lauantai 9. marraskuuta 2013

Cheddar-Pekoni Mättöleipä

Meillä on tää viikko yhtä juhlaa! Melkein.
Miehen synttärit ja isänpäivä osuu melkein joka vuosi samalle viikolle, välillä ne on jopa peräkkäisinä päivinä! Tänä vuonna sentään pari päivää väliä. 

Mun mies rakastaa, siis oikeesti rakastaa, cheddaria ja pekonia. Mut siis, kukapa ei? Onhan noi nyt ihania ja jos ne yhdistää, ne on vieläkin parempia! ;)


Alotin tän suunnittelun tosi ajoissa, maanantaina, miehen synttärit torstaina! Eli tosi ajoissa! Hyvin kerkeää kolmessa päivässä sunnittelemaan ja saamaan selvät sävelet!
Pinterestissä tuli vietettyä aika paljon aikaa maanantaina ja tiistaina, siis niin paljon, että puhelin piti ladata kaksi kertaa päivässä! Eli tosi paljon. Mutta kyllä te tiedätte, kun sinne menee, ei sieltä ihan nopsaan pääse pois. Hakusanojen ammuntaa oikein urakalla ja sydämien merkkailuja. Kun mä näin tästä leivästä jonkun kuvan siellä, tiesin heti, et tota on tehtävä! Reseptiä etsimään ja tutkimaan. Hah, sehän onkin ihan superhelppo!

Tähän leipään ei tarvitse kuin neljä ainesosaa, jos ostaa leivän valmiina. Voitteko uskoa!? NELJÄ! Kyllä vain. Ja tekemiseen menee oikeesti ihan muutama minuutti ainoastaan. Vaikeinta tässä on odottaa että jäähtyy sen verran, että uskaltaa iskeä sormensa sulan juuston, pekonin ja leipäpalojen väliin! Se oli vaikeeta, oikeesti!


Meidän perheeseen kuuluu viisi ihmistä ja meiltä meni alle 5 minuuttia kun me tää ahmittiin! Joo, vähän hävettää, mut kun ekan maistiaisen sai, siitä ei ollut paluuta. Lapset oli ihan taivaassa myös! Ja itse sankari, jolle tämä leipä oli synttärikakun virkaa toimittamassa! :D

Suosittelen kaikesta sydämestäni kokeilemaan tätä! Seuraavana päivänä kannattaa tasoittaa kaikkea tätä rasvaisuutta vaikka jollain ihanalla salaatilla, itse elin hedelmillä seuraavan päivän :D Tässä ei ole MITÄÄN terveellistä! Mut tarvitseeko aina ollakaan? ;)



Tarvitset siis

1 ranskanleivän
180-200g cheddarjuustoa
140g (1pkt) pekonia
1dl sulatettua voita

Leikkele pekonit pieniksi kuutioiksi ja laita kuivalle pannulle paistumaan.
Sillä välin kun pekoni paistuu, leikkaa leipään ristikkokuvio, älä leikkaa ihan pohjaan asti, vaan jätä 1-2cm jottei leipä hajoa.
Raasta cheddar.
Ime talouspaperilla ylimääräinen rasva pekoneista pois.

Sit hauskaan osioon!

Survo cheddarjuustoa kaikkiin väliköihin.
Survo vähän lisää, nimittäin pekoneita!
Lorota voi joka puolelle leipää.

Kääri leipä folioon. Tosi hyvin.

Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Ota folio pois leivän päältä (ei alta tietenkään) ja paista vielä 10 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki, jos maltat ja iske kiinni!

8 kommenttia:

  1. Luultavasti ihan syntisen hyvää! :) Täytyypä testata joku kerta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on! Eli kannattaa testata! Ja samalla kauppareissulla ostaa ne salaattiainekset, jotta saa tasattua seuraavana päivänä! :D

      Poista
  2. No niin, saatiin mies tyytyväiseksi tässäkin talossa, isänpäivän kunniaksi :) Kiitos vaan ohjeesta.

    http://naisenoma.blogspot.fi/2013/11/isanpaivan-viettoa.html

    VastaaPoista
  3. Ooh... testiin menee, slurps ;D

    VastaaPoista
  4. Tämän täytyy kyllä olla superhyvää! En vaan uskalla tehdä, sillä vetelisin varmaan itse koko leivän :D

    VastaaPoista
  5. Kokeilkaas nyt vaan! Ette pety, lupaan! :)

    Iituntiltu, pyydät kaverin tai pari kylään ja niiden matkalla teille väsäät leivän ja syötte kun kaverit pääsee ovesta sisään. Tappelette siitä viimeisestä palasta, niin meillä tehtiin, kunnes mä laitoin pelin poikki ja annoin sen sankarille, olihan se sitä varten tehty ;)

    VastaaPoista
  6. oijoi, nyt tuli nälkä! Kaiken ei tosiaankaan aina tarvitse olla terveellistä, josku pitää saada herkutella tällaisilla syntisen maukkailla jutuilla. Kokeiluun menee.

    VastaaPoista