lauantai 20. lokakuuta 2012

Mokkapalat



Mitä näistä voi sanoa? Varmasti kaikki on näitä syöneet, monet leiponeet ja useimmat rakastuneet.
Ihania, meheviä ja herkulllllisia! Näitä lapsuuden muistoherkkuja. Meillä näitä taitaa olla ihan kaikissa äitini järjestämissä juhlissa ja kahvitteluhetkissä. Muistan kerran jopa erään perhetutun kysyneen jo ovelta, että onhan täällä mokkapaloja? Ja kyllähän niitä oli! Aina. Ja aina ne maistui ihanilta.

Nämä on itse asiassa ensimmäinen herkku, mitä minä ja mies olemme leiponeet yhdessä. Tai ylipäätään tehneet keittiössä mitään yhdessä! Oi voi niitä aikoja! Mulla oli valkoinen paita päällä ja se oli ihan kaakaojauheessa! :)

What can I say? These are The Yummy squares that I have been eating all my life!
My mom made these for every celebration we ever had, like always. I remember this one time when we were having guests coming over. The dude, our family friend, asked from the door, if we had these. And yes we did!

There is a tiny and good memory in these. Me and my now husband made these a long time ago. The first thing we ever baked or cooked together. I was wearing a white shirt which was covered with cocoa powder afterwards! :)


 OHJE

225g voita tai margariinia
3 kananmunaa
4dl sokeria
7dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
2dl maitoa

Sulata rasva.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot, m
aito ja rasva vuorotellen vaahdon joukkoon.

Paista 200 asteessa noin 15 min.
Nosta jäähtymään ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

RECIPE FOR MOCCA SQUARES

225g butter
3 eggs
4dl sugar
7dl all purpose flour
3ts baking powder
2ts vanilla sugar
2tbs cocoa powder
2dl milk

Melt the butter.
Beat the eggs and the sugar until white and fluffy.
Combine the dry ingredients together.
Add flours, milk and butter to the foam.

Bake at 200 degrees for about 15 mins.
Let it cool until room temperature.
 
KUORRUTE

25g voita tai margariinia
1-2rkl kaakaojauhetta
1 pkt (500g) tomusokeria
4-6rkl kyl
mää vahvaa kahvia
(Osan kahvista voi korvata kylmällä vedellä, jos ei halua niin vahvasti mokkaista kuorrutetta)

Sulata rasva.
Sekoita siihen tomusokeria, kaakaojauhetta ja kahvia (sekä vettä)
Kuorrutteen tulee olla jämäkkää, mutta sen hyvin levittyvää.
Levittele pohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.

Leikkaa paloiksi ja herkuttele.


FROSTING
25g butter
1-2tbs cocoa powder
500g powder sugar
4-6tbs cold strong coffee
(You can replace some of the coffee with water, if you don't want so strong coffee flavor.)

Melt the butter.
Add sugar, cocoa and coffee.
Mix well.
Frosting needs to be stiff, but it needs to spread well.
Spread on to the base and refrigerate to stiffen.

Cut in squares and eat it!

Kestää pakastuksen!
You can freeze these!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti