Tästä reseptistä meinasi tulla mun painajainen. Mä tiesin tarkkaan mitä haluan ja miltä haluan että lopputulos näyttää, tuntuu ja maistuu.
Kaikenlaisia lopputuloksia sain aikaan, mutta ei ne ollut mitä halusin.
Kaikkein ärsyttävintä oli se, kun sokeri ja voi leikkasi kiinni ja voi erottui massasta ihan kokonaan! Monta kertaa! Hohhoo. Mutta viimein onnistuin ja nyt voin jakaa tämän teille hyvillä mielin hyvillä ohjeilla. :)
Varoitus, tämä on koukuttavan herkullista!
Kattila: Valitse paksupohjainen kattila, ei mitään rimpulaa eikä teflonia.
Sekoitin: EI LUSIKKA! Puinen tai silikoninen.
Lämpötila: Keskilämpö, ei liian kuuma. Omassa hellassani on asteikko 1-6 ja lämpö oli 4:ssä kunnes väri alkoi ruskistua selkeästi ja käänsin 3:seen.
Kärsivällisyys: Level 100, jota mulla ei ole, mutta oikeesti, mä en vitsaile, sitä tarvitaan!
Ohje
225g voita
2,5dl sokeria
Ripaus suolaa
2,5dl suklaata
Kookoshiutaleita
Laita voi, sokeri ja suola kattilaan ja ala sulatella.
Sekoittele iisisti, ei vatkaten tai hötkyillen, hämmennellen on aika hyvä.
Kun seos on tasaista ja voi on sulanut kokonaan ja massa alkaa kuplia, lopeta sekoittelu.
Anna mössön porista rauhassa, muutaman minuutin välein käy pyöräyttämässä mössöä, ihan vaan yks tai kaks pyöräytystä. Tiedän, mieli tekisi kauhoa enemmänkin, älä.
Anna porista ja ihaile kun väri alkaa ruskistua kauniin karamellisen ruskeaksi. Ah!
Kun väri alkaa olla hyvä, laita lasiin kylmää vettä ja tiputa pieni pisara toffeeta, jos se jähmettyy kovaksi, rapeaksi mötikäksi, seos on valmista.
Kaada leivinpaperille ja tasoittele tasaiseksi.
Levitä pieneksi leikattu suklaa tasaisesti ja anna sulaa hetki.
Levitä sitten lusikan nurjalla puolella suklaa tasaiseksi levyksi ja ripottele päälle runsaasti (tai jätä kokonaan pois) kookoshiutaleita.
Ja sitten se kaikkein vaikein osuus. Anna jäähtyä.
Leikkaa sitten käsin paloiksi ja herkuttele.
Peeäs, toimii loistavasti ilman suklaatakin. :)
Suosittelen säilyttämään näitä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti