maanantai 17. syyskuuta 2012

Caramel CheeseCake



Viime kesänä mä yritin tämmöstä kakkua paistettuna. Kävi kuitenkin niin, että kakku paistui liikaa mun makuun, vaikka vieraat vakuuttelivatkin kakun olevan hyvää. Mä vähän lannistuin, enkä ole suostunut kokeilemaan paistettua juustokakkua vielä uudestaan, mutta ehkä mä pian otan itseäni niskasta kiinni ja kokeilen. JA ONNISTUN! :)

Nyt kuitenkin oli tyttöjä tulossa kylään, hyvä syy käyttää kaapista kondensoituja maitoja pois! Hyydyttämällä tämä kakku tällä kertaa. Toimii! Ihan super ihanaa! Tytötkin rakastui ja hetken oli kahvipöydässä ihan hiljaista, kun jokainen nautti jokaisesta suupalasta. Mmm.

Pinta muuttui vähän rumaksi, mutta asiasta viisastuneena toimin toisin ensikerralla. Tämä oli ensimmäinen kokeilu, joka ei paljoa muokkaamista kaipaa, vain tuon pinnan verran. 

Last summer I tried to make baked cheesecake. Tried. It overcooked, at least I thought so, guests said the cake was very good. Liars! :D Maybe someday I will try again and succeed!
But now I wanted to make something similar, cause I was having some girls coming over. Cheesecake works every time and with caramel, it's probably a piece of heaven. The Girls loved it!


 OHJE

Aloita kinuskin keittämisellä, keittele kondensoitua maitoa noin 2h.
Anna jäähtyä useampi tunti tai yön yli jääkaapissa.

POHJA

100g Marie keksejä
50g sulatettua margariinia/voita
2-3rkl kondensoitua keitettyä maitoa

Murskaa keksit muruksi, sekoita rasva ja kinuski sekaan ja sekoita superhyvin sekaisin.
Painele 20cm kokoisen vuoan pohjalle tiiviiksi ja laita jääkaappiin asettumaan.

TÄYTE

2prk (á200g) tuorejuustoa (Philadelphia)
4dl kermaa
2-3rkl tomusokeria
3 liivatelehteä
0,5dl kiehautettua vettä

Kondensoitua maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kaada kerma kulhoon, lisää tomusokeri ja vatkaa napakaksi vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto, sekoita hyvin ja tarkasta maku. Ei saa olla liian makeaa, kinuski antaa makeutta todella paljon.
Sekoita kiehautettu vesi ja puristetut liivatelehdet ja lisää täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle, tasoita pinta.
Tiputtele lusikalla nokareita kinuskia sinne tänne pohjaa.
Lisää loput täytteestä ja tasoita pinta nätiksi.

Tässä kohtaa mä tein virheen ja lisäsin maidolla ohennetun kinuskin täytteen päälle.
Laita kinuski johonkin rasiaan odottamaan kakun hyytymistä ja vasta sitten laita se kakun päälle.
Näin se näyttää nätiltä, eikä tuommoiselta haalealta möhnältä kakun päällä. Hyvää se oli, mutta ei kaunista!
Ohentaminen onnistuu kyllä maidolla, mutta omasta kokemuksesta sanoisin, että kerma toimii paremmin.


 Sitten vain nauttimaan! :)


 RECIPE

Start with the condensed milk. Boil it for about 2 hours.
Let it cool several hours or overnight in the fridge.

COOKIE BASE

100g Marie cookies
50g butter, melted
2-3tbs Caramel

Crush the cookies, mix in the butter and caramel.
Press the mixture in to a 20cm springform pan and put in the fridge to set.

CHEESECAKE

400g cream cheese (Philadelphia)
4dl heavy cream
2-3tbs powder sugar
3 gelatin leaves
0,5dl boiled water

Caramel

Soak the gelatin leaves in cold water.
Pour the cream into a bowl with the powder sugar and whip until stiff.
Add cream cheese and mix well. Check the taste.
Mix the gelatin in boiled water and mix with the cheese thingy. Stir all the time.

Pour half of the cheese mixture onto the cookie base, even out.
Drizzle small chunks of caramel using a spoon onto the cheese mixture.
Add the rest of the cheese and even the surface.
Let it set for at least 4 hours in the fridge.
Decorate the cake with the leftover caramel.
You can thin out the caramel with cream (or milk) if needed.

Enjoy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti