiseksi kakkuviipale ja painele tasaiseksi.
KAKKUA EI TARVITSE KOSTUTTAA!
Nosta kakku kylmään hyytymään ainakin 4 tunniksi.


KUORRUTE

1-2dl kermaa

200g valkosuklaata
1dl kermaa

Vatkaa 1-2dl kermaa vaahdoksi, riippuen, miten paksun kerroksen haluat laittaa kakkusi päälle.

Lämmitä 1dl kermaa melkein kiehuvaksi.
Pilko valkosuklaa kulhoon ja kaada kuuma kerma niiden päälle.
Anna seistä hetki ennenkuin alat sekoittelemaan.
Jos kaikki valkosuklaapalaset ei sula, lämmitä varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
Nosta sitten jääkaappiin viilenemään ja paksuuntumaan. Sekoittele 10-15 minuutin välein.
Kun kuorrute on mielestäsi tarpeeksi paksua, valuta se kakun päälle.
Nosta kylmään jähmettymään lisää.

Mä koristelin kakun yksinkertaisesti pienillä pääsiäismunilla, pääsiäissynttäreitä kun vietettiin. Mielestäni kakku on kaunis ilman mitään koristuksiakin, mutta nyt mentiin esikoisen ehdoilla ;)


Leikkaa pala kakkua itsellesi ja rakkaimmillesi, nauttikaa! 



Ihanaa pääsiäistä teille kaikille!

18 kommenttia:

  1. Samat sanat: oi,nam,nam:) Näyttää nii-in herkulta!

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos! :)
    Kakku oli kyllä ihan superhyvää! Eikä vain mun mielestä, vaan muidenkin ;)

    VastaaPoista
  3. lisää kakkua naamarii

    VastaaPoista
  4. Kuinka paljon laitoit täytteeseen kinuskia? Vai harottaako mun silmät niin paljon etten osaa lukea :-( Haluaisin niin kokeilla tätä täytettä lauantaina poikani 1v juhlissa, toivottavasti näet tämän ennen sitä. :-)

    VastaaPoista
  5. Sun silmät harottaa :D Kinuskia laitoin siis yhden tölkillisen. Käytin valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa, eli kinuskia täytteeseen. Pari desiä siis. Totahan saa ihan pikkusistakin kaupoista nykyään, keittämättömänä ainakin. Löytyy säilykeosastolta tai hillo-osastolta/sokereiden läheltä. Tuuhan kertomaan, miten meni kaupaksi! :) Taidan itselleni kk päästä tehdä tätä, kun tulee vuosi lisää mittariin! Nam!

    VastaaPoista
  6. Ai siis se kondensoitu maito on sitä kinuskia? :D Mä en oo kokkina IKINÄ törmänny moiseen, mutta löysin kuitenkin kaupasta vähän kyselemällä ;)
    Mä laitan tuon täytteen ihan perinteiseen sokerikakkupohjan väliin, joten pitää varmaan sitä kuitenkin kostuttaa? Eiks sulla sen pois jättäminen johtunu valmiiksi kosteasta kakusta? Tuun kyl kertomaan sitten kuinka kävi. On meinaan sen verran suorasanaista tuo suku, et varmasti kertovat totuuden :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä vähän kannattaa kostuttaa, ei paljoa, koska kinuskista tulee aavistus kosteutta mun mielestä myös. Tänä vkl kö kokeilit? Vai ensi vkl? :) Maistuiko?

      Poista
  7. Nonni! Eilen on kakku syöty, ja täytteen laitoin tosiaan sokerikakkupohjan väliin ja kostutin reippaasti. Liivatet laitoin yhden enempi, eikä ollu sekään yhtään huono idea! Sun kakkutäyttees sai ÄÄREST HYVÄT POINTSIT! Kehuttiin maasta taivaaseen!! Ja ohjasin osan vieraista seuraamaan sun blogia, syystä et nekin halus kokeilla näitä ohjeita. Eikä siinä vielä kaikki, tein vielä tuon mustikkapiirakan juustotäytteellä, ja se meni KAIKKI! Hyvä kun eivät tapelleet siitä :D Ja sitten sun keksejä, joissa itse olit käyttänyt tavallista suklaata, me vähän muokattiin ja laitettiin mariannerouhetta. Tein tuplasatsin ja NEKIN meni kaikki!! Sä oot kyllä loistava ihminen kun oot tehny tälläsen blogin!! :) En voi sanoa kuin WAU!

    VastaaPoista
  8. No joo, kakussa oli yks miinus ja se oli koristelu.. Olin vahingossa ostanut perunatärkkelyskuvan siihen, normaalisti ostan sokerikuvan, ja huomasin sen vasta siinä kohtaa kun olin sitä jo laittamassa.... Se ei menny kakkulapiolla kunnolla halki vaan repi sitä kuvaa koko kakulta aina leikattaessa. Miten ihmeessä sellasta kuvaa käytetään? Ohjeita paketissa oli, mutta ei sanaakaan suomeksi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä tuli hyvä mieli! Tosi ihanaa jos tykkäsitte! :) Tän palautteen voimalla taidan mennä keittiöön tekemään jotain ja päivittää blogia taas pian! :D

      Mä en tiedä mikä on perunatärkkelyskuva, tarkoitatko vohvelikuvaa? Vohvelikuvahan ottaa vähintään 4 tuntia kostua, ettei hajoa leikatessa. Ohut sipaisu kermaa kakun pintaan ja kuva siihen kostumaan ja jääkaappiin. Voi laittaa jo edellisenä iltana, kostuu enempi ja helpompi leikata. Kun se on kostunut, laitetaan kermat. Sokerimassakuvahan laitetaan just ennen tarjoilua, koska ei saisi kostua ihan hirmupaljon. Mistä ostit sen kuvan? Kyllä pitäisi olla suomenkieliset ohjeet jos suomesta ostettu, palautetta kaupalle menemään!

      Poista
  9. Kiireessä äkkiseltään katsottiin että kuva oli tehty perunatärkkelyksestä, ja tosiaan ihan s-marketista ostettiin. Siks mä vähän ihmettelinkin. Ajattelin kyllä käydä asiasta sanomassa... Enkä toiste osta kyseistä tavaraa! Kyl niinpal harmitti! Mut onneks kakku oli muuten niipal loistava, ettei kukaan sit niin hirveesti siihen kuvaan kiinnittäny edes huomiota.

    Päivittele vaan lisää blogia! Sä oot just päässy mun kirjamerkkeihin nro 1!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos se smarketista on ni luulen vahvasti et olis se semmonen vohvelikuva joka vaatii aika pitkän ajan kakun päällä. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin! :) tosi ihanaa saada tämmöstä palautetta! Kiitos! :)

      Poista
  10. Kovettuuko tuo kuorrute kovaksi? Saisko siihen jotenki tekstin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kovetu niinkuin suklaa, kun seassa on kermaa. Jääkaapissa kyllä kovettuu kiinteäksi, mutta leikattavaa, ei lohkeavaa. :) Ruskealla tai värjätyllä valkosuklaalla tohon päälle voi kirjoitella ja piirrellä. Suklaata pursotinpussiin, pieni reikä ja kirjoittelemaan! :)

      Poista
  11. Mä tätä just väsään tääl, mun kakkupohja massasta tuli tosi paksua. Jotain meni siis vissiin väärin. Tää ei oo vetisestä.tietookaa. hittooo... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta huomasin! Voihan hitsi! Millainen kakusta tuli? Mä oon tehnyt tällä ohjeella tosi monta kertaa ja aina tullut löysä taikina ja pohja on oma lemppari.

      Poista