Mä tein meidän kesäloman loppumisen kunniaksi eiliseksi tätä kakkua. Lapset rakastuivat. Ja minä. Ja mies. Niin helppo tehdä, niin ihana syödä! ;)
Ohje
4 kananmunan valkuaista
Hyppysellinen suolaa
2,5 dl sirosokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl valkoviinietikkaa (tämän voi jättää pois, jos sitä ei kaapista löydy)
Ripaus vaniljajauhetta (tai 1tl aitoa vaniljauutetta) (tai 1tl vaniljasokeria)
Vatkaa valkuaisia ja suolahyppystä kulhossa kunnes vaahto on kovaa.
Jatka vatkausta koko ajan ja lisäile sokeria pikkuhiljaa. Itse lisään superhitaasti, jotta se sokeri varmasti sulaa sinne kunnolla. Vatkaa kunnes vaahto on napakkaa ja kiiltävää.
Jatka vatkausta koko ajan ja lisäile sokeria pikkuhiljaa. Itse lisään superhitaasti, jotta se sokeri varmasti sulaa sinne kunnolla. Vatkaa kunnes vaahto on napakkaa ja kiiltävää.
Sihvilöi perunajauhot ja vaniljajauhe vaahdon sekaan ja kääntele varovasti sekaisin.
Lisää valkoviinietikka ja sekoita varovasti nostellen se vaahtoon.
Lisää valkoviinietikka ja sekoita varovasti nostellen se vaahtoon.
Voit piirtää leivinpaperin toiselle puolelle noin 20cm halkaisijaltaan olevan ympyrän, joka helpottaa taikinan levitystä, mutta itse en semmoista nyt jaksanut tehdä, ihan nätti tuli vapaalla kädellä tehtynäkin :)
Levittele vaahto leivinpaperille siten, että tasoitus tapahtuu keskeltä reunoille ja viimeistele reunat.
Paista 110 asteessa 1tunti30min.
Valmis kakkupohja |
Kaverina meillä siis purkki kermaa vaahdoksi vatkattuna, vähän sokerilla makeutettuna.
Mansikoita ja pensasmustikoita.
Mansikoita ja pensasmustikoita.
Mmmm-mmm!
Rapeaa ja suli suuhun! |
Pala kakkua olkaa hyvät! :) |
Ihana Pavlova! Sä voisit auttaa mua tän bloggerin kanssa tai mä taistelen vielä ens vuonnakin sen perustamisen kanssa. Sain jo valittua mieleisen pohjan, mutta en osaa muokata sitä :(
VastaaPoista