tiistai 24. helmikuuta 2015

Välipala pallerot ja palat

Mä teen jonkun verran itse välipalaherkkuja lapsille. Hyvin vähän ostan valmiina myslipatukoita tai muita, koska niissä niin monissa on pähkinää ja meillä pitää olla pähkinätöntä. Mä taidan hokea tätä aika paljon. :) Punnitse&säästästä löysin ihania kaurapatukoita joissa ei ole pähkinää, mutta niillä onkin sitten hintaa jo sen verran, että kun sen kertaa kolmella tai neljällä, on aika kallista välipalaa. Ne onkin meillä yleensä viikonloppuherkkuna vaan. Mutta suosittelen maistamaan, en muista kyllä nimeä nyt! :)

Myslipatukat ovatkin esiintyneet blogissa KLIK. Noita teen ja makuja on helppo vaihdella mielensä mukaan. Lapset tykkää!

Näitä palleroita olen tehnyt useamman kerran, erilaisilla kasauksilla ja hyvin kelpaa muksuille. Nää ilman pähkinää tehdyt on mun mielestä kosteampia suuhun, kuin pähkinävoita sisältävät. Molemmat hyviä kylläkin! 
Paloja tein nyt ensimmäistä kertaa vähän mukaillen netistä löytyneitä reseptejä, hyvin vähän näitä "raakaherkkuja" tuntuu olevan pähkinättöminä! Harmi, pähkinättömiä ihmisiä kuitenkin on paljon. Odotin, että kookosvoi olisi kovettanut palat ihan kiinteiksi, mutta banaani pitää rakenteen sen verran mössönä, että palat on kiinteitä mutta pehmeitä. Riisimurot pehmeni massaan, ne ei siis ole rapeita, mikä on vähän harmi, mutta eipä näyttänyt lapsia haittaavan. Varsin hyviä pikku välipaloja kun lapsilla alkaisi olla nälkä jo, mutta ruoka ei ole ihan valmista, eikä isoa välipalaa kannata antaa, koska sitten ei maistu ruoka.

Lisäksi, nämä on helppo ja nopea valmistaa, pieni voi osallistua palleroiden pyörittelyyn, kun itse ensin painelee massaa käsissä kiinteämmäksi, muuten on massat joka paikassa kun ainakaan oma herra 3v ei tajunnut massan murenevan jos pyörittää sitä käsien välissä ennen painelua! Painelun ja pyörittelyn jälkeen pallerot pysyvät tosi hyvin kasassa ja ne voi kuorruttaa kaakaojauheella, kookoshiutaleilla tai vaikka riisimuroilla. Itse en kuorruta näitä, näyttävät näteiltä näinkin.


Pallerot 10-20kpl

14 taatelia
0,5dl kaakaojauhetta
2-3rkl hunajaa
1dl kaurahiutaleita
0,5dl pinjansiemeniä tai kookoshiutaleita
0,5tl vaniljajauhetta tai 1tl vaniljauutetta

Paloittele pehmeät taatelit surruttimeen ja surruttele mössöksi.
Lisää loput aineet, hunajaa 2rkl ja surruttele massaksi.
Tarkista rakenne, jos massa pysyy hyvin kasassa puristelemalla sitä kasaan, et tarvitse ylimääräistä rkl hunajaa. Mulle riitti 2rkl hunajaa hyvin.Painele massaa käsien välissä kasaan ja pyörittele palleroita.
Säilytys jääkaapissa muutaman päivän.
Banaani-riisimuro palat

1dl sulatettua kookosrasvaa
1 kypsä banaani
Hyppysellinen suolaa
0,5dl kaakaojauhetta
2rkl hunajaa
0,5tl vaniljajauhetta tai 1tl vaniljauutetta
4dl riisimuroja/mitä tahansa muroja/kaurahiutaleita/kookoshiutaleita

Laita kaikki paitsi murot surruttimeen ja surruttele tasaiseksi massaksi.
Lisää murot ja kääntele sekaisin.
Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (aika pieni vuoka, omani on n. 15x25 ehkäpä)
Nosta jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan ja leikkaa sitten paloiksi.
Säilytys jääkaapissa ja muutaman päivän.


Helppoa ja nopeaa pikkuvälipalaa! :) 

2 kommenttia:

 1. Banaani-riisimuropalat menee heti kokeiluun!Heti huomenna! Kiva kun käyvät keliaakikollekin:)
  Mutta nuo taatelit...ne ei ollut kyllä ollenkaan mun suuni mukaisia...tein raakakakkua,jonka pohjaan tuli taateleita,eikä se kakku kyllä muulle sitten maistunutkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuhan kertomaan maistuiko! :) taatelithan voi korvata millä vaan kuivatulla hedelmällä! Mulla vaan sattui olemaan taatelia kaapissa, eikä tuo maistu suklaan läpi kyllä mun mielestä. Pojat tykkää ihan hirmupaljon noista palloista :) mä tykkään myös, mut pinjansiemet ei ihan osu omaan makuun, tykkään niistä enempi suolasina. Toinen satsi ilman niitä siis tulossa muksuille alkuviikoksi :)

   Poista