tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kinuskijuustokakku

Nyt skarpaten kohti kesää!
Meillä alkoi maaliskuun alussa kylppäriremppa jota hitaasti hidastellen puksutellaan kohti valmistumista. Tää tuli niin yllättäin ja kaikki on mennyt vähän väärin ja vinksalleen. Ollaankin täällä kihisty ja raivottu oikein urakalla tätä. Keittiössä olen lähinnä siivonnut purkumiehen aiheuttamia tuhoja ja syönyt suklaata ja sipsiä vuorotellen. Paljon! Mutta valoa alkaa näkyä ja juhannukseksi viimeistään on kylppäri valmis! Apua! Kamala ajatus! 

Tässä on tapahtunut kaikenlaista, tärkeimpänä varmaan, että olen ollut 8 vuotta äitinä, kun Herra ykkönen täytti maaliskuun lopussa 8!! Kun remppasotkut oli saatu kuriin ja pahimmat pölyt siivottua asunnosta, oli aika kutsua vieraita kakuttelemaan herra sankaria. Hän on kuulemma niin iso jo, ettei lahjoja toivo, vaan rahaa, jotta saa ostettua jonkun minkälie LEGO-paketin, jota tylsä äiti ei suostunut ostamaan. :)
Herran lempparijuttu on toffee ja kinuski ja noita toivookin joka paikkaan ja aina jos mielipiteitä kysyn, mitä tehtäis, vastaus on JOTAIN TOFFEETA! Sankari päättää ja kinuskijuustokakkua siis tarjolle. Tuntuu että en muuta teekään, joten vähän jotain uutta kehiin.


Uunissa paistettu kinuskijuustokakku on tehty myötäillen anoppini reseptiä omalla twistilläni ja tavallani. Koska erilainen täytyy olla! ;)
Ohje on superhelppo, tekeminen on superhelppoa ja maku. Ah! Maku on superherkullinen. Rakenne on ihan täydellinen. Silkkinen, kermainen (vaikka ei sisälläkään kermaa yhtään), sopivan makea ja kinuskinen.

  Ohje 24cm vuokaan

Pohja
200-250g digestivejä murskattuna muruksi
75-100g voita

Juustokakkutäyte

2pkt tuorejuustoa
2prk (á 200g) creme fraisea
1tlk keitettyä kondensoitua maitoa, eli kinuskia
3 isoa kananmunaa

Sekoita keksimuru ja sulatettu voi keskenään.
Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. 
Nosta jääkaappiin asettumaan.

Notkista tuorejuusto ja lisää siihen creme fraise, sekoita.
Lisää kinuski ja sekoita.
Sekoita kananmunat sekaan ja kaada vuokaan.

Paista 160 asteessa 40 minuuttia.
Sulje uuni ja anna olla vielä 30 minuuttia.
Nosta huoneenlämpöön jäähtymään ja kun pohja ei ole enää kuuma, nosta kakku jääkaappiin. Anna olla ainakin yön yli ennen tarjoilua, jotta kakku on täysin kylmä.

Koristele kinuskikastikkeella ja pienillä fudgekuutioilla. Kannattaa rouhia vähän pienemmäksi. 

 
Joistain kuvista saattaa huomata, mutta laitoin fudgea myös keksimurskan sekaan kokeillakseni miten se toimii. Hyvin toimii ja mä ainakin tykkäsin.

Kakku sai kovin kehuja ja ihasteluita. Enkä kyllä ihmettele, olen niin kovin vaatimaton, mutta tää saatto olla parasta juustokakkua mitä olen ikinä tehnyt tai maistanut. Hups! :)

 
Peeäs, suosittelen mahdollisimman rasvaista creme fraisea. Omani oli 28%, rasvaisin mitä omasta kaupasta tuolloin löysin.



22 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle! pakko kokeilla :) mitenköhän valmis kinusikastike toimisi tässä? hieman laiskottaa itse tehdä kinuskia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinuskikastike on vähän löysempää, mutta luulisin, että toimii. Mä itse ostan ton kondensoidun maidon valmiiksi keitettynä, maksaa noin 2.50e ja tosiaan keittelyt on keitelty ja valmista kinuskia käytettäväksi. Löytyy kondensoidun maidon viereltä useimmista kaupoista :)

      Poista
  2. Ihana juustokakku.Vois kokeilla Shavuot-pyhänä,jolloin syödään juustokakkuja,ja paljon!Tsemppejä remppaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet muuten oikeassa! Anoppi aina tekee bravuuriaan vaniljajuustokakkua pettibeerikeksipohjalla ja suklaakuorrutteella. Oi nam! :)
      Kiitos tsempityksistä, niitä tarvitaan! :)

      Poista
  3. Voi vitsit, että näyttää ja kuulostaa hyvältä! Testilistalle menee... Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää tuo kyllä olikin! Pakko tehdä pian uudestaan! :)

      Poista
  4. Oi, että miten hyvän näköinen. Nyt kun saisi tuosta palasen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Herkkua tuo kyllä oli. Ja sitä tilattiinkin lisää jo! :D

      Poista
  5. Onko tuo kondensoitu maito siis valmiiksi keitettyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Sitä saa kaupasta valmiiksi keitettynä jos on yhtä laiska kuin mä, tai sitten keittelee itse 2-3h tölkissään. :)

      Poista
    2. Olipa siinä ettiminen että löytyi :D miten sait riittämään tuon keksimurun että meni reunoille asti? Ite jouduin lisäö tekemään sitä vaikka 24cm vuokaan teinkin. Ja laitoitko suoraan vuokaan vai vuorasitko leivinpaperilla? Ite laitoin pohjalle mutten reunoillr nii mietin että lähteeköhän miten siististi irti. Saapas nähä:D

      Poista
    3. Sori kun vastaaminen kesti, ihan ohi oli tämä kommentti mennyt! Laitan leivinpaperin aina pohjalle, reunoille en laita koska lähtee hyvin irti aina. 250g keksiä laitan itse yleensä, olen liian laiska taiteilemaan 200g jota anoppini käyttää pohjaan ja reunoille. Ohut kerroshan siitä tulee, mutta riittää hyvin. :) miten kakkusi onnistui?

      Poista
  6. Ihan hyvin onnistui! Tosin creme fraisea oli 100g liian vähän eikä ollut isoja kananmunia. Mutta aika nopeasti kakku hävis ja mies käski tehdä joskus uudestaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin tota siis voitokkaaksi kokeiluksi, jos kerran tilattiin toisellekin kertaa! ;)

      Poista
  7. Heippa.ois juhlat sunnuntaina ja ajattelin tätä herkullisen näköistä kakkua tehdä mut miten käy jos pakastaa vai säilyiskö hyvänä jääkaapissa kun torstaina tai perjantaina tekee? Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoi! :) pakastamisesta en osaa sanoa, meillä ei tämmöset ikinä säily että pakastimeen kerkeisi, mutta jääkaapissa säilyy kun kunnolla vuoraa ettei tartu jääkaapista makuja. Perjantaina itse paistelisin, on sitten varmasti hyvää sunnuntaina :)

      Poista
  8. Hei! Pikaista vastausta kaipailen! :) mitä tuorejuustoa olet käyttänyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa vaan! Mä käytän lähes poikkeuksetta philadelphiaa! :)

      Poista
    2. Kiitos! Tämä menee tänään kokeiluun huomisia juhlia varten :)

      Poista
    3. Hyvät suunnitelmat! Heitähän viestiä mitä tykkäsitte! :) Hauskoja juhlia ja ihanaa viikonloppua!

      Poista
  9. Paljonko kinuskikastiketta pitää olla täytteeseen?
    Paljonko siinä tölkissä on?

    VastaaPoista
  10. Monenko hengen kakku tämä on?

    VastaaPoista