torstai 19. syyskuuta 2013

Caramellinen omppupiirakka

Ekaks, mä en tykkää omenapiirakasta. Paistettu omena on jotain niin ällöä. 
Mutta! Mä tykkään mun tekemästä piirakasta! Hah! Kyllä vain.
Mä leikkaan omenat tosi pieniksi kuutioiksi tai raastan ne ihan mössöks tai käytän niitä soseena. Mut omenalohkot kuivan piirakkapohjan päällä mausteena kanelisokeri, ei kiitos.
Lisäksi, mä lisään piirakkaani aina reilusti fariinisokeria karamellimaista makua tuomaan, se on yks mikä lahjoo mut edes maistamaan omenaa paistettuna. ;) 

  Pohja ja kuorrute on tehty tällä ohjeella KLIK
Pienillä muutoksilla:

Maidon tilalle keitin kinuskimaidon:

1dl maitoa
0,5dl fariinisokeria

Laita maito ja sokeri kattilaan ja varovasti lämmitä maitoa niin kauan kunnes sokeri sulaa.
Älä kiehauta, maito vetää kokkeliksi. Mulle kävi niin.

Eli varovasti.

 
Ja puolet sokerista korvasin fariinisokerilla, eli 1dl normisokeria ja 1dl fariinisokeria.


Omppuja laitoin noin 300g pieniksi leikattuna, lisäsin niihin 1dl fariinisokeria ja sekoitin sekasin.

Kuorrutteessa käytin vaan fariinisokeria.

Nam! Kyllä kyllä vain! 

2 kommenttia:

  1. Sulla on ollut sitten ihan vääriä ohjeita, ei omppupiirakassa ole kuivia omenoita ja kuivaa pohjaa :D

    Tämä nyt ainakin kuulostaa hyvältä, fariinisokerilla saa ihanaa makua leivonnaisiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sekin voi olla ;) mä taidan olla ainut mun ja miehen suvussa joka ei omppupiirakoista tykkää :D

      Poista