sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kana-Pekoni Lihapullat

Mulla on ei-makeaa-kausi meneillään. Syön kyllä makeaa, mutta ostan sen valmiina kaupasta, karkkihyllystä tai pakastealtaasta. Mä vaan en halua leipoa mitään makeaa.
Tai siis haluan, mutta en kuitenkaan halua. Tiedättekö sen fiiliksen?

Selailen nettiä ja omia muistiinpanoja, hypin makeiden yli ja alan kuolata suolaisia.
Ja suolaisia tungen kalenteriin sinne tänne ja vesi kielellä odotan, että teen niitä meille.

Ehkä makeanhimo löytyy jostain pian, toivottavasti, lapset ihmettelee kun äiti ei leivo, missä kaikki herkut on. Jaa-a. Pään sisällä :)



Mä tykkään tehdä superhyvää ruokaa arkenakin, ongelmana on vaan aika, jota mulla on usein liian vähän Tai jaloissa roikkuu kaksi vinkuvaa pikkutyyppiä joko "kuolemannälässä" koska välipalasta on jo 10 minuuttia tai niillä on muuten vaan tylsää ja kaipaa pelleä viihdyttämään niitä. Arkena ruoan pitääkin siis olla nopeeta ja simppeliä. Välillä nopea ja simppeli ei ole kummoista, mutta lapsille kelpaa ja kaikki saa mahansa täyteen. Toisinaan taas se nopea ja simppeli on ihan tajunnan räjäyttävää ja koko perhe poistuu pöydästä pyörien ähkyissään. Esimerkiksi tämä ihana supernopea pinaatti-avocadopasta KLIK .

Nyt kuitenkaan ei ole pastasta kyse, vaan ihan mielettömän herkullisista lihapullista.
Niissä on broilerin jauhelihaa.
Niissä on pekonia.
Niissä on mozzarellaa.
Niissä on MAKUA!
Ja ne on nopeita!
Noin puolituntia ja kasa lihapullia on valmiina tarjolle.
Kyllä kiitos!

Kanasta tehdyt lihapullat on herkästi aika kuivia, nämä ei todellakaan ole!
Vähän makeaa bbq soossia kaveriksi, niin homma on sillä kruunattu.

Alotetaan.


Tarvitset

800g broilerin jauhelihaa
1pkt pekonia pieneksi leikeltynä
2 kananmunaa
1dl korppujauhoja
1pallo (buffalo)mozzarellaa
1rkl paprikajauhetta
1rkl fariinisokeria
1,5-2tl sipulijauhetta
0,5-1tl valkosipulijauhetta
1tl mustapippuria
0,5-1tl suolaa 

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi mössöksi.
Mozzarella jää varmasti pieniksi valkoisiksi paloiksi, se ei haittaa, ne maistuu ihanalta paistamisen jälkeen!

Pyörittele noin ruokalusikallisen kokoisia palleroita, taikina on tosi tahmaista, mutta pallot pysyy kuitenkin tosi hyvin kasassa.

Paista pannulla öljyssä joka puolelta rapeiksi.
Paistamiseen menee 10-15 minuuttia suunnilleen.



Juhliin nämä sopisi pienempinä, tikkuun vaan pieni mozzarellahelmi ja ballero ja tarjolle! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti