sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kinuskikakku

Tämä kakku oli äitini syntymäpäiväkakkuna. Mami rakastaa kinuskia ja vadelmatäytettä. Samanlainen kakku taisi olla edelliskerrallakin, kun kakkua mamille tein! :D Joten pieniä muutoksia, ei molempiin väleihin vadelmaa tällä kertaa.

Kakkupohjaan kivat vinkit Klik


KARPALOTÄYTE

1prk karpalotuorejuustoa tai tavallista tuorejuustoa
2dl kermaa
1dl puolukoita tai karpaloita, jäisenä (tai tavallisen tuorejuuston kanssa 2dl)
Tomusokeria
2 liivatelehteä

Kaada kerma kulhoon ja lisää tomusokeria hieman.
Vatkaa kerma vaahdoksi, tarkista makeus, tarvittaessa lisää tomusokeria.
Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin sekaisin.
Lilluttele liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min ja sulata sitten pariin rkl kiehunutta vettä.
Lisää puolukat/karpalot täytteeseen ja viimeisenä liivateneste.
Sekoita hyvin ja levittele kakkupohjan päälle. 
Nosta päälle kansi, kostuta sitä ja laita jääkaappiin jähmettymään. 


VADELMATÄYTE

1prk tuorejuustoa
2dl kermaa
200g vadelmia, jäisiä
Tomusokeria
4 liivatelehteä

Kaada kerma kulhoon ja lisää tomusokeria hieman.
Vatkaa kerma vaahdoksi, tarkista makeus, tarvittaessa lisää tomusokeria.
Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin sekaisin.
Lilluttele liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min ja sulata 0,5dl kiehunutta vettä.
Lisää jäiset vadelmat ja sekoita hyvin täytteeseen.
Viimeiseksi kaada joukkoon liivateneste ja sekoita hyvin.
Lätki kakkupohjan päälle ja levitä tasaiseksi. 
Kansi päälle, kostutus ja jähmettymään.


KINUSKI

2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
25g voita

Laita kerma ja sokeri kattilaan.
Kiehauta ja jatka porisuttelua.
Kinuskin tulisi porista koko ajan ihan kunnolla, muttei kuohua.
Itselläni kinuskin keittämiseen menee noin 10 minuuttia, jos porisuttelet varovaisemmin, voi siihen mennä jopa 20 minuuttia.
Testaa pudottamalla pieni tippa kinuskia kylmään veteen, jos se jää kiinteäksi palleroksi ja sitä voi muotoilla, kinuski on valmista.
Sekoittele sekaan voi ja kaada sitten kakun päälle.
Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Itse käytän kinuskissa voita (kaikki eivät käytä) koska se antaa kivaa kiiltoa ja ihanaa makua.
Omasta mielestäni kinuskissa kuuluu maistua itse kinuski ja sivussa se ihana suolaisuus!
Voiko olla mitään ihanempaa kakun päällä, kuin venyvä tahmainen kinuski? Epäilen!


Itse pursottelin todella taidokkaasti, kuten kuvista näkyy ;) kermalla reunat ja yläreunan.
Jokaisen "ruusukkeen" keskelle laitoin pehmeän kultapalleron. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti