sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Wiener Nougat jäätelö

Mä rakastan nougaata. Ihan missä muodossa vaan. Parhainta se on nestemäisenä, lusikoituna. Siis ah! Mun mies ei voi ymmärtää tätä yhtään, siksi teenkin tätä vaan salassa nykyään. Paitsi että enää tää ei taida olla salaisuus, koska kuulemma hän lukee kaikki mun postaukset. Oh well..

Muksuna yks mun lempiherkuista oli Nic nougatkastike. Sitä kävin lusikallisen aina makeanhimon yllättäessä nappaamassa jääkaapista. Äidiltä salaa tottakai. Ja saunapäivänä jätskin kaverina, luvan kanssa herkuttelin. Siis aijai! Muutama vuosi takaperin löysin tätä jostain kaupasta, mutta en enää mistään! :( Eli jos joku sattuu tätä kastiketta näkemään kaupassa, hihkaisisitko mulle, saattaisit parantaa mun elämää aavistuksen!

Wiener Nougat namit kuuluu joka vuosi meidän jouluun. Muulloin en näitä syö. Ja meidän= mun.

  Tätä jätskiä olen miettinyt jo pidemmän aikaa, että pitäisi tehdä, mutta ei ole ollut aikaa, no siis mukamas ei ole. Mutta yritän pitää pakastimen jotenkuten kurissa, ettei siellä ole koko ajan 5 eri jätskimakua. Tätäkin saattaa tapahtua kun kokeilen uusia makuja. Mies ja lapset ei valita, paitsi jos kokeilu on epäonnistunut. Useampi litra on mennyt viemäristä alas epäonnistuessaan.

  Tämä menee vaan kurkusta alas. Nam!

 
Perusmassa kolmonen KLIK

Lisäksi 5 DubbelNougat patukkaa
1 pussi (semmoinen pieni) mantelirouhetta

Paloittele patukat kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa varovasti.
Sekoita suurin osa mönjästä jätskimassan sekaan. Jätä vähän raidoiksi ja koristeluun.
Pyöräytä mantelirouhe sekaan.
Kaada puolet massasta astiaan, sulaa nougatia ja pyöräytä raidoiksi.
Sitten loput massasta päälle ja melkein kaikki loput raidoiksi.
Koristele lopulla nougaalla ja laita kansi päälle.
Pakasta, jos maltat.

Noin 4 patukkaa siis sekoitin massan sekaan ja 1 patukan raidoiksi.

4 kommenttia:

 1. Oii! Nam! Meneeköhän överiks jos laittaa mantelirouheen tilalle wiener nougat crushia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en usko et menee. Onks se edes mahdollista? :'D

   Poista
  2. Siis tää oli niin hyvää! Laitoin Wien nougat crushia eikä todellakaan mennyt överiks :D mutta massaan olisin halunnut enemmän nugaan makua, joten taidan kokeilla seuraavan kerran laittaa yhden patukan enemmän. Tosin tuo sun massa näyttää paljon tummemmalta kuin mun...

   Poista
  3. Kiva että maistui :) massa tosiaan on aika miedosti nougaan makuista, toi väri saattaa olla aavistuksen tummempi noissa kuvissa kuin todellisuudessa, mutta yks patukka lisää, ei voi olla kuin aina vaan parempaa :)

   Poista