perjantai 2. elokuuta 2013

Potato Skins

Perunan kuoret. Mmm! Mun ja miehen ultimate herkkua.
Mitään muuta vikaa näissä ei ole, kuin aika. Mutta eikös ne jotain höpötä, että hyvää kannattaa odottaa? Noh, todellakin kannattaa!
Vaikka työvaiheita on aika monta, tekeminen on yksinkertaista.

Näistäkin on monenlaisia variaatioita ja kaikilla on varmaan se oma tapa tehdä näitä.
Mutta nyt kerron teille, miten ME tehdään näitä mieheni kanssa.

Tästä annoksesta tulee 12 kuorta, eli 6 kummallekin! Sopiva määrä silloin, kun tarjolla ei ole muuta, tai vain vähän jotain. Niinkuin meillä tänään muutama tiikerikatkis ja äyriäisvarras per naama.
Illanistujaisissa, kun on muutakin syötävää, sanoisin, että 2 kuorta per nassu on sopiva.
Nää vaan on niin hyviä, että tekee mieli ottaa toinen ja kolmas ja neljäs...


Okei, asiaan!

6 Rosamundaa, katso, että ne on suunnilleen tasakokoisia kaikki
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
140g pekonia, pieniksi kuutioiksi leikattuna
100g cheddarjuustoa raasteena
12 teelusikallista creme fraichea tai smetanaa

Pese perunat ihan superhyvin. Suosittelen harjan käyttöä, että saat varmasti kaikki mullat pois.
Laita perunat ritilälle, jonka olet laittanut leivinpaperin päälle pellille.
Töki haarukalla muutamat reiät jokaiseen perunaan. Muista tämä! Perunat tykkää räjähtää!
Paista 200 asteessa noin tunti, kunnes perunat on kypsiä.

 
Halkaise perunat pituussuunnassa.
Koverra täyte jättäen muutaman millin perunaa kuoreen.


   
Laita perunat täytepuoli alaspäin ritilälle, voitele oliiviöljyllä ja laita takaisin uuniin,
Anna paistua 10 minuuttia.

   
Käännä perunat, voitele oliiviöljyllä ja runksuta päälle suolaa ja pippuria, ihan vähän vain.
Pekonissa on suolaa tosi paljon! Ja cheddarissa!


Paista taas 10 minuuttia.
Tällä välin paista pekonit rapeiksi ja valuta talouspaperin päällä ylimääräinen rasva pois.

Ripottele vähän pekonia jokaisen kuoren sisään.
Annostele kiva keko cheddaria siihen päälle.



Paista 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuplii.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Annostele päälle noin teelusikallinen creme fraichea.

   
Peeäs, jos haluat hienostella, silppua päälle vähän ruohosipulia. Me ei hienostella, joten kuvista ei moisia löydy! ;)

   
Herkuttele.
Uudestaan ja uudestaan! Nam!


Ainiin, mitä tehdä täyteperunalle?
No perunamuusia tietenkin! Voita ja maitoa ja suolaa ja pippuria ja muussiksi!

Kannattaa pysyä linjoilla, illalla paljastan teille mun synttärikakun, ellei se lörähdä pitkin pöytiä!
Mulla siis tänään synttärit. Olen virallisesti 25 nyt! :)

3 kommenttia:

  1. Kylläpäs on monivaiheinen, mutta hyvältä näyttää! :)
    xoxo Mella

    VastaaPoista
  2. Hitsit että näyttää hyvältä! Pakko saada näitä:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tytsät! :) Mä kyllä suosittelen kokeilemaan, vaikka aikaa tuhraantuukin melkein 2 tuntia näiden tekemiseen ja syömiseen menee vain sekunteja! :D

    VastaaPoista