perjantai 22. huhtikuuta 2016

Riisimuroherkku


Huomenna on taas koululla myyjäiset ja muuta ohjelmaa. Tuttuun tapaan kakkosluokkalaisen luokalla on pöytä siellä ja tällä kertaa herkkujen lisäksi siellä on arpoja myynnissä. Ja tuttuun tapaan mä kannan korteni kekoon leipomalla jotain. ;)
Tällä kertaa näitä superhelppoja herkkuja joita olen tehnyt aiemminkin. Tällä kertaa vähän tuunaten ja nää on niin hyviä! Ähkyksi asti popsin rumia reunapaloja (joita ei olisi tullut jos olisin ollut reipas ja painellut muromassan nätisti pellille, mutta hei!)


Nää on ihan loistavaa evästä vaikkapa vappupiknikille, lasten synttäreille tai vaikka juhannukseen! Ja pikkujouluihin! Nää sopii kaikkiin tilanteisiin. Helppo ja nopea tehdä, säilyy huoneenlämmössä pari päivää, eli voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää kannellisessa rasiassa. Nämä kannattaa pakata yksittäin, koska ne liimaantuu toisiinsa. Muffinssipaperit on loistavia tähän hommaan! :)


Eikun vaan "leipomaan" ja ihanaa viikonloppua!


Ohje

4rkl voita
1prk Marshmallow fluffia
300g vaahtokarkkeja
22dl riisimuroja
Puolikas pussi minivaahtiksia
Rösseleitä ja nomppiksia

Laita voi kattilaan ja sulattele hetki keskilämmöllä.
Lisää 300g vaahtiksia ja fluff. Sekoittele koko ajan.
Mittaa riisimurot isoon kulhoon ja sekoita sekaan minivaahtikset.
Kun vaahtokarkit on melkein sulaneet, kaada massa riisimurojen päälle.
Kun et sulata ihan täysin vaahtiksia, niistä jää "paloja" jotka on ihania meheviä venyviä yllätyksiä massan seassa!
Sitten siihen hauskimpaan, eli sekoittamiseen! Itselleni helpoin on hoitaa homma lusikalla ja kädellä. Varo kuumahkoa vaahtokarkkimassaa!

Laita leivinpaperi pellille ja kaada sekoiteltu massa siihen. Ei haittaa vaikka ei olisi täysin sekaisin, saat ne muutamat irtomurot helposti sekoiteltua sekaan samalla kun painelet massaa tasaiseksi.
Jos massa tarttuu kovin käteen tai lusikkaan, laita siihen voita tai öljyä (itse sulatin vähän ylimääräistä samalla kun sulattelin alussa ja kaadoin kulhoon.)
Painele tasaiseksi levyksi, ripottele päälle rösseleitä ja nomppiksia. 
Anna jähmettyä muutama tunti.

Leikkaa paloiksi ja herkuttele!
Älä tee niinkuin minä kuvia varten, ne oikeesti tarttuu toisiinsa!


4 kommenttia:

  1. Pakko kysyä muutama juttu.
    Mitä käytännön eroa on käyttääkö pelkästään sulatettuja vaahtiksia vai vaahtikset+fluff? Samaa tavaraahan ne loppupelis on.
    Onko murojen määrä oikeasti 22dl? Sain juuri ja juuri ahdettua 10-12dl.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa tavaraa ovat, mulla vaan sattui olemaan fluffia ja vaahtiksia kaapissa. Mutta fluffin tilalla voi käyttää 200-300g vaahtiksia :)
      ja määrä on ihan oikea, 22dl. Massaa pitää vaan käännellä ja pyöritellä, kyllä se sinne sekoittuu vallan hyvin. Olisin saanut muutaman desin enemmänkin mutta en halunnut liian kuivaa.

      Poista