keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Caramel Fudge

Kolottaako herkkuhammasta? Nakkaa suuhusi pala caramel fudgea, ei kolota enää!
Niin ällömakeeta, että tätä on pakko rakastaa.


Nää sopii lahjaksi ja vaikka joulupöytään jälkkäriksi. Pakkaa kivaan laatikkoon tai läpinäkyvään lahjapussiin. Tai nakkaa kuutioita kivaan tarjoiluastiaan ja laita tarjolle.
Helppo tehdä, käsi ehkä saattaa loppupuolella krampata jonkun verran, mutta hällä väliä! Se saa levätä 6 tuntia, kun fudge jähmettyy jääkaapissa. Joten haittaako se? No ei mua ainakaan haitannut. 


Tämä ohje ei sovi sokerikammoiselle. Eikä laihduttajalle. Eikä kyllä epäherkuttelijoillekaan.
Mutta te voitte tehdä teidän herkkusuuystäville tätä! ;)


Having some ache in your sweet tooth? Take one piece of caramel fudge and the ache is gone!


These are so overly sweet that you have to love them!
A great gift idea or a dessert on the Christmas table. Put these in a nice little box or a see through plastic bag. Or put them in a nice jar and let your guests eat them after dinner.
Super easy to make, your hand might get a little cramped, but so what? It'll get to rest for about 6 hours when the fudge is setting and firming. 


This recipe is not for the sugar phobics. Nor weight losers. Nor anti epicures.
But you can make these for your sweet toothed friends! ;)


OHJE


Noin 60 palaa

1 tölkki kondensoitua maitoa
1pkt fariinisokeria
½dl maitoa
150g voita
1tl vaniljasokeria


Laita kondensoitu maito, fariinisokeri,maito ja vaniljasokeri kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen noin 15min, kunnes seos sakenee.


Nosta liedeltä ja lisää paloiteltu voi. Sekoittele kunnes se on sulanut.
Jatka sekoittelua vielä 10 minuutin ajan, jotta seos jäähtyy ja paksuuntuu vielä lisää.





Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 6 tunniksi.





Leikkaa paloiksi ja nautiskele.


 
Säilytä jääkaapissa.
Säilyy noin 2 viikkoa kannellisessa rasiassa. 







RECIPE

 
1 can of condensed milk
500g brown sugar
½dl milk
150g butter
1 ts vanilla sugar


Put the condensed milk, sugar, milk and vanilla sugar in to a non-stick pot.
Heat up until boiling and turn the heat a little lower.
Let it simmer for 15 min.


Take off of the stove and add the butter. Mix it until it is melted.

Keep mixing for about 10 min, so the batter will thicken.
Pour in to a pan, that is covered with baking sheet.
Put in a fridge to set for 6 hours.


Cut in to tiny squares.


Store in fridge.
Stays good for two weeks in a covered container.



23 kommenttia:

  1. Hei! Törmäsin ohjeeseen googletellessani Brittien reissun tunnelmissa fudgereseptiä.
    Millainen koostumus tällä reseptillä fudgeen tulee? Haluaisin pehmeää, mutten kovin sitkeää (lue: hampaisiin jäävää) toffeeta http://zoom.fotolia.com/Content/Zoom/2.051971136/231.5/121/?path=http%3A//t1.ftcdn.net/jpg/00/43/30/74/400_F_43307467_iIoGKp4VUAv4qG6S39Pdjxd6VDX0nb0M.jpg linkin mukaisiin leivoksentapaisiin- olisiko reseptistäsi näiden täytteeksi? Noita kuuluisi pystyä haukkaamaan ilman sotkua :)

    -Nni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekaks, vähänkö noi näyttää hyvältä! :D Kuvasta voisin kyllä kuvitella, että toi täyte on enempi toffeemaista, hieman venyvää, muttei liian. Siltä näyttää siis omaan silmään. Periaatteessa tämä mun resepti kyllä voisi toimia, jos tekee annoksen puolikkaana (tästä tulee todella paljon jos tekee täyden satsin), jottei täyte ole hirmu korkea, koska tää furge on ihan supermakeaa, sokerihumala makeaa. Nämä fudget on todella pehmeitä, mutta kuitenkin kiinteitä, ei jää hampaisiin ja tosi helppo käsitellä. Eli sotkua ei kyllä tule näitä syödessä :) Tulehan hihkaisemaan, kun olet tehnyt noita herkkunamupalasia, vaikka kuvan kanssa! On ehkä pakko laittaa korvan taakse tuo kuva ja testata moisia pian! Ystävänpäivä lähestyisi sopivasti ;)

      Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! Täytyy pistää toffeetehdas pystyyn ja yritän muistaa kuvata :)

    -Nni

    VastaaPoista
  3. Se vielä piti kysyä, että vaikuttaako sokerin vähentäminen koostumukseen? Jossain ohjeessa käytetään kondensoidun maidon tilalla kermaa ja sokeria on saman verran kuin sinun ohjeessasi.

    -Nni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän en valitettavasti osaa vastata, koska oma fudgetaival on vasta aluillaan ja kahta reseptiä olen onnistuneesti tehnyt ja yhtä kokeilin, mutta siitä tuli niin venyvää ja tahmeaa, että järki meni sen kanssa. Hyvää oli, mutta ei kovin käytännöllistä, eikä käyttäjäystävällistä :D Ihan hirveästi en uskaltaisi lähteä vähentämään kyllä, koska fariinisokeri tässä ohjeessa tekee seoksesta sen paksun, kun keittyy tuon kondensoidun maidon kanssa, vähän samaan tyyliin, kun tekisi kinuskipäällistä kakkuun. Eli periaatteessa sokerin määrää voisi vähentää noin 100 grammalla, jos se menee yhtään yhteen kinuskin kanssa, siihenhän laitetaan saman verran fariinisokeria ja kermaa.

      Poista
    2. Löysin tämmöisen ohjeen http://www.browneyedbaker.com/2012/03/02/homemade-snickers-bars/
      Tuossa toi caramel täyte, johon tulee siis ihan kaupasta ostettuja toffeekarkkeja ja kermaa, jotka keitellään ja jäähdytetään ja levitellään. Katselin useampaa ohjetta ja kaikissa näyttäisi olevan jopa samassa suhteessa noita karkkeja ja kermaa ja näyttäisi hyvin paljon samalta, kuin tuossa sinun linkittämässä kuvassa ollut täyte :)

      Poista
    3. Niin muuten näyttää, paitsi hitusen vähemmän venyvää ja paksumpaa muistaakseni oli noissa Briteissä maistamissani se täyte. Tosin en usko tuon olevan yhtää pahemman makuista ;)


      -Nni

      Poista
    4. Mä luulen, että kerman ja namujen suhde vaikuttaa siihen venyvyyteen ja myös niiden namujen laatu. Itelle tuli mieleen ne irtokarkkilaarien fudget, että jos niitä sulattelisi kerman kanssa, tulisi melkein samanlainen täyte (ei ehkä ihan niin kiiltävä kuin noissa kuvissa on), muttei sitten varmasti venyisi juurikaan, kun furge itsestään on semmoista eivenyvää.

      Poista
  4. Hah, vastaus ongelmaani saattaa siis olla yksinkertaisempi kuin uskoinkaan! Eli niitä Candy King fudgeja sulattelisi kerman kanssa! Thanks! eiku cheers kuten Briteissä sanotaan :)'

    -Nni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus ne ratkaisut onkin yllättävän yksinkertaisia! :)
      Mä jään nyt odottelemaan, että paljastat, millaisia herkkuja sait aikaiseksi, jospa itse alkaisi sitten myös moisia herkkuja näpertämään! ;)

      Poista
  5. Hei,
    Minkä kokoinen purkki tuota kondensoitua maitoa on? Niitä ehkä löytyy eri kokoisia niin kyselen... Vihdoin kun Suomestakin tätä saa ;) Löysin itse 397 g tölkin, miten sen kokoinen suhtautuu tuohon ohjeeseen? Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ole nähnyt kuin yhtä kokoa, eli tuota 397g pönikkää. Sitä siis käytän aina. :) semmonen jättimäinen tonkka olis kyllä jees kun tekee enemmän namuja :P

      Poista
    2. Kiitos tiedosta, itse löysin kondensoitua maitoa suomalaisesta kaupasta vasta nyt ihan vahingossa. Kaipailin sitä joskus 20 v sitten, kun palasin vaihdosta ;) joten kun ei ole tullut vuosiin edes etsittyä sitä kaupan hyllyltä, oletin että vois löytyä useampia kokojakin.
      Nyt on herkut tehty, itse ripottelin tähän versioon vähän suolaa päälle ja NAM tuli hyviä :P
      Toivottavasti ei tuu ite syötyä kovin paljoo ennen ku pääsemme joulun viettoon ja namut jakoon. Kiitos ohjeesta, ja hyvää joulua :)

      Poista
  6. ISO KIITOS maailman parhaasta fudgeohjeesta!!! :) Ihan uskomattoman ihania, näistä tuli ihan ehdoton uus lempparini :) Kiitos! :---)

    VastaaPoista
  7. Hei, kiitos hyvästä Fudge-reseptistä. Eksyin sivuillesi mutkien kautta, kun etsin ohjetta pehmeästä Fudgesta. Menee kokeiluun hetimiten, pitää näet "pelastaa" maine hyvänä leipurina teini-ikäisen silmissä. Tein juuri toffeeta, josta tuli todella kovaa ja lapsukaiseni murjaisi, että jos olis vielä maitohampaat niin nää olis hyviä niiden irrottamiseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu! :) mä itse raaaaaakkaaastan ihan hulluna sitkeitä hampaisiin jääviä toffeita! :) sellasta voisikin kokeilla syksymmällä tehdä!

      Poista
  8. Todellä hyvää! Kiitos! Mixailin hiukan ja laiton rommilla marinoituja rusinoita sekaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun maistui! :) Mä tein myös satsin rommirusina fudgeja ennen joulua ja olipahan herkkua! :)

      Poista
  9. Kondensoitua maitoa valmiiksi keitettynä vai keittämättömänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittämättömänä :) karamellisuus tulee fariinisokerista.

      Poista
  10. You have your own uncommon emerge rising appraisals showed up on a lessen arrange as that of perusers from around the world. Ace completes and talk can correspondingly be seen on various bits of international news. You can investigate for after essayists and masters from around the world at whatever call attention to getting dealt with is immaculate. https://mediosindependientes.org/

    VastaaPoista
  11. Vielä vuonna 2020 mä tätä ohjetta käytän ja itkua vääntäen 3 tuntia tätä ohjetta etin kun ei mikään muu ohje kelpaa. Rakastan <3

    VastaaPoista