torstai 20. joulukuuta 2012

Salted white chocolate fudge



Voi mikä sanahirviö toi nimi onkaan. Niin vaikea saada sopivaan muotoon tuo nimi, kun maussa on hieman suolaisuutta, valkosuklaa maistuu todella selvästi, mutta maku olisi myös hyvin karamellinen ja tottakai, fudgea tuo on!
 
Taivaallista! Ihanaa! Makeaa! Maistuvaa! Herkullista! Törkeen hyvää!
Siis todella onnistunutta!


Mä alotin jo heti kesän jälkeen ihanien namujen etsimisen netistä. Metsästin reseptejä ja vertailin ja ihmettelin. Muutamia kirjottelin ylös ja otin talteen, osan tallensin kirjanmerkkinä ja ihmettelin vähän lisää. Niin paljon kaikkea ihanaa! Niin rajallisesti aikaa kokeilla niitä! Onneksi jouluja tulee ja tulee, uudestaan ja uudestaan! Tässä nyt sitten yhdestä ja toisesta ja kolmannesta ja varmaan neljännestäkin löytyneestä reseptistä se versio,  jonka kasasin ja jolla tein ja onnistuin. Toisen satsin teen sunnuntaina! Oli tämä niiiiin ihanaa!

I had some difficulties coming up with a name for these! There are so many things I want to mention, a little bit of saltiness, the taste of white chocolate, but still the taste is very caramelly and of course, this is fudge!

Super good! I mean, really, super duper good! 

OHJE

Vähintään 60 palaa

1 tölkki kondensoitua maitoa
2,5dl fariinisokeria
2rkl maissisiirappia
½dl vaaleaa siirappia
125g voita, paloiteltuna
180g valkosuklaata
1tl merisuolaa hiutaleina tai murskana

Laita kaikki paitsi valkosuklaa ja suola kattilaan.
Keittele hiljalleen noin 10 min, kunnes sokeri on sulanut, ÄLÄ ANNA KIEHUA.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista 6-8 minuuttia kunnes seos paksuuntuu huomattavasti.
Ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele kunnes se on sulanut joukkoon.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita levyksi.
Ripottele päälle suola ja anna jäähtyä huoneenlämmössä 30minuuttia.
Siirrä sitten jääkaappiin asettumaan vähintään 5 tunniksi.


Leikkaa paloiksi ja maistele!

HUOM! Jos kaapista ei satu maissisiirappia löytymään, korvaa se vaalealla siirapilla!


RECIPE

Over 60 pieces

1can of condensed milk
2,5dl brown sugar
2tbs corn syrup
½dl golden syrup
125g butter, cubed
180g white chocolate
1ts sea salt

Put everything but the chocolate and salt in to a pot.
Boil, without bubbles for about 10 minutes, until the sugar is melted.
Then heat up 'til it boils and let it boil 6-8minutes. It will get a lot thicker.
Take off of stove and add the chocolate. Mix until melted.

Pour in to a tin, covered with baking sheet.
Sprinkle the salt all over and let it cool for about 30 min in room temperature.
Put in to the fridge to set for at least 5 hours.


Cut in pieces and take a bite!

!!! If you don't have corn syrup, you can replace it with golden syrup.


keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Caramel Fudge

Kolottaako herkkuhammasta? Nakkaa suuhusi pala caramel fudgea, ei kolota enää!
Niin ällömakeeta, että tätä on pakko rakastaa.


Nää sopii lahjaksi ja vaikka joulupöytään jälkkäriksi. Pakkaa kivaan laatikkoon tai läpinäkyvään lahjapussiin. Tai nakkaa kuutioita kivaan tarjoiluastiaan ja laita tarjolle.
Helppo tehdä, käsi ehkä saattaa loppupuolella krampata jonkun verran, mutta hällä väliä! Se saa levätä 6 tuntia, kun fudge jähmettyy jääkaapissa. Joten haittaako se? No ei mua ainakaan haitannut. 


Tämä ohje ei sovi sokerikammoiselle. Eikä laihduttajalle. Eikä kyllä epäherkuttelijoillekaan.
Mutta te voitte tehdä teidän herkkusuuystäville tätä! ;)


Having some ache in your sweet tooth? Take one piece of caramel fudge and the ache is gone!


These are so overly sweet that you have to love them!
A great gift idea or a dessert on the Christmas table. Put these in a nice little box or a see through plastic bag. Or put them in a nice jar and let your guests eat them after dinner.
Super easy to make, your hand might get a little cramped, but so what? It'll get to rest for about 6 hours when the fudge is setting and firming. 


This recipe is not for the sugar phobics. Nor weight losers. Nor anti epicures.
But you can make these for your sweet toothed friends! ;)


OHJE


Noin 60 palaa

1 tölkki kondensoitua maitoa
1pkt fariinisokeria
½dl maitoa
150g voita
1tl vaniljasokeria


Laita kondensoitu maito, fariinisokeri,maito ja vaniljasokeri kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen noin 15min, kunnes seos sakenee.


Nosta liedeltä ja lisää paloiteltu voi. Sekoittele kunnes se on sulanut.
Jatka sekoittelua vielä 10 minuutin ajan, jotta seos jäähtyy ja paksuuntuu vielä lisää.





Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 6 tunniksi.





Leikkaa paloiksi ja nautiskele.


 
Säilytä jääkaapissa.
Säilyy noin 2 viikkoa kannellisessa rasiassa. 







RECIPE

 
1 can of condensed milk
500g brown sugar
½dl milk
150g butter
1 ts vanilla sugar


Put the condensed milk, sugar, milk and vanilla sugar in to a non-stick pot.
Heat up until boiling and turn the heat a little lower.
Let it simmer for 15 min.


Take off of the stove and add the butter. Mix it until it is melted.

Keep mixing for about 10 min, so the batter will thicken.
Pour in to a pan, that is covered with baking sheet.
Put in a fridge to set for 6 hours.


Cut in to tiny squares.


Store in fridge.
Stays good for two weeks in a covered container.



tiistai 18. joulukuuta 2012

Royal Suklaa



Toissa viikolla sain sähköpostia, jossa tiedusteltiin mun osoitetta. Mulle haluttaisiin lähettää pieni joulupaketti Royal suklaalta. Olivat mun blogiin tykästyneet! Mä häkellyin. Ihan todenteolla. 


Suklaiden mukana oli resepti herkullisen näköiseen kääretorttuun. Laitan kuvan ohjeesta teille mukaan, jos te innostutte kokeilemaan! Mä en just nyt ehdi tuota kokeilemaan, joulun jälkeen varmaan paremmin aikaa ;)


Royal suklaa on itselleni jo lapsuudesta tuttu. Lapsena itse asiassa luulin, että se on aikuisten tai kuninkaiden suklaata, eikä lapset sitä syö. Muistan, kun äitini kantoi laukussaan aina kyseistä suklaata.


Onko teille Royal suklaa tuttua? Mikä on teidän lempparia? :)


Tummasuklaa

 
Maistuu mun mielestä kuin muutkin tummat suklaat. Vähän suklaiselta, vähän makealta, vähän pahalta.
Lapset tykkäs tosta, mutta musta tuntuu, että noissa on joku vika ja ne tykkää monista asioista, joista niiden ei pitäisi!

Maitosuklaa


Tää on metkan makuista. En osaa sanoa, mikä se hassu maku siinä on, ehkä vanilja, joka antaa sen metkan maun. Eikä siis huonolla tavalla! Todellakaan. Kivan erilaista tavalliseen maitosuklaaseen. Ehdottomasti. Toisiksi parasta näistä kolmesta.

Pähkinäsuklaa


Parasta. Ehdottomasti. Pähkinäpalat on tosi pieniä, muttei liian. Maistuu makealta ja pähkinältä, ihan kunnolla. 

Jätin muutaman palan jokaista itselleni iltojen herkutteluhetkiin, meinasi karhukopla nauttia koko satsin! Huh! Kerkesin pelastaa omani ennen kuin oli liian myöhäistä.

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

TaateliKakku



Hei kaikki tietää tän! Eikö vain? Lapsuudesta tuttu kauhistus tai ah niin ihana rakastus! ;)
Meillä taatelikakku on kuulunut aina jouluun. Ihan aina. Ja ihan aina mä olen siitä tykännyt. Nyt aikuisena vielä enemmän. 


Taateleista en tykkää pelkälteen. Ollenkaan. Yhtään. En ole ikinä tykännyt, enkä aio edes moiseen opetella. Ei kiitos. Mutta kakussa se on hyvää!
En voi sietää sitä hajua, mikä taateleista lähtee, kun niitä keittelee. Yhtään. Itse asiassa, se haju (kyllä haju, se ei ole tuoksu) saa mut voimaan pahoin. Siis oikeasti.
Mutta se tuoksu, joka lähtee paistuvasta taatelikakusta, kun se on melkein valmis. Ah! Se on ihan aivonystyröitä hivelevän ihana tuoksu. Oi nam!

Taatelikakku on helppo tehdä, sen maku paranee "vanhetessaan" ja siihen voi lisätä vaikka mitä sekaan, makua tuomaan ja twistiä antamaan.
Itse tein tällä kertaa miedosti karamellisen version ja maku on pehmeämpi kuin yleensä. Jouluksi teen sitten vähän enemmän karamellisen version ja yhden toisenkin, mutten kerro vielä, siitä aaton jälkeen lisää! :)

I'm sure everybody knows this cake! Right? A memory from childhood. You either hate this or you love this. I looooooove this! Always have, always will.
I do not like dates. Edible ones I mean ;) At all. I have never liked them and I'm not going to learn to like them. Never! But in a cake, they are yummee!

I can't stand the smell that comes from dates when you are boiling them but the smell that comes from a cake that is almost ready. Ah! That I like!

Date cake is very easy to make and it gets better as it gets older and you can put all kinds of stuff in it to give it a nice twist.

OHJE

1pkt taateleita
2,5dl vettä
200g voita
2 kananmunaa
3-6 rkl fariinisokeria
2dl sokeria
½dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Kiehauta vesi ja taatelit.
Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 min, kunnes taatelit muussaantuu.
Nosta pois levyltä ja lisää paloiteltu voi.
Sekoittele, kunnes voi on sulanut.

Lisää fariinisokeri ja vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia.
(tämä ei ole välttämätön, mutta antaa kivaa kuohkeutta kakulle ja taatelit mössääntyy paremmin)

Lisää sokeri, 

maito, 

jauhot 

ja munat viimeisenä, yksitellen. (älä tee niin kuin minä, olin tuhmeliini)


Voitele&jauhota 1½-2litran vuoka...

ja kaada taikina siihen.

Paista 175 asteessa alatasolla 45-60min.


RECIPE

1 pack of dates
2,5dl water
200g butter
2 eggs
3-6tbs brown sugar
2dl sugar
½dl milk
4,5dl all purpose flours
1ts baking soda
1ts baking powder
2ts vanilla sugar

Boil the water and dates.
Let simmer on low heat for about 5min until the dates get mushy.
Take off stove and add the diced butter.
Mix until the butter is melted.
Add the brown sugar and mix with an electric mixer for couple of minutes.
(you don't have to do that, but it makes the cake more fluffy.)
Add the sugar, milk, flours and eggs, one at a time.

Grease and flour the cake tin (1½-2liter) and pour the dough in it.

Bake in 175 degrees, at the low rack level, for 45-60min.

Hunnuta kakku tomusokerilla! Se näyttää söpöltä!