sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Mexican Quinoa

Mä olen saattanut kirjoittaa tästä joskus aikasemminkin, mutta etenkin syksyllä kun arki alkaa ihanan pitkän kesäloman jälkeen, meillä alkaa ruoat kiertämään. Samaa ruokaa viikosta toiseen eri päivinä vaan. Makaronilaatikkoa, makkarakastiketta ja chili con carnea.

Tota jaksaa hetken, koska lapset on tyytyväisiä, mutta rajansa kaikella. Makkarakastike tulee jo korvista ja makaronilaatikkoa en halua nähdä ruokalistalla ainakaan kolmeen viikkoon! Vaihtelua kiitos! Ja sitä tämä ruoka onkin. Ihanaa piristävää vaihtelua, joka maistuu myös omille muksuille! :)

Tää mössö toimii ihan yksinäänkin, kasvisruokana, meillä tarjolla oli fajitas kanafileitä. Toimii! Tätä on pakko tehdä tulevalla viikolla uudestaan! Tätähän voi syödä kylmänäkin, jos maistuu, mä söin, nam!

Parasta tässä on kuitenkin helppous, nopeus ja vähän tiskiä! Ilman kanafileitä sain aikaiseksi vain terävän veitsen, leikkuulaudan, pannun ja kauhan. Ei paha! Tiskivuorossa oleva on varmasti tyytyväinen kokonaisuuteen. ;)



Annos on iso, taas, koska meitä on monta, tästä riitti illalliselle ja lounaalle tälle porukalle.

Tarvitset

2rkl oliiviöljyä
3-5 valkosipulin kynttä raastettuna
1pkt quinoaa (400g)
10dl kasvis/kanalientä
1 tölkki ruskeita/kidneypapuja
2 tomaattia pieninä kuutioina
1 tölkki maissia (tai ½pussia pakastemaissia)
1tl chilijauhetta
1-2tl juustokuminaa
Suolaa ja pippuria
1 limen mehu
4rkl korianterisilppua
1-2 avocadoa kuutioina

Kuumenna öljy kasarissa ja lisää valkosipuli.
Paista hetki kunnes valkosipuli alkaa tuoksua ja kypsyä.
Lisää quinoa, pyöräytä kunnolla ja lisää liemi.
Sekoita.
Lisää pavut, tomaatit, maissi ja mausteet.
Sekoita.
Kypsyttele miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja sekoita ruokaa.
Kypsyttele vielä 5 minuuttia.
Lisää noin 3rkl korianterisilppua ja limemehu, sekoita hyvin.
Koristele lopulla korianterilla ja avocadolla.



Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti