Näiden tekemisestä on jo aikaa! Nää oli herkullisia. Ja vinoja, kuten kuvista huomaa! Vinoja siksi, koska mä olen erilainen. Nih! Mutta kyllä tää yhdistelmä toimii mulle, tosi kivasti! Ja hyvin katosivat tarjolla ollessaan pöydästä parempiin suihin.
Itse käytin näihin eräpäiväänsä lähestyviä Oreoita, mutta koska niitä on vaikea suomesta saada kohtuuhintaan, tilalla käytetään mitäpä muutakaan kuin Dominoita! :)
12 muffaria
40g pehmeää voita
100g vehnäjauhoja
140g sokeria
1,5tl leivinjauhetta
1,2dl maitoa
1 kananmuna
0,5tl vaniljajauhetta tai 1tl vaniljaesanssia
1dl keksimurskaa
12 kokonaista keksiä
Vatkaa voi sileäksi.
Lisää siihen vehnis, sokeri ja leivinjauhe ja vatkaa murumaiseksi.
Vatkaa koko ajan ja lisää noin puolet maidosta vähitellen joukkoon.
Vatkaa sitten munan rakenne rikki ja lisää loppu maito siihen.
Nakkaa keksimurut taikinaan ja vatkaa munamaito mukaan.
Nosta tehot täysille ja vatkaa noin minuutti, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeutunut vähän.
Lusikoi vuokiin ihan vähän, jotta pohja peittyy.
Paina jokaiseen vuokaan yksi keksi taikinaan kiinni ja lusikoi loput taikinat päälle.
Tai jos haluat että keksi pysyy varmasti suorassa, laita se pohjimmaiseksi ennen taikinoita.
Paista 170 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen kuorrutteen laittamista.
Kuorrute 1:
50g pehmeää voita
300g tomusokeria
125g tuorejuustoa
1dl keksimurskaa
Vatkaa voi sileäksi.
Lisää siihen tomusokeri ja vatkaa muruiseksi.
Lisää tuorejuusto ja vatkaa täysillä tasaiseksi.
Jatka vatkaamista 3-5min.
Lisää keksimurska ja sekoita spatulalla sekaisin.
Kuorrute 2:
4dl kermaa
tomusokeria
(200g tuorejuustoa)
1dl keksimurskaa
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi tomusokerin kanssa.
(Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.) < Ei välttämätön!
Sekoita keksimurut kuorrutteen sekaan, spatulalla.
Pursota komeat keot muffareiden päälle ja nauti! :)
Näin käy jos laittaa taikinaa paprun pohjalle ennen keksiä. :)
NAMSKIS! Nää on aivan varmasti todella hyviä. Kiva idea tuo "keksipohja". Taitaa mennä joskus täälläkin testaukseen. :)
VastaaPoistaNää oli kyllä ihan huippiksia. Ite tein ton ykköskuorrutteen näihin kuviin, kakkonen ei oo niin makea ja onkin mun lemppari, tuorejuustolla ja ilman. Mä tykkään pilkuista, ni tää kuorrute on kyl <3 :)
PoistaNää pääs mun kokeilulistan kärkeen. Näyttävät niin herkullisilta :)
VastaaPoistaHuutelehan mitä tykkäsit jos kerkeät kokeilemaan! :)
Poista