maanantai 6. toukokuuta 2013

Pika whoopies

Mä en päivitä blogia yhtään niin usein kuin haluaisin. Me sairastetaan. Taas. Mä. Jostain syystä me ollaan nyt koko ajan kipeenä. Mies ja esikoinen kärsii lisäksi allergiaoireista.
Mä vaan flunssasta. Neljäs kerta sitten lokakuun. Silloin poistettiin nielurisat ja sanottiin, et nyt sit loppuu sairastelut. Päinvastoin. Mä olen nyt enemmän kipeenä, kuin ennen operaatiota. Mutta se siitä. Alan palata voimiini, ääni voisi kans, kuulostan lähinnä kalkkunalta tällä hetkellä. :P


Meille oli tulossa tyttöjä leikkimään yksi päivä ja halusin tietenkin tehdä jotain, mutta koska aikaa oli tosi vähän, päätin mennä helpolla ja toteuttaa pitkään päässä pyörineen idean.
Pika whoopiessit!

Tarvitset jaffakeksejä (itselläni oli päärynää ja lidlin kirsikkaa [lidlin "jaffat" on pienempiä!])
1prk Vaahtokarkkimönjää
100g Voita
2dl Tomusokeria
Elintarvikeväriä

Tekemistä nopeuttaa, jos vaahtokarkkimönjä on ollut jääkaapissa säilytyksessä ainakin yön yli. Tämä ei ole välttämätöntä, tietenkään.

Levittele keksit pareittain vaikkapa tarjottimelle.


Täyte

Pehmennä voi, joko huoneenlämmössä tai muutama sekunti mikrossa.
Siten, että sitä on helppo vatkata.
Vatkaa sitä siis.
Lisää tomusokeri. Sekoita hyvin.
Lisää koko purkillinen vaahtokarkkimönjää ja elintarvikeväriä (jos sitä haluat käyttää)
Vatkaa täydellä teholla noin minuutti.
Laita täyte pussiin.
Pursottele joka toiselle keksille täytettä.
Laita keksit suklaapuoli alaspäin, jos haluat laittaa tomusokerivesi kuorrutteen, jos et, laita suklaapuoli ylöspäin, ei tarvitse koristella!


Nosta sitten keksit kylmään jähmettymään.
Jos täyte tuntuu tosi löysältä, laita pakastimeen 5-10 minuutiksi ennen pursottamista.
Nopeammin saat keksit jähmetettyä pakastimessa, mutta jos sulla on vaikka 30 minuuttiakin ennen vieraiden tuloa, laita jääkaappiin.
Heti syöminen onnistuu tottakai myös, mutta keksi liiskaa täytteen ja se tursuaa. ;)

Miltä kuulostaa? No makealta! Sitä nämä ovatkin. Todella makeita. Yksi riittää. 

1 kommentti: