torstai 26. syyskuuta 2013

Blueberry Cheesecake Pie

Mustikka-Juustokakku-Piirakka.
Kylläpä kuulostaa kauniilta!

Syksyn tulon huomaa mun keittiössä siitä, että leivonnaiset alkaa kääntyä piirakoiksi. Mä en niitä kesäaikana ihan hirveesti tee, mutta syksyllä tulee tehtyä. Ne on niin helppo ja nopea tehdä, kerralla saa tehtyä ison satsin ja on kiva kutsua kavereita kyläilemään, hyvällä syyllä tottakai ;) Yhden kaverin kanssa käydäänkin vuoroin vieraissa maistelemassa herkkuja. :)

Kesällä tuli tehtyä ja syötyä niin paljon juustokakkuja, että niitä ei enää tee mieli, mutta ihan pakko oli kokeilla piirakkaan. Koitin etsiskellä sopivaa ohjetta netistä, mutta en vaan löytänyt. Joten siis hyvästä luottopiirakkareseptistä muuntelemaan tähän tarkoitukseen sopivaa! Täytyy sanoa, että hyvää tuli! Vähän ehkä liiankin, mä sain kaksi palaa koko pellillisestä, kun tuo toinen puolisko oli napannut töihin läjän ja mun työpäivän aikana kävi haukkaamassa viimeset :D Eli tätä siis pian lisää!


Pohja:

8dl jauhoja
4dl sokeria
2tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
2rkl vaniljasokeria
250g pehmeää voita

Sekoita kaikki ainekset sekaisin.
Jaa taikina kahteen kulhoon, toiseen 1/3 taikinasta ja laita se sivuun.

Lisää isompaan taikinasatsiin:

2dl marjajogua
1 kananmuna

Sekoita taikinaan.
Painele leivinpaperilla vuorattuun peltiin tasaiseksi levyksi.


Täyte:

400g tuorejuustoa
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
Muutama kourallinen mustikoita

Notkista tuorejuusto, lisää sokerit ja sekoita hyvin.
Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
Kaada pohjan päälle ja levittele tasaiseksi.
Ripottele päälle tasaiseksi kerrokseksi jäisiä mustikoita.

Ripottele jäljellä oleva taikinamuru mustikoiden päälle.

Itse lisäsin vielä ennen paistoa ja paiston jälkeen minifudgekuutioita, jos ihmettelette niitä hassuja möykkyjä :)


Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, keskitasolla.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin yöksi.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jätskin kanssa. 


8 kommenttia:

  1. Ihanaa! Löytytkö petittia ja vohvelilevya? Terkkuja.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noloa! Mä en ole kerennyt metsästää noita herkkuja! Mä olen muka niin kiireinen! :D
      Pakko löytää aikaa ja käydä metsästämässä, koska sain tietää, että tässä ihan meidän lähellä olisi muutama laajanvalikoiman etninen kauppa :O

      Poista
  2. Näyttääpä herkulliselta. Pitääkin liittyä lukijaksi jos vaikka joskus kokeilisi jotain näistä sun resepteistä :)

    VastaaPoista
  3. OMG ihania pieniä fudgepalojakin! NAM!
    (ihan teinifiilis noiden lyhenteiden ja isojen kirjainten kanssa;)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana resepti, KIITOS! Itse lisäsin pohjaan ja "juustokakkuun" hieman raastettua sitruunankuorta.. NAMS! Teen kyllä toistekkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Sitruuna kuulostaakin tosi hyvältä lisältä! Täytyykin ensi kerralla tehdä, vaikkapa vadelmaista mustikan sijaan. Laku sopisi kyllä myös! Pitää keksiä jotain! ;)

      Poista