maanantai 20. elokuuta 2012

HomeMade myslipatukat


Tykkäättekö te kaupan myslipatukoista? Mä itse en ole mikään fani. Ne on ihan ookoo, jos pitää nopeasti saada jotain välipalaa, itselle tai lapsille.
Niissä vaan on niin paljon sokeria ja ties mitä muita aineita! Puhumattakaan pähkinöistä! Tosi monissa myslipatukoissa on lisänä pähkinää.  Lasten patukoissa ei ole, mutta niissä on sitten vielä enemmän sokeria, suklaakuorrutus tai jotain muuta yhtä terveellistä.  Mun esikoinen on pähkinäallergikko, eikä voi syödä mitään pähkinöitä, ei maapähkinää, eikä manteleita.  Allergia ei ole onneksi niin paha , että pitäisi vältellä myös tuotteita, joissa lukee "saattaa sisältää". Huh!

Aloin miettiä, miksi en tekisi myslipatukoita itse? Tietäisin tasan, mitä niissä on ja voisin näin olla ihan varma, ettei niissä ole pähkinää! Ja ne varmasti maistuisivat paremmalta kuin kaupan!
Tuumasta toimeen! Selailin blogeja ja etsin inspistä ja ideoita, että mitä kaikkea moisiin patukoihin voisi laittaa. Noh, niihinhän voi laittaa vaikka mitä! Mielikuvitus rajana. Näin jossain ihania herkkupaloja, joissa oli kookospähkinää! Mmmm. Niitä pitää kokeilla joskus. Ja toivoa, ettei kookospähkinä aiheuta poikasessa oireita.

Ja asiaan.


OHJE 

24 myslipatukkaa
Vuoan koko noin 20x30cm
1cup=2,4dl  :)

125g margariinia
½ cup hunajaa
¼
 cup sokeria
3 cup kaurahiutaleita
1 cup riisimuroja
1 cup rusinoita
½ cup kuivattuja aprikooseja
½ cup suklaapalasia
¼ cup kuorittuja seesaminsiemeniä
 
Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Lupaan, että jos et tee noin, et valmista tavaraa ulos ehjänä! :D

Laita hunaja, sokeri ja margariini kattilaan.
Keittele, kunnes kaikki on sulaa ja seos alkaa kiehua.
Anna kiehua 2-3 minuuttia,  jotta se vähän sakenee.
Nosta jäähtymään.
 
 
Sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään.
Kaada "siirappi" sekaan ja sekoita hyvin.
Alkuun voi tuntua, että kovin kuivaksi meinaa jäädä, mutta jatka vaan sekottelua, siitä se kostuu ja muuttuu oikeanlaiseksi! :)
 
Kaada mössö vuokaan.
 
Painele tosi napakasti paikoilleen.
Heitä vaikka muutama suklaapalanen vielä päälle. Muista painella niitäkin vähän kiinni.
 
Paista 180 asteessa 15-20min.

Nosta vuoka jäähtymään ritilälle, kun huoneenlämpöistä, nosta vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin asettumaan.

Leikkaa paloiksi ja tarjoile.
Nämä säilyy noin viikon, jääkaapissa säilytettynä.


Pakkaa vaikka söpösti namujen muotoisiin paketteihin!

Käytin pakkaamiseen pergamiinia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti