perjantai 23. marraskuuta 2012

Banoffee Cake



Banoffee. Toffeeta. Banaania. Kermavaahtoa. Makea. Ihana. Taivaallinen. Piirakkana toimii keksipohjan kanssa joten miksi ei kakkunakin? Siitähän se idea sitten lähti. Kakuksi moinen!

Tein kakun 20cm vuokaan, joten täytteet mitoitettu tohon tohon sopivaksi. Koska olen hyvällä tuulella, laitan sulkuihin määrät 24cm vuokaan :)


 Banoffee. Toffee. Banana. Whipped cream. Sweet. Lovely. Heavenly. This works as a pie, so why not as a cake? And here we go!

I made the cake in a 20cm diameter pan and the filling is proportioned for that, but in locks are the amounts that goes for a 24cm cake, I'm in a good mood :)

Kakkupohja, tähän hyvät vinkit löydät KLIKKLIK

Tips for how to make a good cake base, CLICK

TÄYTE

3 (4) banaania
3/4
(1) tölkki kondensoitua maitoa, kinuskiksi keitettynä
4(6)dl kermaa
2(3)tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla
Notkista kinuskia ja leikkaa banaanit kiekoiksi.
Kostuta kakkupohja.
Lado täytteet kakkupohjalle
Kinuski
Banaaniviipaleet
Kermavaahto
Toinen kerros ja sama homma.
Kansi päälle ja jääkaappiin kostumaan.


FILLING

3 (4) Bananas
3/4 (1) can of condensed milk, boiled in to caramel
4 (6) dl heavy cream
2 (3) ts vanilla sugar

Whip the cream and add the vanilla sugar.
Cut the bananas in to slices and stir the caramel so it's easier to spread.
Moisten the cake.
Spread the stuff over the cake
Caramel
Banana
Whipped cream
Second base and do the same thing.
Put the "lid" on and in to the fridge to moisten up.


KUORRUTUS

Sokerikreemi suojaksi.
125g tosi tosi tosi lämmintä voita
250g tomusokeria
1rkl maitoa
Vaahdota voita ja sekoita siihen tomusokeri.
Lisää maito ja vatkaa hyvin sekaisin.

Valkosuklaan makuista sokerimassaa 500g (750g) 2-3mm paksuiseksi levyksi ja kakun päälle.
Leikkaa ylimääräiset pois ja koristele miten haluat :)


 ICING

Use butter cream to cover the cake.
125g super warm butter
250g powder sugar
1tbs milk

Mix the butter and the sugar together.
Add milk and stir well.

White Chocolate sugar paste 500g (750g) in to 2-3mm thick and on to the cake.
Cut the extras and decorate as you like :)


Kakussa oli 24 vaaleanpunaista ja 26 vaaleansinistä kukkaa ;)

There were 24 pink flowers and 26 blue flowers on the cake ;)

torstai 22. marraskuuta 2012

Caramel Cupcakes

Ihan super hyviä! Kuorrute kruunaa muuten todella yksinkertaiset muffarit.

Kuorrutteen ohjeen nappasin KakkuKatrin sivuilta, tein vaan tuplana, joten semmoisena sen tähän kirjaan :)


Simple and cute. The frosting tops the whole thing! :)



OHJE

200g margariinia tai voita, pehmeää
3dl ruskeaa sokeria
3 munaa
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½-1dl maitoa


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot keskenään.
Lisää jauhot, rasva ja maito vaahtoon.


Paista 190 asteessa 10-15min


HUOM! Voit korvata osan ruskeasta sokerista fariinisokerilla, jolloin taikinasta tulee karamellisempi!


KUORRUTE


200g pehmennyttä voita
1prk tuorejuustoa (philadelphia)
1tlk kondensoitua maitoa keitettynä kinuskiksi
2dl tomusokeria


Vaahdota voi ja lisää sitten tomusokeri.
Lisää tuorejuusto ja kinuski.
Sekoita hyvin ja nosta hetkeksi jääkaappiin asettumaan.
Pursottele tai levittele muffareiden päälle.



RECIPE

200g softened butter
3dl brown sugar
3 eggs
5dl all purpose flours
1ts baking powder
½-1dl milk


Beat the eggs and the sugar in to a foam.
Combine dry ingredients together.
Mix the flours, butter and milk in to the foam.


Bake in 190 degrees 10-15 min.


FROSTING


200g softened butter
200g cream cheese
1 can condensed milk, boiled to caramel
2 dl powder sugar


Beat the butter to foamy and add the powder sugar.
Add the cream cheese and caramel.
Mix well and put in to the fridge to set.
Decorate the muffins with the frosting as you like.

Mocca Cupcakes

Kokeelliset reseptit on jänniä ja riskialttiita, varsinkin, jos ne kokeet suorittaa vasta siinä vaiheessa, kun vieraat on jo matkalla. Monesti testailen kyllä reseptit etukäteen, että tiedän, onko ne hyviä, mutta joskus on kiva mennä riskillä, joskus sitä yllättyy positiivisesti. Joskus ei! 

Tällä kertaa kannatti! Vaikken kahvia juo, mä silti tykkään sen mausta, leivonnaisissa. Vahvakaan kahvin maku ei mua pelota ja jos kaverina on suklaata, miten se edes voisi olla pahaa?






I like to try new things. Usually I try them when I'm expecting guests, that's sometimes very risky. From time to time I get surprised how well something works!


This time it worked! I do not drink coffee, but I like the taste of it. In sweets. With chocolate, how could it be bad?
 


OHJE


200g margariinia tai voita, hyvin pehmeää
3dl sokeria
3 munaa
5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
½-1½dl maitoa
3rkl kaakaojauhetta
200g suklaata, puolet tummaa ja puolet maitosuklaata
2 rkl pikakahvijauhetta


Jos et ole kerennyt pehmittää rasvaa huoneenlämmössä, vatkaa se täydellä teholla sähkövatkaimella, tähän menee muutama minuutti.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot keskenään.
Sekoita kaikki vuorotellen vaahtoon.


Paista 190 asteessa 10-15 minuuttia.




RECIPE


200g butter, softened
3dl sugar
3 eggs
5dl all purpose flours
1,5 ts baking powder
½-1½dl milk
3 tbs cocoa powder
200g chocolate, half dark, half milk chocolate
2 tbs instant coffee


If you don't have the time to soften the butter, you can beat it with an electric mixer, it takes a few minutes.
Beat the eggs and the sugar in to a foam.
Combine all the dry ingredients together.
Mix all together.


Bake in 190 degrees 10-15min.


Parin tunnin sisällä tulossa päivitys Caramel Cupcakeista, joten olehan kuulolla jos kiinnostaa moisiin ohje! :)

tiistai 20. marraskuuta 2012

Juustokiekurat

Nämä herkulliset kiekurat alkaa olla jo vakkarikamaa! Makuja voi vaihdella vaikka miten. Nämä kelpaa kaikille, maistuu ihan super ihanalle, näyttää kivalta ja on aika helppo tehdä.
Pohjana on voitaikina, täytteenä eri juustoja ja jotain yrttistä. Toimii kyllä ihan pelkällä juustollakin, mutta nyt oli yrttisiä kiekuroita tarjolla.

Kerralla kannattaa tehdä isompi satsi, näitä voi pakastaa ja lämmitellä sitten tarjolle tarpeen tullen.
Tällä satsilla teet kyllä ihan sairaan monta pellillistä kiekuroita.

I make these delicious swirls almost every time we have some kind of occasion! You can change the flavors as you like. Everybody likes these, I guarantee and these are so easy to make.
Puff pastry filled with cheese and something herbal. Of course these work just with cheese, no problem.

I recommend making a large batch of these and freezing them. When you get surprise guests, you will have something good in storage, just warm them up in a microwave or in the oven before serving.


  
OHJE
500g voita
9dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2,5dl kylmää vettä

Nypi voi ja jauhot kulhossa.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Jos taikina on tosi pehmentynyt, laita hetkeksi asettumaan jääkaappiin.
Kun taikina on kiinteää, kaulitse hyvin jauhotetulla pöydällä noin sentin paksuiseksi.
Taita kolmeen osaan ,kaulitse, käännä ja taittele taas kolmeen osaan.
Toista tätä muutaman kerran, taikinasta tulee lehtevämpi näin.
Nosta taas hetkeksi levähtämään jääkaappiin.
10-15 min riittää oikein hyvin, kerkeät täytteen ainekset valmistelemaan tässä välissä.

RECIPE FOR CHEESE SWIRLS

500g butter
9dl all purpose flour
2ts baking powder
2,5dl cold water

Pick the butter and the flours together.
Add water and mix quickly to a dough.
If the dough is very soft, put it in fridge to set for a while.
When it's firm and a bit stiff, roll it. Use flours, a lot.
Roll it to about 1cm thickness .
Fold over in to three pieces, turn over and fold again in to three pieces.
Do this a few times, it makes the dough more leafy.
Put back to fridge to set for 10-15 minutes.


  
TÄYTE

Juustoja reilulla kädellä, määrää en nyt osaa tarkalleen sanoa, mutta kyllä sitä reilusti yli puoli kiloa menee.
Salaattijuustoa, Emmentalia, Mozzarellaa, Edamia...
1prk vihreää pestoa
2 ruukkua yrttejä, itse laitoin näihin persiljaa ja ruohosipulia

Jaa taikina sitten 3-4 osaan ja kaulitse muutaman millin paksuiseksi levyksi.
Levitä levylle pestoa/pilkottuja yrttejä ja päälle juustoja. Yleensä laitan kahta eri juustoa per levy, esim "feta" ja edam.
Kieritä napakalle rullalle, liitoskohta alaspäin. Jos haluat sinetöidä liitoskohdan, käydä pari tippaa vettä.
Hiero vettä liitoskohtaan ja se pysyy aloillaan!
Nosta useammaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Myös yön yli toimii ihan loistavasti.
Leikkaa sitten noin 1cm paksuisia kiekkoja ja asettele sentin parin välein leivinpaperille pellille.
Voitele kananmunalla.

Paista 200 asteessa noin20min, kunnes kiekot ovat kauniin kullankeltaisia.




FILLING

Cheese, a lot! Over 500g, that's all I can say.
You can use any kind, feta, mozzarella, Edam...
1 can of green pesto
2 pots of herbs, I used parsley and chives

Divide the dough to 3-4 pieces and roll them in to 2-4mm sheets.
Spread the pesto or chopped herbs and then some (much) cheese.
I usually put 2 different cheese in one roll, like Feta and Edam.
Roll in to a stiff roll, seam facing down. If you want, you can use water to seal the seam.
Just a few drops works like a glue!
Put the rolls in fridge for several hours to set. You can also keep these overnight in fridge.
Cut about 1 cm thick pucks and put them on to a baking sheet, covered with parchment paper.
Apply egg wash on to the pucks before baking.

Bake in 200 degrees for about 20 min or when the pucks are pretty and golden yellow.

maanantai 19. marraskuuta 2012

Cookie Popseja!!

Tarvitseeko näistä nyt sanoa edes mitään? Tuttu juttu varmasti kaikille jo. Helppoa ja hyvää!
Mutta koska nimi on melkein puoliruokaa, piti mun popseille keksiä jotkut nimet. Näitä sitten ukon kanssa hetki mietittiin. Hetki siksi, koska epäilytti nimien sopivuus. Mutta kyllä ne sitten toimikin kivasti.





Do I need to say something about these? Everybody knows these, I'm sure. Easy and delicious!
I like to name my yummyees. It's fun to make up names and even more fun when you see others reaction to the names. :)


Lemon Sunshine




Vaaleita sitruunatäytekeksejä ja sitruunatuorejuustoa.

Light lemon filled cookies and lemon cream cheese.

Never Melt Ice Cream




Vaaleita vaniljatäytekeksejä ja mangotuorejuustoa.

Light vanilla filled cookies and mango cream cheese.

Itse kaavin kaikista kekseistä täytteet pois ja murskaan keksit.
Lisään keksien joukkoon niiden täytteen ja tuorejuustoa.
Sekoittelua ja tuorejuuston lisäämistä niin kauan, että massa on muotoiltavaa ja pysyy asennossa.
Suosin pieniä keksinpalasia murun joukossa, ne pysyy rapeina ja tuntuu suuhun kivalta, kun popsi on sisältäkin rapea, eikä vain ulkoa. :)





I take the filling from every cookie and smash the cookies.
Then I add the filling and a little cream cheese.
Mix for a while and add cream cheese until you can form a ball.
I looooove when there are small pieces of cookies in the cookie crum, they stay crunchy and I like my pops crunchy inside to outside. :)


Kuorruttamiseen käytin tällä kertaa keltaista ja oranssia CandyMeltsiä.
Koristeluissa on nomppiksia.
Tikkaritikkuja löydät täältä KLIK

Kapeat jätskitikut on kahvitikkuja, siis niitä, joilla sekoitetaan kahvia, keskeltä poikki vain.


I used yellow and orange CandyMelts.
Sticks you can find HERE


  
Mangopopsi oli ihan selkeesti suositumpi ja ne loppuikin ensimmäisenä. En ihmettele, ne oli hyviä!