keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Nekkuja ja Toffeeta

Nekut ovat niitä perinteisiä lapsuudesta tuttuja herkkuja. Karamellisia ja kovia. Itse muistan ne sateenvarjo nekut ehkä parhaiten. Itse teen omat nekkuni ilman pähkinää ja manteleita. Tykkään sileästä rakenteesta, sitä on kivempi pureskella.

Toffee. Tarvitseeko tästä nyt oikeasti edes sanoa mitään? Se vaan on ihanaa! Mitä tahmeampaa, sen parempi!


 Molemmat tehdään samalla ohjeella keittoaika vain on eri. :)
Ohjeen bongasin tämän vuoden  joulun LEIVOTAAN lehdestä.
Sugar candy. These hard and super sweet toffee candies.

Toffee. Do I need to say something about these? These are the best! The stickier the better!


You can make these both with the same recipe. Sugar candy takes a little more time to cook. :)

Jos halua tehdä kumpiakin, tee seuraavilla määrillä, mutta jos haluat ison satsin yhtä makua, tee tuplana.
If you want to make both of these, do as I tell you below, but if you want a big batch of either, do it double.


OHJE
1dl kuohukermaa
1dl sokeria
1dl vaaleaa siirappia
Koristeeksi kookoshiutaleita
Laita kerma, sokeri ja siirappi kattilaan, suosittelen teflon pinnoitteista.
Kuumenna kiehuvaksi ja käännä lämpö pienemmälle.
Itse keittelin 3 asteella (meillä on asteet 1-6) ensin 10-15 min riippuen kumpaa tein.
Toffeessa on lyhyempi keittoaika.
Sitten käänsin 4 asteelle ja keittelin 8-10min.
Mun toffee oli just täydellistä 18min kiehahtamisesta ja nekut oli sopivia 25min kiehahtamisesta.
Muista sekoitella seosta välillä.
Voit tarkistaa valmiuden kylmällä vedellä.
Laita lasiin kylmää vettä ja tiputa pisara seosta sinne.
Toffee: seos on sormin muotoiltavaa.
Nekut: Seos kovettuu nopeasti vedessä rapeaksi.
Siirrä seos johonkin astiaan, josta sitä on helppo kaataa.
Kaada sitten pieniin makeisvuokiin ja koristele kookoshiutaleilla.
Anna jäähtyä.
Säilytä kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.
En osaa sanoa tarkkaan, miten kauan nämä säilyy, mutta jos sanon, että viikon tai kaksi, en varmasti ihan väärässä ole. 
HUOM! Toffeita ei kannata pinota päällekkäin, ne tarttuvat toisiinsa. Lähtevät kyllä irti, mutta sitten ne ei ole enää söpöjä.

Toffeet kannattaakin pakata esim. sellofaani kääreisiin jähmettymisen jälkeen. :)
Nämä sopivat lahjoiksi, kun laitat näitä nättiin rasiaan tai vaikka lasipurkkiin.
Mukaan tietenkin resepti näihin, jos loppuukin kesken ja mieli tekisi vielä! ;)


 RECIPE
1dl heavy cream
1dl sugar
1dl golden syrup
for decoration use coconut shred


Put the cream, sugar and syrup in to a Teflon pot.
Heat up until boiling and then turn the heat to medium.
Remember to mix it once in a while.
Boil 10-15 minutes like that, depending which ones you’re making.
Turn the heat one up and continue boiling 8-10 minutes.
My toffee was perfect 18 minutes after boiling.

You can check that with cold water!
Put cold water in to a glass and drop one drop there. If it turns moldable, it’s ready.
Hard candy should get very hard just in few second.
Pour the mixture in a glass or something similar, where it is easy for you to pour in to candy moulds from.
Decorate with coconut and let them cool.


Put the candies in to a lidded box and store in room temperature.
I think these will be good for a week or two, if they last ;)


7 kommenttia:

  1. Oi, näistä tulee lapsuus mieleen... aina silloin tällöin äiti teki meille muksuille nekkuja! Että ne olikin herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itse muistan ruinanneeni näitä jokaisilta markkinoilta ja jokaisista myyjäisistä lapsena! :D Näähän on superhelppoja tehdä itse, vaikka hetken saakin keitellä, mutta kyllä se sitten palkitseekin. :)

      Poista
  2. Ei vitsi kuin ihanan näkösiä ja toi purkki kruunaa kaiken!♥ Mut emmä voi näitä tehä ku ylläripylläri kenenköhän suuhun ne kaikki menis :D Ehkä sit lähempänä joulua jos vaikka lahjaks tekis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen sanon, näitä ei montaa pysty syömään. On niiiiin makeita ja toffeet sitkeitä, että joko iskee makeus yli tai sitten leuat on niin väsyneet, ettei jaksa pureskella enempää! :D Lahjana varmasti tykätty, itse ainakin olen näitä pakettiin kääräisemässä ;)

      Poista
  3. Ihanaa, että löysin tämän ohjeen! Oon jo kauan ettinyt sellaista toffee-ohjetta, jossa käytettäisiin vaaleaa siirappia. Kokeilin tätä eilen ja se toimii hienosti. On tullut kokeitua sellaisiakin ohjeita joista ei ole saanut aikaan mitään. Kiitos tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että tykkäsit! Meillä alkaa ihan kohta taas nekkukausi ;)

      Poista
  4. Ihan hyvä ja helppo ohje, mutta onhan tämä aivan saatanan kovaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...