maanantai 7. joulukuuta 2015

Hedelmätoffee


Mun käsissä on palovammoja, vesikelloja ja kynnet on lohjennut. Vatsassa majailee nameja, aika paljon ja verenkierrossa sokeria. Mutta mä olen vasta pääsemässä vauhtiin!
Tää on niin kivaa! Namien tekeminen siis, ei noi vesikellot peukaloissa ja palovammat siellä täällä. Onnistuessaan lopputulos palkitsee. :)



Maustamisesta taas, näihin tarvitset makupastaa tai makuesanssia/uutetta. Ja jos haluat lisää väriä, niin pastaväriä.
Nämä omani on maustettu ananaksella ja värjätty RosePink pastavärillä.



Tarvitset sokerimittarin (tai muun lämpömittarin)



Ohje

2,5dl sokeria
0,5rkl maissitärkkelystä
1,5dl glukoosisiirappia
1rkl voita (+ vuoan voiteluun)
115ml vettä
0,5tl suolaa
Makua
Väriä

Laita sokeri ja tärkkelys kattilaan ja sekoita.
Lisää siirappi, voi ja vesi ja laita hella päälle.
Sekoittele koko ajan kunnes seos alkaa kiehua.
Keskilämmöllä tai vähän reilummalla, ei täysillä!
Laita sitten sokerimittari paikoilleen ja anna olla.
Älä sekoittele.
Kun lämpö on 120 astetta (250-255F), ota hellalta ja sekoita suola mukaan.
Kaada seos voideltuun vuokaan (lasi tai metalli) ja anna jäähtyä kunnes pystyt käsitellä sitä.

Lisää maku ja väri ennen kuin alat käsitellä massaa.

Öljyä kätesi.

Vetele massaa käsien välissä pitkäksi ja laita päät yhteen ja taas pitkäksi.
Vetele kunnes massan väri vaalenee pastelliseksi ja kiiltäväksi ja se alkaa olla kovaa käsitellä.

Vedä mötikästä pitkää nauhaa ja leikkaa sopivia nameja leivinpaperin päälle. Nämä kaverit tykkää tarttua toisiinsa, koita pitää ne erillään.

Kun olet saanut kaikki leikattua, kääri namit pergamiiniin (tai voipaperiin tai leivinpaperiin).



Säilytä huoneenlämmössä.


2 kommenttia:

  1. ja tähän sitä salmiakki mikä se olikaan ja tulee hopeatoffeeta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! :) Huomenna tulee postaus jossa koko ohje. Slurps!

      Poista