torstai 4. lokakuuta 2012

Sigrid's Carrot Cake



Porkkanapiirakka. Porkkanakakku. Miten vain, se on taivaallista. Eikä sitä voi syödä liikaa. Ikinä!
Siitä on muutama vuosi, kun epäillen tein ensikerran ja rakastuin. Liian harvoin tulee tehtyä tätä, syykin on selvä, tätä ei voi olla syömättä! Seuraavaksi lähtee kokeiluun ihan kakkukakku, jossa päällä on kuorrutetta, välissä on kuorrutetta ja ja ja.. 

Alkuperäinen ohje on The PioneerWoman

Nyt te mietitte, miksi tuo näyttää tollaselta?
Leikkasin yhden palan esikoiselle, joka on pähkinäallergikko :)
Epähuomiossa heitin pähkinät kuorrutteen sekaan ENNEN kuin otin kuorrutetta
talteen esikoista varten. :(

First time I made this cake was a few years ago and fell in love! I don't make this often enough, you know why. You can't stop eating this! :)

OHJE
4,5dl sokeria
2,5dl öljyä
4 kananmunaa
5dl vehnä
jauhoja
½tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
5dl porkkanaraastetta

Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella hetken aikaa, lisää öljy ja jatka vatkaamista koko ajan.
Mitä kuohkeampaa, sen parempi.
Yhdistä jauhot keskenään ja lisää vähitellen taikinaan.
Lisää porkkanaraaste viimeisenä, sekoita hyvin pari pyöräytystä ja valmis!

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai kakkuvuokaan tai lasagnevuokaan, millaisen lopputuloksen haluatkaan.

Paista 175 asteessa 20-30min, sulje uuni ja anna paistua vielä 20min. Nosta jäähtymään ritilälle.



KUORRUTE
113g pehmennyttä voita
200g tuorejuustoa
500g tomusokeria
2tl vaniljauutetta tai sokeria
(2,5dl pähkinöitä murskattuna)

Vatkaa voita hetki ja lisää sitten tuorejuusto.
Lisää tomusokeri ja vanilja ja sekoita superhyvin.
Nakkaa mukaan pähkinät, jos moisia käytät, säästä ihan vähän koristeluun.
Levittele kakun päälle paaaaksu kerros kuorrutetta, leikkaa pala ja herkuttele.



RECIPE
2 cups
 sugar
1 cup vegetable oil
4 eggs
2 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon Salt
1 ts baking soda
1 ts baking powder
1 ts ground cinnamon
2 cups grated carrots

Beat eggs and sugar for a while, then add oil and keep beating.
The fluffier the better.
Mix dry ingredients together and add to the batter.
Add the grated carrots and mix well.

Pour the batter on to a baking sheet, covered with parchment paper
 
Bake at 175 degrees 20-30min, turn off the heat and keep baking for about  20mins.
Cool well.


  
FOR ICING
113g butter ,softened
200g  cream cheese
500g powdered sugar
2 ts vanilla
(1 cup nuts, chopped)

Mix the ingredients together.
Spread on to the cooled cake and eat it!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti