sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Lemon Cookies

Meillä kaikilla on niitä lapsuudesta tuttuja herkkuja ja ruokia, jotka vielä aikuisenakin saa hymyn huulille ja ajatukset takaisin lapsuuteen. Lohturuokaa, tässä tapauksessa lohtukeksejä.

Oma äitini on tehnyt näitä niin kauan kuin muistan, eli varmasti ennen mun syntymääkin jo. Äidillä on tosin yksi ihan kamala tapa, hän laittaa rusinoita näiden sekaan. Mä en voi sietää paistettuja rusinoita, en niin missään. Syönkin äidin tekemät keksit aina niin, että nykerrän varovasti pieniä palasia ja rusinoiden paljastuttua revin ne pois. Itse keksi on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan todella hyvää ja helposti muokattavissa erilaisilla lisukkeilla!

OHJE

1 kananmuna
1,5dl sokeria
4dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
100g voita tai margariinia sulatettuna
1-2tl sitruunamehua
Lemon Curdia nro 3 tai 4

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää sitruunamehu, puolet jauhoista, leivinjauhe ja puolet rasvasta.
Sekoita ja lisää loput jauhot ja rasva.

Pyörittele noin ruokalusikallisesta taikinaa palleroita.
Tee jokaisesta pallerosta sitten "kuppi" johon laitat ihan pienen nokareen curdia, noin maustemitallisen laitoin itse ja se oli tarpeeksi.
Sulje sitten "kupin" reunat ja pyöritä takaisin palloksi varovasti jotta saat laitettua keksit pellille niin että sulkukohta on ylhäällä.


Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.
Itselläni muutamasta keksistä lähti täytteet karkaamaan ihan viime sekunneilla, mutta onneksi ei kovin monesta. Olkaa siis tarkkoina, että suljette täytekohdan hyvin.

  
Mitä muuta kekseihin voisi sitruunan ja rusinoiden lisäksi laittaa? No vaikka vaniljasokeria taikinaan, jotain hilloa sitruunan sijaan tai vaikka jakaa taikinan puoliksi ja toiseen lisätä kaakaojauhetta ja tehdä marmorikeksejä! Näitä voisinkin tehdä lapsille tulevalla viikolla!
Entäpä jos korvaisi ½dl sokerista mansikkatomusokerilla ja keksit olisivatkin miedosti mansikkaisia ja hennon vaaleanpunaisia? Pakko kokeilla!

Näistä kekseistä tulette kuulemaan vielä paljon lisää. Ihanan helppoja ja nopeita tehdä, jopa lasten kanssa onnistuu ilman harmaita hiuksia, taikina kun on kovin yhteistyöhaluista ja miellyttävää käsitellä. :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptin jakamisesta :) Vaikuttaa ihanilta! Sula on tosi kiva blogi..toivottavasti on ok jos linkitän sut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reseptit on kehitelty jaettavaksi! Itse en tunne sanontaa "salainen resepti" ;) Kiitos. Ja linkittääkin saa, linkitänkin heti sinut myös! :)

      Poista