sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kinuski Mokkis

Idea näihin syntyi... Ja tähän loppu mun ajatus. Mulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa, mistä keksin tän ja miten. Olin jo sängyssä, pimeässä ja puoliunessa, kun keksin, että huomenna teen kinuskimokkapaloja! Aamulla heräsin saman ajatuksen kanssa.

Mä rakastan kinuskia! 
Mulla on kasapäin vaikka mitä ihania caramel ohjeita odottamassa kokeilemista, nyt voin pyyhkiä yhden yli. Kokeiltu on ja hyväksi todettu! :)

Ensin mietintää aiheutti, miten haluan kinuskini. Ensin ajattelin, että keitän paksun kinuskin ja leivitän sen kerrokseksi pohjan päälle. Mutta koska mun mokkiskuorrute on aika kiinteää ja se pitää levitellä tasaiseksi, kinuski olisi saattanu mennä huonoksi= rumaksi. Eli ei niin.
Sit muistin, että pohjaanhan voi tökkiä reikiä! Sillä siis mennään!

 
Pohjan ja kuorrutteen tein tällä ohjeella KLIK

Ohje on siis äidiltäni saatu ja se toimii! Paria muutakin olen kokeillut, mutta ne vaan ei maistu samalta, eikä siltä, miltä itseni mielestä mokkikset maistuu.

Kuorrutteeseen tein pienen muutoksen:
Tavallisen vahvan kahvin tilalla käytin vahvaa caramel cappuccinoa, tämä sitä samaista kahvia, mistä mainitsin jo joskus aikaisemmin. Tätä saa LIDListä ja on hyvää!
Näin kuorrute on miedosti kahvilta maistuva ja caramellinen. Ihanaa!

Kinuski:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

Laita molemmat kattilaan ja kiehauta.
Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Tänä aikana kinuski paksuuntuu sopivaksi.

Mä en laittanut tähän kinuskiin voita, koska kuorrutteessa on, mutta jos haluat, lisää nokare voita ja sekoita se kinuskin joukkoon kun olet ottanut sen hellalta.

 
Töki coctailtikulla reikiä mokkispohjaan, itse pyöräytin tikkua ihan vähän kun tökkäsin, jotta reiästä tulee vähän isompi= enemmän kinuskia!!


 
Kaada kinuskia keskelle pohjaa ja levitä lusikalla reunoja kohti, älä kaada kaikkea kerralla, vaan vähän kerrallaan, jotta kaikki ei valu reunoille, tämä kyllä imeytyy, mutta se imeytyy aika hitaasti, koska kinuski on aika paksua, tästä saa kivan ohkasen kerroksen pintaankin. :)

Nosta sitten jääkaappiin useammaksi tunniksi, tai vaikkapa yön yli, jotta kinuski jähmettyy kunnolla ennen kuorrutteen laittamista.

Anna kuorrutteen jähmettyä, leikkaa paloiksi, kutsu kavereita kylään ja herkutelkaa!


Mä itse tykkään omista mokkiksista ilman tilpehöörejä, mutta lapset ja miehet tykkää rösseleistä.


Lisäksi lastenjuhliin idea!
Leikkaa palat kapeiksi ja pitkulaisiksi ja koristele ne minismartiesseilla! :)

8 kommenttia:

  1. :) Luuletko että tähän toimis toi kondensoidusta maidosta tehty kinuski, vai jämähtääköhän se ollenkaan? NAM! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kondensoitua maitoa ajattelin itsekin ensin, koska sitä olisi ollut valmiiksi keitettynä kaapissa, mutta se ei jämähdä, se pysyy pehmeänä, valitettavasti. Muutamaa ideaa pyörittelen kyllä päässäni, kerron jos onnistuu! ;)

      Poista
  2. Namskis, tämmöne ois nyt maistunu kahavin kansa, ku ei ollu keksijemmasa muuta ku Jaffa-keksejä, enkä niitä vähäsä kummasa suuhuni tunge, jotenka piti iha palijasta kahavia ryystää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oivei! Äkkiäkös näitä leipaset ja herkuttelet! Tai niitä ihania suklaakuppeja! Oi nam!

      Poista
  3. Vaan onpa herkullinen yhistelmä...kinuskifaneihin lukeudun minäkin.

    VastaaPoista
  4. Onpa ihanan näköisiä... mahtavan kinuskisia. Hyvä idea, kiitos:).

    VastaaPoista
  5. Kiitos! :)
    Tykkäysnappula blogiin olisi kiva! :D

    VastaaPoista
  6. Moi Lallu! Minä rakastan kinuskia ja tuo sinun keksintö vaikuttaa tosi ihanalta! :) Heti miten tuli mieleeni kertoa, että tein mokkapala-pohjaan vahvan kinuskin päälle ja on mahottoman ihanaa! Kokeileppa joskus jos innostut: http://taikakakut.blogspot.fi/2013/08/kinuskipalat.html
    Mulla on mokkapaloissa käytössä isoäidin resepti ja taitavat nuo vanhat olla vaan parhaita. Itse hioin tietty sen verran reseptiä, että tuplasin päällisen määrän! ;D
    Terveisin Taru

    VastaaPoista