keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

SuperSuklaiset Cuppicakut

Ihan alunperin suunnittelin tekeväni suklaapekonimuffareita, siis niin, että taikinassa on paistettua pekonia. Mutta koska mulla oli noita ihania herkullisia suklaapekonisuikaleita ajattelin, että tosi suklainen muffari voisikin toimia sillainkin!


Löysin jostain netistä ohjeen hyvänkuuloiseen muffariin.
Siihen ohjeeseen tuli leivinjauhetta, mutta itse en laittanut, nämä kohosi ilmankin tosi hyvin!
Jos kuitenkin haluat laittaa, laita sitä ½tl. :)


OHJE

Tästä tulee 12 normaalikokoista muffaria

2dl paloiteltua voita, pehmeää
2dl kaakaojauhetta (silmäkaakao on parasta!)
2dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
1tl vaniljasokeria
reilu 1dl creme fraisea tai kermaviiliä

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
Yhdistä toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet.
Lisää kananmuna kerrallaan voisokerimössöön. Sekoita jokaisen munan jälkeen.
Sekoita mukaan puolet jauhoista, sitten fraise/kermaviili ja lopuksi loput jauhot.

Annostele taikinaa tasaisesti kaikkiin muffinssipapereihin.
Paista 175 asteessa 20-25 min.
Testaa 20 minuutin jälkeen tikulla, jos tikku on puhdas, ota muffarit uunista.
Anna jäähtyä 5-10 min ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.


Kuorruta vaniljasokerilla maustetulla kermavaahtolla ja ripottele paloiteltuja suklaapekonilastuja päälle.


Nauti! 

2 kommenttia:

  1. Oi nam!
    Miten multa on mennytkin ohi tuo pekonisuklaa?! Rakastan kumpaakin! Juuri eilen vedin iltapalaksi melkein paketillisen pekonia ja pussillisen pakastepapuja,nam:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun iltapala kuulostaa hyvältä!
      Tää ei kyllä voi muutakuin toimia, niin ihanaa! ;)

      Poista