sunnuntai 24. elokuuta 2014

Karamelli-Pekonijätski

Kuinka moni yökkäs ja kuinka moni innostu nähdessään otsikon? :D
Tää tosiaan jakaa mielipiteet.
Mun mielipide, törkeen hyvää! Siis nam! Melkein tajunnanräjäyttävää.
Ainut miinus, johon en vielä ole keksinyt ratkaisua, pekonista jää suuhun rasvainen fiilis. Syöntihetkellä sitä ei huomaa mutta kun lopettaa ni aavistuksen ällöä. Maidolla sen saa huuhtastua pois, mut täydellisen jätskin jälkeen ei pitäis olla tarvetta huuhtoa suuta ;)

Mut jos on yhtään niin pöljä makuaisti, ku mulla, tää kelpaa varmasti!


Jätskimassa 1 pohjana, kondensoidun maidon tilalla keitetty kondensoitu maito.

Karamellipekoni

1pkt pekonia
fariinisokeria

Vuoraa pelti foliolla ja levittele pekonisiipaleet siihen niin ettei ne koske toisiinsa.
Ripottele jokaisen siipaleen päälle n.1tl fariinisokeria

Paista 200 asteisessa uunissa 6-10 minuuttia ylätasolla.
Tarkkaile pekoneita, sokeri lähtee palamaan aika helposti ja palaa nopeasti.

Nosta jäähtymään vaikka ritilälle.
Itse nakkasin talouspaperille ja pekonithan tarttu siihen paperiin :D Oli kiva irrotella. Ei oikeesti ollu. 

Kun pekoni on jäähtynyt, leikkele veitsellä aika pieneksi.
Pyöräytä jätskimassan sekaan ja nosta pakastumaan.

Nautiskele. ;)


Peeäs. Idea ei ole oma, inspiraation antoi, ratatatatatatatatata, Pinterest! Ylläriiiii! :)

4 kommenttia:

  1. Tunnustan olevani yksi näistä jotka innostui! Me joskus lapsena siskon kanssa syötiin jäätelöä ja sipsiä yhdessä (siis niin että lusikalla sipsin päälle jäätelöä), sittemmin ollaan siirrytty ehkä hieman parempiin suolainen-makea-yhdistelmiin, mutta aina se on silti maistunut!

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. No jopas on yhdistelmä, mutta ei tämä pahaa välttämättä ole :D voisin hyvinkin maistaa tätä!

    VastaaPoista
  3. Siis sipsi dipattuna jätskiin on yks maailman parhaista herkuista! :D Ja ranet mansikkapirtelöön dipattuna. Nautintoja joita oma mies ei ihan ymmärrä :P
    Suolainen ja makea, siinäpä vasta liitto <3
    Kokeilemallahan se selviää, mikä on hyvää ja mikä ei :)

    VastaaPoista
  4. Pekonin rasvaisuuteen auttaa tämä.
    https://www.youtube.com/watch?v=J84JQU71WBc

    VastaaPoista