Toffee. Tarvitseeko tästä nyt oikeasti edes sanoa mitään? Se
vaan on ihanaa! Mitä tahmeampaa, sen parempi!
Molemmat tehdään samalla ohjeella keittoaika vain on eri. :)
Molemmat tehdään samalla ohjeella keittoaika vain on eri. :)
Ohjeen bongasin tämän vuoden joulun LEIVOTAAN
lehdestä.
Sugar
candy. These hard and super sweet toffee candies.
Toffee. Do
I need to say something about these? These are the best! The stickier the
better!
You can make
these both with the same recipe. Sugar candy takes a little more time to cook.
:)
Jos halua tehdä kumpiakin, tee seuraavilla määrillä, mutta
jos haluat ison satsin yhtä makua, tee tuplana.
If you want
to make both of these, do as I tell you below, but if you want a big batch of
either, do it double.
OHJE
OHJE
1dl kuohukermaa
1dl sokeria
1dl vaaleaa siirappia
Koristeeksi kookoshiutaleita
1dl sokeria
1dl vaaleaa siirappia
Koristeeksi kookoshiutaleita
Laita kerma, sokeri ja siirappi kattilaan, suosittelen
teflon pinnoitteista.
Kuumenna kiehuvaksi ja käännä lämpö pienemmälle.
Itse keittelin 3 asteella (meillä on asteet 1-6) ensin 10-15 min riippuen kumpaa tein.
Toffeessa on lyhyempi keittoaika.
Sitten käänsin 4 asteelle ja keittelin 8-10min.
Mun toffee oli just täydellistä 18min kiehahtamisesta ja nekut oli sopivia 25min kiehahtamisesta.
Muista sekoitella seosta välillä.
Kuumenna kiehuvaksi ja käännä lämpö pienemmälle.
Itse keittelin 3 asteella (meillä on asteet 1-6) ensin 10-15 min riippuen kumpaa tein.
Toffeessa on lyhyempi keittoaika.
Sitten käänsin 4 asteelle ja keittelin 8-10min.
Mun toffee oli just täydellistä 18min kiehahtamisesta ja nekut oli sopivia 25min kiehahtamisesta.
Muista sekoitella seosta välillä.
Voit tarkistaa valmiuden kylmällä vedellä.
Laita lasiin kylmää vettä ja tiputa pisara seosta sinne.
Toffee: seos on sormin muotoiltavaa.
Nekut: Seos kovettuu nopeasti vedessä rapeaksi.
Laita lasiin kylmää vettä ja tiputa pisara seosta sinne.
Toffee: seos on sormin muotoiltavaa.
Nekut: Seos kovettuu nopeasti vedessä rapeaksi.
Siirrä seos johonkin astiaan, josta sitä on helppo kaataa.
Kaada sitten pieniin makeisvuokiin ja koristele kookoshiutaleilla.
Anna jäähtyä.
Kaada sitten pieniin makeisvuokiin ja koristele kookoshiutaleilla.
Anna jäähtyä.
Säilytä kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.
En osaa sanoa tarkkaan, miten kauan nämä säilyy, mutta jos sanon, että viikon tai kaksi, en varmasti ihan väärässä ole.
En osaa sanoa tarkkaan, miten kauan nämä säilyy, mutta jos sanon, että viikon tai kaksi, en varmasti ihan väärässä ole.
HUOM! Toffeita ei kannata pinota päällekkäin, ne tarttuvat
toisiinsa. Lähtevät kyllä irti, mutta sitten ne ei ole enää söpöjä.
Toffeet kannattaakin pakata esim. sellofaani kääreisiin jähmettymisen jälkeen. :)
Toffeet kannattaakin pakata esim. sellofaani kääreisiin jähmettymisen jälkeen. :)
Nämä sopivat lahjoiksi, kun laitat näitä nättiin rasiaan tai
vaikka lasipurkkiin.
Mukaan tietenkin resepti näihin, jos loppuukin kesken ja mieli tekisi vielä! ;)
RECIPE
Mukaan tietenkin resepti näihin, jos loppuukin kesken ja mieli tekisi vielä! ;)
RECIPE
1dl heavy cream
1dl sugar
1dl golden syrup
for decoration use coconut shred
1dl sugar
1dl golden syrup
for decoration use coconut shred
Put the
cream, sugar and syrup in to a Teflon pot.
Heat up until boiling and then turn the heat to medium.
Remember to mix it once in a while.
Boil 10-15 minutes like that, depending which ones you’re making.
Turn the heat one up and continue boiling 8-10 minutes.
My toffee was perfect 18 minutes after boiling.
Heat up until boiling and then turn the heat to medium.
Remember to mix it once in a while.
Boil 10-15 minutes like that, depending which ones you’re making.
Turn the heat one up and continue boiling 8-10 minutes.
My toffee was perfect 18 minutes after boiling.
You can check that with cold water!
Put cold water in to a glass and drop one drop there. If it turns moldable, it’s ready.
Hard candy should get very hard just in few second.
Pour the
mixture in a glass or something similar, where it is easy for you to pour in to
candy moulds from.
Decorate with coconut and let them cool.
Decorate with coconut and let them cool.
Oi, näistä tulee lapsuus mieleen... aina silloin tällöin äiti teki meille muksuille nekkuja! Että ne olikin herkkua.
VastaaPoistaMä itse muistan ruinanneeni näitä jokaisilta markkinoilta ja jokaisista myyjäisistä lapsena! :D Näähän on superhelppoja tehdä itse, vaikka hetken saakin keitellä, mutta kyllä se sitten palkitseekin. :)
PoistaEi vitsi kuin ihanan näkösiä ja toi purkki kruunaa kaiken!♥ Mut emmä voi näitä tehä ku ylläripylläri kenenköhän suuhun ne kaikki menis :D Ehkä sit lähempänä joulua jos vaikka lahjaks tekis ;)
VastaaPoistaSen sanon, näitä ei montaa pysty syömään. On niiiiin makeita ja toffeet sitkeitä, että joko iskee makeus yli tai sitten leuat on niin väsyneet, ettei jaksa pureskella enempää! :D Lahjana varmasti tykätty, itse ainakin olen näitä pakettiin kääräisemässä ;)
PoistaIhanaa, että löysin tämän ohjeen! Oon jo kauan ettinyt sellaista toffee-ohjetta, jossa käytettäisiin vaaleaa siirappia. Kokeilin tätä eilen ja se toimii hienosti. On tullut kokeitua sellaisiakin ohjeita joista ei ole saanut aikaan mitään. Kiitos tästä.
VastaaPoistaTosi kiva kuulla, että tykkäsit! Meillä alkaa ihan kohta taas nekkukausi ;)
PoistaIhan hyvä ja helppo ohje, mutta onhan tämä aivan saatanan kovaa.
VastaaPoista