keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Piprutalot 2012

Esikoinen yllätti taidoillaan, kakkonen ei :D 
Pikeeri onnistui tänä vuonna, joka kerralla tähän mennessä! Voitto tämäkin. Viime jouluna jäi piparit koristelematta kun pikeeri epäonnistui ekalla kerralla enkä suostunut enää uudestaan yrittämään, ärsytti niin.
Mies oli palojen leikkausvastuussa, hän ei suoriutunut tästä ihan niin mallikkaasti kuin olisi pitänyt, mutta hällä väliä, talot näyttää meiltä. Vähän vinossa ja vääränkokosien palojen kanssa, mutta kyllä noi aika söpöjä silti on. Ainakin vähän. Ehkä. Jos et jää tuijottamaan liian pitkäksi aikaa. 
Aina on ensi vuosi!

Myöhemmin tällä viikolla tai ensi viikon alussa sitten kuviopiprujen koristeluita, koska poikaset niitä pyytelevät siihen malliin, etten jaksa enää kieltäytyä.

This post is only in finnish, sorry. 


 Piparkakkutaloihin soveltuva taikinaohje

Tällä ohjeella saat tehtyä kaksi keskikokoista hökkeliä alustoineen

300g voita
1,5dl siirappia
4dl sokeria
2,5rkl piparkakkumaustetta
3 kananmunaa
2tl ruokasoodaa

13-14dl vehnäjauhoja
Laita kattilaan voi, siirappi, sokeri ja piprumauste.
Keittele ja kiehauta. Nosta pois levyltä.

Anna jäähtyä.
Lisää munat yksitellen joukkoon ja sekoita hyvin.
Sekoita sooda 1dl:aan jauhoja ja sekoittele kaikki jauhot pikkuhiljaa mukaan.
Taikinan tulee olla kiinteää ja muotonsa pitävää.
Nosta se sitten viileään jähmettymään yön yli.


Sitten vaan leipomaan!
Muista jauhottaa pöytää ja kaulinta, jotta palaset lähtee irti.
Tätä taikinaa voi muotoilla paistamisen jälkeen, joten jos haluat pyöreitä muotoja, se onnistuu! 

Paista 200 asteessa 6-8min



 Paraisten piparit

En laskenut, mutta tosi monta piparia tuli, ainakin sata!

250g voita
1,5dl siirappia
2 dl sokeria
2rkl piparkakkumaustetta
2 kananmunaa
3/4rkl soodaa
1tl suolaa
Noin 8dl vehnäjauhoja


Laita kattilaan voi, siirappi, sokeri ja piprumauste.
Keittele ja kiehauta. Nosta pois levyltä.

Anna jäähtyä.
Lisää munat yksitellen joukkoon ja sekoita hyvin.
Sekoita sooda 1dl:aan jauhoja ja sekoittele kaikki jauhot pikkuhiljaa mukaan.
Taikinan tulee olla kiinteää ja muotonsa pitävää.
Nosta se sitten viileään jähmettymään yön yli.


Sitten vaan leipomaan!

Paista 200 asteessa 6-8min
 

 Ja lopuksi, haluan esitellä meidän uudet Jouluasukkaat!

Hilma ja Elmeri sekä Herra Lumiukko, olkaa hyvät! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti