perjantai 22. marraskuuta 2013

Hopeatoffee Fudge

Idea näihin ei ollut ihan täysin oma.
Sain sähköpostia joku aika sitten, jossa kyseltiin, miten saisi tehtyä mustia fudgeja.
Ensin ajattelin, että googlesta etsin jonkun simppelin ja suosittelen sitä, mutta kun menin tutkailemaan, en löytänyt AINUTTAKAAN ohjetta mustille fudgeille, en suomeksi, enkä englanniksi. Mustaa fudgeahan saa kyllä irtokarkkilaareista ainakin välillä, mutta ne on niitä teollisia, niitä ei lasketa. ;)

Musta Fudge.


Mun ei kauaa tarvinnut miettiä, minkä makuista haluan! Nyt kun Hopeatoffeeta saa kaupoista, se oli semmonen luonnollinen valinta mauksi.

Oli tosi hyvä päivä tänään keittiössä siis, kokeilin ja onnistuin. Ja se oli niin mukavaa, että hyräilin koko sen ajan, mitä fudgejani keittelin. Aika jees! Vähän ollu ankee syksy, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa piristymään jo, ehkä ne on noi klementiinit mitä syödään lasten kanssa kilpaa, alkaa C-vitamiini potkia. :D

Koska näihin ei valmista ohjetta ollut, päätin käyttää viime vuonna tekemieni ihanien valkosuklaafudgejen ohjetta pohjana. Jos haluat niitä, KLIK



OHJE

1prk kondensoitua maitoa

2,5dl fariinisokeria
aavistuksen reilu ½dl glukoosisiirappia
125g voita kuutioituna pieniksi paloiksi
1pss Hopeatoffee namuja
0,5-1tl mustaa pastaväriä
200g valkosuklaata

Laita maito, sokeri, siirappi, voi ja namut kattilaan.
Keittele hiljalleen noin 10 minuuttia, jotta kaikki on sulaa ja massa on tasaista.
Älä kiehuta.

Kun karkitkin ovat sulaneet, lisää ½tl mustaa pastaväriä.
Nosta lämpö korkeammalle, jotta seos alkaa kiehua.

Tarkista väri ja jos tuntuu, ettei ole tarpeeksi mustaa, lisää toinen ½tl pastaväriä lisää.
Ilman pastaväriä väri on harmaa.
Keitä 6-8 minuuttia niin, että seos kiehuu koko ajan, sekoita koko ajan!
Seos paksuuntuu huomattavasti tänä aikana.

Ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu valkosuklaa.
Sekoita reippaasti, jotta se sulaa, massa jäähtyy ja kiinteytyy tosi paljon.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Oma vuoka on noin 17x27cm, eli ei kovin suuri.
Tasoita massan pinta ja anna olla huoneenlämmössä puolisen tuntia.
Nosta sitten jääkaappiin vähintään 5 tunniksi jähmettymään.



Leikkaa paloiksi ja herkuttele! :)


9 kommenttia:

  1. Itse seuraan paljon ruotsalaisia blogeja ja niissä ihan yleinen ohje on lakritsfudge esim. Kick karkeista tehtynä. Yhden turkinpippuri versionkin näin mutta en ole vielä kokeillut. Ne on olleet ihan mustia. Täytyy vielä kokeilla sunkin ohje vaikka karsastan kyllä tuota pastavärin käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastavärin voi jättää pois, väri vaan on semmonen tummahkon harmaa,ei musta. :) itse varmaan jouluna teen ihan ilman pastaväriä näitä, koska itsekään en niin kovin pastaväreistä näin isoissa määrissä välitä. Mutta pussillisella hopeatoffeeta ei tästä seoksesta täysmustaa saa, valitettavasti :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Herkullisia nämä olikin! Kaikki meni niin nopsaan, etten edes itse kerennyt kuin muutaman nauttia :D

      Poista
  3. Tein viime viikolla näitä fudgeja, ja lopputulos oli aivan ihana! Täydellinen koostumus ja maku :) Suuret kiitokset siis hyvästä ohjeesta! Näitä teen varmasti toistekin.

    VastaaPoista
  4. Mitähän mä tein väärin kun kokeilin tätä ohjetta? Massa on ollut jääkaapissa tän päivän jähmettymässä ja nyt kun yritin leikata niin se on kivikovaa ettei terävä veitsikään mene siitä läpi?? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa, kun en tiedä miten teit. Mä olen tällä ohjeella tehnyt useamman kerran eikä koskaan ole ollut kivikovaa. Miten sekoittelit? Vatkasitko vai hissukseen pyörittelit kauhaa? Muuta en keksi :/

      Poista
  5. Säilyykö nämä huoneenlämmössä? ��

    VastaaPoista