sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Ihana MarjaTrifle

Kesä tuli, kuka muu huomasi saman!? :D
Blogi on ollut nyt kesälomalla kivasti kuukauden, ollaan nautittu (siis lapset on nauttineet, mä en niinkään) lämmöstä ja auringosta. Keittiössä vietän vain pakollisen tällä hetkellä. Kuuma uuni ei jostain syystä houkuttele, ollenkaan.
Tässä kuitenkin tosi ihana kesäinen trifle ohje, jonka voi muuten kasata pieniin lasipurkkeihin ja napata vaikka piknikille mukaan! ;) Vähintään yhtä herkkua kuin jätski, mutta tämä ei sula sormille! Nam!



Tämä kasa toimitti siis kakun virkaa kun mummoja ja kummeja tuli juhlistamaan Karhukopla #1 synttäreitä.

Tarkotus oli ensin tehdä ihan tavallinen täytekakku, mutta aika alkoi loppumaan kesken. Sitten oli tarkoitus tehdä juustokakkua, mutta ei tehnytkään mieli ja sitten muistin, että mulla on kaapissa ihana jättimäinen jalallinen kulho, johon voisi vaan heittää kaikki sekasin ja nostaa tarjolle! Helppo ja ah niin hyvää! :) Muutenkin tarjoilujen kanssa mentiin superhelpolla! Kurvasin pakastealtaan kautta kotiin ja paistoin valmiita herkkuja tarjolle, hyvin hupeni! :)

 
Tarvitset 1 kakkupohjan, itselläni oli 4 kananmunan pohja.

500g mascarponejuustoa
6dl kuohukermaa
Tomusokeria
Vaniljasokeria tai vaniljatanko
Vadelmia
Mustikoita
Pillimehu tai jotain muuta kostutukseen

Lado kerros kakkupohjaa kulhon pohjalle ja kostuta.
Huomasin pillimehun toimivan tähän hommaan paremmin kuin hyvin (käytin vadelmamehua). Tosi nopee ja helposti kastuu koko pohja!

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, lisää tomppa ja vanilja ja mascarpone ja vatkaa tasaiseksi.
Lado 1/3 täytteestä pohjan päälle ja tasoita.
Ripottele päälle runsas kerros vadelmia (mulla oli yhteensä noin 300g vadelmia pakastimesta)
Asettele seuraava kerros pohjaa (palasina asettuu hyvin) vadelmien päälle ja kostuta.
Laita 1/3 täytteestä ja reilusti mustikoita ja taas pohja.
Kostuta ja levitä loput täytteet tasaisesti pohjan päälle. Ripottele loput vadelmat ja paina vähän jotta pinta on tasainen. Mun kulho oli ihan täysi, kuten kuvista näkyy!

Laita kelmu päälle ja nosta yöksi jääkaappiin.

Keittelin aamulla paksuhkon kinuskikastikkeen jota kaadoin vähän päälle ja loput laitoin ihanaan pulloon, josta vieraat sai itse kaataa annoksensa päälle haluamansa määrän.

Kinuskiin ohje KLIK
Tein ohjeen puolikkaana tällä kertaa, riitti paremmin kuin hyvin.

  Sitten vaan nauttimaan! Kovasti sai kehuja tämä pikainen kyhäelmä, ehkä jopa vähän liian paljon siihen nähden, miten helppo ja nopea tämä oli tehdä! Mutta siis hyväähän tämä oli, en voi kiistää! Kesällä sitten tuoreilla marjoilla ehdottomasti! :)


Loppuun vielä kuva juhlapöydästä, tadaa! 


1 kommentti:

  1. Vautsi, ihan älyttömän upeen näkönen!! Miten tuota raaski syödä, on kuin koriste! :D Korvan taakse menee tämä(kin) :)

    VastaaPoista