maanantai 24. syyskuuta 2012

OmenaHunaja KuppiKakut



Rosh HaShana on juutalaisten uusi vuosi. Tätä juhlittiin tänä vuonna viikko sitten 16.9 anoppilassa.Tapana on, että muutamia anopin ystäviä tulee perheineen paikalle, jotkut tuovat syötävää, jotkut lahjoja ja anoppi häärää koko aamupäivän keittiössä tehden ruokaa. Yleensä aika helppoa ruokaa jonka syöminen onnistuu myös ilman pöytää; paahdettuja kasviksia, kalaa, schnitzelkanaa, challah leipää ja tietenkin tärkein, omenoita ja hunajaa. 

Itse tunnenkin tämän juhlan enemmän omena & hunaja juhlana. Granaattiomenan siemeniäkin on isot läjät, lapset rakastavat noita!

Nyt on siis juutalaisten mukaan vuosi  5773!


 Yleensä tarjolla on hunajakakkua, mutta mä en tykkää siitä ja niinpä lupasin anopille, että tekisin jotain modernimpaa ja herkullisempaa. :D Mä tiesin heti, mitä haluaisin tehdä! Ja niinpä aloin kehittelemään reseptiä.

Rosh Hashana is the Jewish New Year. This was celebrated this year, a week ago at my mother-in-laws place 16.9. Usually a few of  her friends come over, some bringing food, some gifts and my m-i-l making some yummy food all morning!  It's easy food that you can eat without a table; roasted veggies, fish, schnitzel chicken, challah bread and the most important: apples and honey!

It is now year 5773! :)


OHJE

Itse tein 24 isoa muffaria ja 48 pientä muffaria tällä ohjeella. Eli iso ohje on!

3dl sokeria
4 kananmunaa
1dl hunajaa
2dl öljyä
5dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
5dl omppusosetta
Omppusose on tehty niin, että tuoreet omenat raastettiin pienellä raastinterällä.

Vatkaa munia ja sokeria kunnes kuohkeaa ja lisää hunaja joukkoon.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää taikinaan öljy, jauhot ja viimeiseksi omenasose.

Älä täytä muffinssivuokia enemmän kuin puolilleen, nämä kohoavat aika paljon ja näiden tarkoitus on jäädä tasapintaisiksi, eli ei kohota juurikaan paperin yli.

 
Paista 180 asteessa 20-25 min. Anna jäähtyä noin 10min ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.


RECIPE

This makes a alot of muffins! I made 24 big ones and 48 small ones!

3dl sugar
4 eggs
1dl honey
2dl vegetable oil
5dl all purpose flour
½ts salt
1ts soda
1ts baking powder
1ts cinnamon
5dl applesauce
I made that just simply grating the apples with small shredder.

Beat the sugar and eggs until foamy and then add the honey.
Mix all the dry ingredients together.
Add in to the batter the oil, flours and applesauce.

Do not overfill the cupcakes, these rise a lot and you want them to be flat.

Bake at 180 degrees for 20-25 minutes. Let cool for about 10 mins and move on to a grid to cool off more. 
 
KUORRUTE

Tästä jää ihan vähän yli , säilyy jääkaapissa viikon-pari.

110g pehmeää voita
200g tuorejuustoa
450g tomusokeria

Vaahdota rasvaa hetki ja lisää tuorejuusto.
Sekoita tomusokeri joukkoon, varo pöllyämistä!

Levittele veitsellä tai pienellä spatulalla kuppikakkujen päälle ohuehkoksi ja tasaiseksi kerrokseksi.
Koristele nomppiksilla ja rösseleillä.




Nauti! 

ICING

This makes a little more than you need, you can store it for 1-2 weeks in the fridge

110g softened butter
200g cream cheese
450g powder sugar

Beat the butter a while and add cream cheese.
Add sugar and mix well.

Spread the icing onto the muffins, decorate with sprinkles and enjoy!

 

Kuppikakut saivat paljon paljon kehuja. Vein 30 juhliin ja pari jäi syömättä, menivät siis kaupaksi! :)
Loput menikin sitten seuraavien päivien aikana meidän perheen kesken ja miehen työkavereiden kesken, olivat sielläkin menneet hyvin nopsaan parempiin suihin! Hyvä niin.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ihan tavallista rypsiöljyä. Tai rapsi tai muuta vastaavaa. Kunhan on "mautonta", ei siis oliiviöljyä ;)

      Poista