sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Chili

Poppamies laittoi jakoon 50 maistelupussukkaa, mun mies oli yksi nopeimmista. Alkuviikosta postiluukusta kolahti tuoksuvaa postia.
Testiin lähti siis Chili Con Carne mausteseos, joka olisi tulossa markkinoille tämän kesän aikana. Tosi jännää!

Mä alotin tämän homman tuoksuttelemalla pussukkaa. Tuoksu on aika mieto ja herkullinen. Ei kovin päälle iskevän mausteinen. Sitten ihmettelemään reseptiä. Laitan teille loppuun poppamiehen reseptin. :) Ohjeessa oli muutama juttu, mitkä ei muhun, eikä mieheen iskenyt, mm. bisse, siis olut. Se ei vaan uppoa, edes kastikkeissa. Toistaiseksi ainakaan. Frittitaikinassa se menee :D Oluelle siis korvaaja. Check. Paprikoita chiliin, ei kiitos, niitä tulee salaattiin. Check. Pelkkää jauhelihaa chiliin. Noup, sithän se olisi ihan perus chiliconcarne. Mä halusin chiliä. Osa lihasta siis jotain muuta. Check. Paitsi että, yhä olen sitä mieltä, että chilissä on vaan klönttilihaa, ei jauhelihaa. Mutta menkööt tällä kertaa näin, seuraavalla kerralla laitan pelkkiä palasia. Kyllä.


Aloitetaanko? Vai jatkanko vielä pölöttämistä? :D

Tarvitset:

400g jauhelihaa (sika-nauta toimii tosi hyvin)
200-300g possua (mulla nyt sattu olemaan potkaa, mutta mikä vaan leikeltävä käy)
1 iso sipuli
1prk(500g) tomaattimurskaa
1 prk (pieni) tomaattipyrettä
1 pss (80g) chili con carne maustejauhetta poppamies.fi
1tlk (0,33l) omena siideriä
1tlk maissia (tai 1 pieni pakastepussi)
1tlk kidneypapuja (myös ruskeat toimisi)

Aloita paloittelemalla possu. 
Lorauta vähä öljyä kattilan tai kasarin pohjalle ja ruskista palasia hetki.
Lisää vettä niin, että lihapalat peittyy kokonaan.
Laita kansi päälle ja anna porista miedolla lämmöllä tunti.
Kaada vedet pois, käännä hella täysille ja "paista" loput vedet veks.
Lisää vähän öljyä.
Pilko sipuli ja lisää pannulle. Kuullottele.
Lisää sitten jauheliha ja paista kypsäksi.
Kaada mukaan tomaattimurska, pyree ja mausteseos.
Sekoita ihan kunnolla.
Säädä lämpö pienemmälle, lisää siideri ja anna porista kannen alla 40-45min.
Käy välillä sekoittelemassa.
Ota sitten kansi pois, sekoita mukaan maissi ja huuhdellut pavut.
Sulje hella kokonaan, laita kansi päälle ja anna olla 10 minuuttia.
Siirrä sitten pois hellalta ja anna olla vielä 20 minuuttia.

Sitten nautiskelemaan. Varo, ettet polta itseäsi! ;)


Tää on tulista! Kirjeessä luki, että lopputulos on keskitulinen. Mun mittakaavan mukaan näin ei kuitenkaan ole. Chili oli niin tulista, että korvia alkoi kutittamaan. En muista, koska näin olisi viimeksi käynyt! Mutta se fiilis! Oli se hyvää! Ihan en omaa annosta saanut syötyä kokonaan, tulisuuden takia, joten mies auttoi. Hah! Kuva alla on siis ihan vähän huijausta, multa kun jäi 3 lusikallista oikeasti syömättä! 


Mieshän rakastui ihan totaalisesti, yllätys yllätys. ;)
Kaverina oli salaattia. Myös keitetyt perunat sopii tämän ruoan kanssa.
Muista maito!

Loppuun vielä se lupaamani poppamiehen repsepti, jos se kiinnostaisikin teitä enemmän

1 iso sipuli n. 1cm kuutioina
700g sika-nauta jauhelihaa
1prk (pieni) tomaattipyrettä
1prk (300-400g) tomaattimurskaa
1 paprika suikaleina
1 prk (200g) maissia
1prk kidneypapuja
1 pullo/tölkki olutta (lager tai tumma)
80g pussi poppamies Chili Con Carne -jauhetta

Paista jauhelihat kasaripannulla tai isossa kattilassa.
Lisää sipuli, paprika ja paista pari minuuttia.
Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja jauhe. Sekoita.
Kaada mukaan olut ja anna hautua välillä sekoittaen noin 45 minuuttia.
Lisää huuhdellut pavut ja maissit ja ota liedeltä sivuun.
Anna hautua omalla lämmöllä noin 30 minuuttia.

Kaveriksi sopii raastettu cheddar tai vaikkapa smetana nokare.

1 kommentti:

  1. Herkullisen näköinen mutta huh huh, liian tulinen mulle :D

    VastaaPoista