Pääsiäisen lempparijuttu, mun mielestä, on rahkaleivonnaiset. Ihan ehdottomasti. Hyvänä kakkosena tulee mämmi sokerilla ja vaniljakastikkeella lusikoituna.
Yksi mutta! Mä en voi sietää hedelmäpaloja mun leivonnaisissani, joissa on rahkaa.
Eli rahkapiirakka persikkasiipaleilla ei toimi mulla, ollenkaan.
Mutta koska persikka on hyvää ja se kuuluu mun mielestä pääsiäiseen, halusin sitä piirakkaankin.
Ohje on tosi simppeli ja persikan voi vaihtaa johonkin muuhun. Just oli Pirkka lehdessä mustikkaversio.
POHJA
125g voita, pehmeää
1,5dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri.
Lisää kananmuna ja sekoita se nopeasti sekaan.
Yhdistä jauhot ja sekoita taikinaan.
Painele piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja vähän matkaa reunoillekin.
Itselläni oli 24 tai 26cm kokoinen irtopohjavuoka.
TÄYTE
250g maitorahkaa
2dl kermaa
3 kananmunaa
3/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
Kunnon loraus sitruunamehua
(voit myös laittaa ½ sitruunan kuoren ja mehun, jos tosi sitruunaista haluat)
Sekoita maitorahka ja kerma.
Lisää munat ja sekoita hyvin sekaan.
Sekoita loput aineet sekaan ja kaada pohjan päälle.
Maitorahkan tilalle voi laittaa kaupasta saatavia makurahkoja, jos haluaa erimakuista täytettä! :)
PERSIKKAMÖLLYKÄT
2 persikanpuolikasta (tölkistä)
Tästä tulee noin 1dl
Soseuta persikat esim sauvasekoittimella.
Tiputtele lusikalla tippoja, isompia ja pienempiä, täytteen päälle.
Paista 200 asteessa alatasolla 30-35 minuuttia.
Jos näyttää, että reunat alkavat mustua, laita vuoan päälle pala leivinpaperia.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten kylmään.
Piirakka on valmis, kun se on keskeltäkin täysin viilentynyt.
Rahkaiset leivonnaiset on pääsiäisen must-juttu! Itsekin aina teen pääsiäisenä rahkasta, viimeisimpänä aprikoosi-rahkakakun! :)
VastaaPoistaSä olet ihan oikeassa! :)
PoistaMä olen miehenikin opettanut syömään rahkaleivonnaisia. Pian tulossa ohje ihanaan ja superhelppoon rahkapiirakkaan, joka piristää ihan koska vain! ;)