sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Chocolate Chip Cookies

Lyhyesti ja ytimekkäästi CCC. :)


Ohjeen olen saanut anopiltani vuosia sitten. Hassua siinä on se, että sain vain ainesosien määrät, mutta ohje, miten nämä keksit kuuluisi tehdä, jäi saamatta. Olenkin tehnyt nämä aina tietyllä tavalla ja se toimii ihan superisti!

Kokeilin kuitenkin toistakin tapaa, ei ne pahoja ole, mutta ei niin nättejäkään, kuin "oikealla" tavalla tehtynä. ;)


Makuvaihtoehtojahan on niin paljon kuin vaan mielikuvitus antaa periksi! Itse yleensä, miehen toiveesta, laitan kahta tai kolmea suklaata. Tällä kertaa tein kahdenlaisia, kolmen suklaan ja omar-suklaa. Omarit oli ihan fine, mutta kolme suklaata voitti ihan kuusnolla! Jälleen kerran. Se vaan on hyvää! 

Parasta tässä ohjeessa on, että nämä on ihan superhelppo tehdä, aikaa menee aloittamisesta valmiisiin kekseihin noin 30 minuuttia ja keksejä tulee aika paljon, jos tekee palleroista noin rkl kokoisia!

OHJE

200g voita tai margariinia sulatettuna
150g tavallista valkoista sokeria
150g fariinisokeria
2 kananmunaa
1-2tl vaniljasokeria
325g vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
200-300g suklaata, paloiteltuna

Yhdistä sokerit keskenään ja lisää rasva.
Sekoita vehnis ja sooda toisessa kulhossa.
Lisää sokereihin kananmunat yksitellen, sekoita välissä.
Nopealla pyöräytyksellä sekoita jauhot mukaan ja suklaapalaset viimeisenä.
Nostele vaikka rkl mitalla palleroita pellille, jätä varaa, keksit leviää aika paljon.

Paista 160 asteessa 10-15 minuuttia.
Keksit ovat reunoilta rapeita ja keskeltä sitkeänpehmeitä.
Anna jäähtyä pellillä minuutti-kaksi ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.
Säilytä kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä


Yllä oleviin kekseihin kokeilin tosiaan toista tapaa ja jos kuvia ja keksejä vertailee, nämä ovat littanampia kuin nuo "oikealla" tavalla tehdyt. Suutuntuma ja maku oli kyllä aikalailla sama, mutta mä tykkään muhkeista kekseistä enempi. :)

Näihin tein kaiken muun samalla tavalla, mutta en sulattanut rasvaa, vaan sekoitin sähkövatkaimella sokerit siihen sekaan, kunnes se oli "vaahtoisaa".
Helpommalla siis pääsee, kun vaan sulattaa rasvan ja sekoittaa siihen muut aineet.

1 kommentti: