tiistai 4. kesäkuuta 2013

Home Made RiisiFrutti

En tiedä millä nimellä tätä kutsuisi! Olen miettinyt ja miettinyt, mutten keksi mitään! Kaupastahan tätä saa nimellä RiisiFrutti, mutta miten kotona sitten? En osaa muuksi kutsua.

Olkoot nimi mikä hyvänsä, tää on hyvää!
Itsetehtynä melkeinpä parempaa kuin kaupasta. ;) Ja annoskokokin on kivempi. Kaupan pikarit on niin minejä, että jää aina muutaman lusikan vajaaksi se annos. Kotonahan tätä ongelmaa ei ole. Njam! 


OHJE

1 L täysmaitoa
2dl vettä
2dl riisipuuroriisiä
Ripaus suolaa
Vaniljajauhetta/vaniljatanko josta siemenet skraapattu irti
Sokeria
2dl kuohukermaa

Kiehauta vesi ja lisää riisit.
Sekoittele ja keittele, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
Lisää maito, kiehauta ja anna porista 45-60 minuuttia hiljalleen.
Muista käydä välillä sekoittelemassa.
Puukauha kannattaa jättää kattilan ja kannen väliin, ei kuohu maito ihan niin herkästi yli.
Mausta suolalla, sokerilla ja vaniljalla. Tarkista maku.

Nosta jäähtymään. Sekoittele aina välillä.
Kun puuro on noin huoneenlämpöistä, vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Sekoita se puuron joukkoon. Iisisti.

Mätä riisimössö joko yhteen isompaan kulhoon tai annosmaljoihin, peitä kelmulla puuron myötäisesti, ettei tule kalvoa ja nosta jääkaappiin. 
Anna olla mielellään yön yli.


Tarjoile hillon kanssa ja nauti! Njammmm!


Peeäs! Itse käytän tällä hetkellä tätä vaniljajauhetta!

2 kommenttia:

  1. Riisivanukas on mun tietääkseni se nimi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä tietenkin! Miksi MÄ en tota ajatellut? :D Kiitoksia!

      Poista