torstai 23. tammikuuta 2014

Kermainen maissikeitto ja pulled pork leivät

Ihan hävettää, miten blogi on jäänyt ihan unholaan. Asiaan on tulossa nyt muutos. Jonossa olisi päivitettävää, eli nyt niskasta kiinni ja kirjottelemaan.

Meillä on perheen kanssa meneillään jonkin asteinen ruokavallankumous, joka alkoi vuoden vaihteessa. Ei tätä nyt ehkä vallankumoukseksi voi sanoa, mutta en nyt keksi parempaa sanaa. Kaikki varmasti tietää lapsiperheessä ruoka-arjen, joka meinaa kovin herkästi jäädä pyörimään niiden muutamien ruokien ympärille ja niitä syödään viikosta ja kuukaudesta toiseen ja lapset on tyytyväisiä, jonkun aikaa. Sitten joku alkaa vikistä (yleensä meillä se on minä joka vikisee) että eikö vois olla välillä jotain muutakin ruokaa?
Mulla meni hermot joulun jälkeen ja tuumasin, että nyt on tultava muutos ja repertuaaria pitää laajentaa. Tokihan me syödään eriruokia, mutta ne on yleensä ajotettu viikonlopulle ja niitä syödään kerran, tai kaksi ja arkena taas sitä samaa mitä aina ennenkin.

Toistaiseksi, hyvin menee :)
Pieniä kriiseilyjä on tähän vajaaseen kuukauteen mahtunut, koska mulle ruoka on tosi tärkee juttu ja kun sitten ruokalistoja aloin kasata, tajusin, että on tosi paljon ruokia, mitä mun lapset ei ole ikinä koskaan maistanut! Ja vanhin täyttää kuitenkin kohta 7! Mainittakoot nyt esimerkkinä janssoninkiusaus, joka on mun yks lempparisapuskoista. Noh, tämä asia on nyt korjattu, tein ja lapset rakastu ja ruoka loppui kesken! Lupasin tehdä pian lisää.

Maissikeitto on semmonen hassu ruoka, sitä ollaan muutamia kertoja syöty, mutta vasta nyt siihen rakastuin oikeesti. Ehkä siksi, koska mä tungin näppini valmistusvaiheessa hommaan mukaan. Mies meillä siis tästä vastuussa joka kerta, koska tämä on ruoka, jota se on muksuna syönyt, mulle tää oli ihan mystinen juttu kun ekan kerran maistoin.

Siis maissia keittona? Täh? Mutta oikeesti! Käy järkeen! Kunhan ei tee mitään hienoa vauvanruokaa vaan jättää maissit kokonaisiksi, jotta on sitä rapeaa purutuntumaa.
N-A-M!


5 hyvin syövälle ihmiselle

2 isohkoa sipulia
2 kana -tai kasvisliemikuutiota
Vettä
900g pakastemaissia
mustapippuria
iso klöntti voita
2dl kuohukermaa

Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi tai suikaleiksi.
Laita sipulit ja liemikuutiot kattilaan ja lisää vettä niin että ne peittyy.
Keitä kunnes sipulit on pehmeitä.
Lisää maissit ja vettä niin että maissit peittyy.
Keitä 5-10 minuuttia.
Kaada enin neste pois, mutta säilytä kupillinen!
Jos haluat, voit surauttaa muutaman kerran sauvasekottimella rakennetta sileämmäksi, me tehtiin niin ja keittoon tulee paksuutta ihanasti, mutta muista, älä vedä ihan sileäksi.
Käännä hella pienimmälle lämmölle ja lisää voi.
Sekoittele kunnes voi on sulanut ja lisää sitten kerma.
Jos keitto on vielä liian paksua, lisää keittolientä.
Sekoita hyvin ja tarkista maku.

Tarjoile ihanien juustoleipien kanssa!

 
Pulled pork leivät


Maalaisleipää tai vastaavaa leipää jossa rapea kuori
Pulled porkia
Juustoja (meillä oli cheddaria, emmentalia ja goudaa)

Leikkaa leivästä viipaleita, noin 1cm paksuisia.
Voitele margariinilla tai voilla.
Lado toiselle puolikkaalle juustoa, possua ja taas juustoa.
Laita kansi päälle.

Lämmitä pannu kuumaksi ja sulata siihen voita.
Paista leipiä molemmin puolin, jotta ne saa kauniin ruskean värin.
Kannattaa painella leipiä lastalla, jotta ne litistyy ja juusto sulaa kunnolla.

 
Herkuttele heti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti