lauantai 4. elokuuta 2012

Britakääretorttu


Mitäpä mä nyt sanoisin tästä?
Tää on niin hyvää!
Mä olen kovin tykästynyt marenkijuttuihin nyt, niitä tuleekin pari päivitystä vielä pian lisää! :)

Mulla oli synttärit. Mä täytin 24v. Se tarkottaa, että 6 vuoden päästä mä olen 30. Aiheutti pientä kriisiä. :D Olen sitä mieltä, että olen tästä eteenpäin aina vain  21 piste!
Hassua. Mun äiti on ollut 24 kun se on saanut mut, esikoisensa. Mä olen 24 ja kolmen lapsen äiti, vanhin on 5 vuotias! :) Mä olin 18(½) kun hänet sain, tuntuu, että sekin oli ihan hetki sitten. Tämä myös aiheutti pientä kriiseilyä, mun pieni poikani kasvaa ja minä vanhenen, vaikka tovi sitten olin itsekin ihan lapsi, vastahan tuo pieni ihmisen alku syntyi!
Mutta nyt mä alan olla jo voimissain ;)

Kakkua en jaksanut tehdä, koska olemme menossa tänään (vuorokausi on jo vaihtunut) viettämään mun synttäreitä. Ravintolaan syömään ja elokuviin! Ihanaa! Ja sunnuntaina pääsen parin ihanan tyttösen synttärijuhliin herkuttelemaan mitä ihanemmilla herkuilla! Mmm-mm!

No mutta asiaan! Britaan!
Mä en halunnut tehdä semmosta perinteistä britakakkua ja koska kääretortut on aina hyviä, miksipäs ei? Pieni virhe, marenki ei tunnu niin selkeästi enää rullalla, kuin levynä olisi tuntunut. Ensi kerralla olen fiksumpi, tai vähemmän jääräpäinen.
 



Ohje

Pohja

150g margariinia
1,5dl sokeria
4 munankeltuaista
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa

Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, koko ajan sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Marenki

4 kananmunan valkuaista
2dl sokeria

Vaahdota valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa napakaksi vaahdoksi.
Uskallatko kääntää kulhon pääsi päälle ylösalaisin? Jos se pysyy siellä kulhossa, se on sopivaa :)
Lisää sokeri vaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada se vähän kerrallaan, ei koko satsia heti!
Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja napakkaa. Sulan vaahtokarkin tyylistä.

Levittele marenki pohjan päälle ja paista uunissa 20-25min, kunnes marenki on saanut kauniin ruskean värin.

Täytä kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla maun mukaan.
Minä heitin vattuja ja pensasmustikoita. Namm!


Kääri torttu rullalle pitkältä suunnalta. Jos käärit toisesta suunnasta, siitä tulee ihan hervottoman paksu ja lyhyt! :D
Sipaise päälle kermavaahtoa ja mielen mukaan marjoja, strösseleitä, raastettua suklaata, mitä vain mieli tekee!

 
 
Nauti heti, jotta marenki pysyy rapeana, se vettyy nopeasti! Hyvää se on vettyneenänkin tosin. ;)


 
Mmmm Marenkia!







1 kommentti:

  1. Se kuuluu kääriä niin että marenki on päällipuolella!!

    VastaaPoista