sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kinkkupiirakka

Piirakat on hyviä ja helppoja juhlatarjottavia. Ja arkiruokiakin! Pala piirakkaa ja raikasta salaattia, mitä mainioin lounas! Piirakat, etenkin suolaiset, on siitä kivoja, että niihin voi heittää vähän kaikkea mitä kaapista löytyy, näin saa käytettyä ne vanhenevat juustonkannikat, avatut juustoraastepussit, edellispäivien ylijäämäkastikkeet, nahistuvat rehut... Ja lopputulos on varmasti herkullinen! Meillä piirakoita syödäänkin tämän tästä, lapset tykkää, eikä ne vikise edes paprikasta, kun se on piirakassa! :)

Tää kinkkupiirakka on mun lempparia, täyttävää, maistuvaa ja helppo tehdä. Ja sitä tulee kerralla paljon! Se on se paras juttu, kahdelle aterialle tälle meidän porukalle tästä riittää helposti!

Viime viikon kakkukahvit näytti siis tältä syömisten osalta. Kinkkupiirakka on tuolla perällä ;)


Tästä tulee pellillinen

Pohja

300g voita kuutioituna
6dl vehnäjauhoja
1tl suolaa halutessasi
1dl kylmää vettä

Sekoita suola jauhoihin. 
Nypi jauhot ja voi sekaisin ja lisää vesi. 
Sekoita massaksi.
Painele leivinpaperilla vuoratun pellin pohjalle tasaiseksi.

Suosittelen paistamaan pohjaa 10-15 minuuttia ennen täytteen laittamista, näin se ei vety niin kovin kun täyte paistuu siinä päällä.


Täyte

2pss kinkkusuikaleita tai kuutioita
3 paprikaa (tykkään käyttää kolmea eriväristä)
1 sipuli
1pss dippijauhetta (nacho cheese on herrrrkkua)
4 kananmunaa
4dl kermaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan 
Juustoraastetta

Leikkaa sipulit ja paprikat pieniksi kuutioiksi.
Kuullota niitä voissa pannulla kunnes ne ovat melkein pehmeitä.
Sekoita kinkku ja paprikat ja levitä pohjan päälle.
Riko kananmunien rakenne kulhossa ja sekoita siihen kerma.
Lisää dippijauhe ja sekoita hyvin.
-Dippijauhe ei ole kovin vahvanmakuista, antaa vaan pienen kivan lisän-
Kaada täytteen päälle tasaisesti.
Ripottele juustoraastetta päälle

Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja täyte on hyytynyt.

Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.


2 kommenttia:

  1. Mäkin tykkään tehdä piirakoita aina kun tuntuu et jääkaapissa on hirveesti kaikkee jämäjuttuja. Kinkkupiirakka on yleisin, mutta teen vähän eri ohjeella kun on vaan kaksi ihmistä taloudessa syömässä. :D Viimeksi tein yli jääneestä vuohenjuustosta piirakan.. muutan tuli hyvä mutta liikaa nesteitä laitoin kun yhdessä ohjeessa lukin ja unohdin ripotella perunajauhoja et se olis imeny suurimman osan nesteestä. Hyvää mömmöä oli silti! :D
    xoxo Mella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tän ohjeen kun jakaa kolmella(pohjan siis) niin tulee piirakkavuokaan sopiva. :) kahdelle tosiaan vähän eri tehdä ruokaa kuin kuudelle :'D Eikä toi mömmöpiirakka! Ens kerralla paremmin :D piristi päivää! Ihana! :P

      Poista